Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > NOVO DUVANJE U JEDRA EVROPSKE BIROKRATIJE UZ POMOĆ PROPAGANDE SRPSKE VLASTI

NOVO DUVANJE U JEDRA EVROPSKE BIROKRATIJE UZ POMOĆ PROPAGANDE SRPSKE VLASTI

18. децембра 2013.

 

Novo duvanje u jedra birokratama EU, započelo je u ponedeljak, usvajanjem Rezolucije Skupštine Srbije o načelu u pregovorima i pristupanju EU, a da se pri tome, ni jedan sastav srpske Skupštine niti bilo koje Vlade Srbije, nije osetio postiđenim i niti ih je neko pozvao na odgovornost zbog nesprovođenja, do sada dvadesetak usvojenih izveštaja, planova, deklaracija, rezolucija i platformi, donetih u cilju da se o statusu Kosova i Metohije ne može povesti rasprava a da se pre toga nisu sprovele odredbe rezolucije UN 1244. Na žalost, bili smo svedoci kontinuiranog nesprovođenja sopstvenih odluka onih koji su ih doneli u ime srpskog naroda.

 

 

Utakmica započeta posle 10. juna 1999.god, u kojoj su s`jedne strane, u istom timu igrali EU, SAD i kosovski Albanci, protiv svih dosadašnjih političara sprske vlasti koje su predvodili ili još vode Vladu Srbije i igrali su uloge, i još igraju, Predsednika Države, su kontinuiranim uzmicanjem pod političkim pritiscima, povodivši se maglovitim obećanjima neiskrenih „zapadnih prijatelja“, i žureći ka „šargarepi na dugom štapu“ koja je u obliku nekakvog kalendarskog datuma o famoznom „otpočinjanju pregovora“ (pa o čemu su to razgovarali svih proteklih godina??), a da su pri tome, pored već čuvenih „6 Banovih tačaka“, pa „4 Tadićeve tačke“, pa „Tomine platforme“, pa raznih rezolucija donešenih u srpskoj Skupštini, gde je i u zadnjoj zanemarena tačka 3. u kojoj se kaže da :“…Republika Srbija nije spremna da čini dodatne ustupke koji bi mogli da dovedu do ugrožavanja njenih državnih i nacionalnih interesa“, a svedoci smo da se dešava suprotno, onda s`pravom možemo zaključiti da je tim Srbije doživeo poraz!!!

Onda je još iluzornije potsećati srpski narod na izgubljeni deo platforme tadašnjeg DOS-a, od 03. marta 2000.god., (kada su krenuli u rušenje vlasti Srbije), a kojom su u prvoj tački, između ostalog proklamovali:

“..Suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i SRJ na Kosovu i Metohiji ne može biti samo nominalni, kao što je danas. Neophodno je da se u potpunosti ispune odredbe rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244, u kojoj je naznačeno da će međunarodno civilno i bezbednosno prisustvo osigurati uslove za povratak svih lica izbeglih sa Kosova i Metohije. Tek kada se omogući povratak nealbanskog, pre svega srpskog stanovništva, steći će se uslovi za uspostavljanje demokratskih, multietničkih institucija na tom prostoru…”

Jedna od tužnih činjenica koja je vodila ka porazu, je i nespremnost svih vladajućih koalicija (koje su predvodile Srbiju svih ovih godina), je i ta, da su uvek izbegavali da konsultuju stav većinskog naroda po kome se i naša država naziva!!

Pitanje je da li je vlast Srbije, svojim postupcima za koje oni smatraju da su državnički, ostvarili uspeh u zaštiti državnih i nacionalnih interesa, ili su takvim postupcima odrađivali posao u korist EU, populišući nju i njenu poltiku, a sve ustupke koje su učinili na štetu Srbije, urađeno je zbog domaćeg zadatka baronese Ešton, koji se sastojao u tome da do određenog datuma piše izveštaje Evropskoj komisiji.

Pa je izgleda bilo važnije , da li će ona napisati „lep i pun hvale“ izveštaj, kao i preduzeti sve aktivnosti i mere protiv srpskog naroda da se ispoštuje Tačijev Ustav i njegovi zakoni, od onih mera koje su trebale da budu preduzete kako bi se ojačala sopstvena država i omogući život bez oskudice  stanovnika Srbije!!!

Kako je krenulo, obzirom da se Srbijom upravlja kroz zaključke, mišljenja, smernice, uputstva, naloge, direktive, preporuke, platforme i mere EU, onda će i Ustav Srbije postati suvišan

 

Odgovor na takvo pitanje znaju samo Srbi!!!

 

A ako ne znaju, onda pomoći nema, a „seirenje“ (naslađivanje tuđom mukom) kosovskih Albanaca i njihovih zapadnih saveznika, zbog postignutog uspeha, će doživeti vrhunac!!!

Jedan od takvih slavljeničkih trenutaka kosovskih vlasti , biće krajem juna naredne godine, i vezana je za Američku odluku (jer su im oni stvorili državu u zločinačkom bombardovanju Srbije, pa su i skloni odlučivanju o svemu na KiM, kao što su bili kada su postavili i Jahjagu za predsednika, a da za nju pojma nisu imali ni Tači ni Pacoli), da se raspišu vanredni izbori na svim nivoima!!!

Niko ne zna šta će se dešavati u tom slučaju? Da li to znači da će Srbi koji žive na KiM, obzirom da su već jednom glasali po zakonima kosovskih vlasti, sada biti prinuđeni da se asimiluju da bi nastavili učešće na svakim budućim izborima u organizaciji kosovskih vlasti, a bez ikakvog uticaja Vlade Srbije (mada je i sada bila isključena iz njega voljom prištniskih vlasti)!?? A da bi mogli da učestvuju na budućim glasanjima, Srbi će morati da se registruju u registru, da bi se evidentirali, i to sa važećim ličnim kartama izdatim od strane vlasti u Prištini.

A ako se ne povinuju kosovskim zakonima, i ne učestvuju u budućim glasanjima, (jer ni Albanci nisu učestvovali u glasanju koje je organizovala Srbija, pa su na kraju, u toj prljavoj igri, dobili državu uz pomoć bombi Amerike i njenih saveznika,), da li će i onda postojati Zajednica srpskih opština i kada ne bude bilo Srba u njenim organima, zato što će ih Albanske vlasti otpustiti sa radnih mesta (na koje ih je postavila Srbija u ovom novembarskom zakonskom činu odricanja od svog naroda”), i postaviti svoje ljude, jer u svim narednim izborima, postojanje te Zajednice srpskih opština, zavisiće od finansiranja vlasti iz Prištine, a Srbija neće imati nikakvog uticaja na to!??

A proteklih meseci smo bili svedoci, da dok je Srbija jurila Šarića, kosovski Albanci su zaokrugljivali svoju „državnost“, koju su potvrdili uvođenjem naplate carine na administrativnim prelazima koje je, uzgred govoreći Srbija požurila, na kraju prošle godine da im sagradi, a od prvog decembra ove, zahtevali su da stanaovnici Pčinjskog okruga (ili kako to oni nazivaju “preševska dolina”) a posebno od početka 2014.godine, za ulazak na teritoriju KiM biće im potrebno posedovanje biometrijske lične karte, pa oni naši građani, a žive u toj oblasti i koji zakonski poseduju staru ličnu („papirnu“) kartu, a ističe do datuma ispisanog na njoj ili najdalje do leta 2016. god, mogu imati problema prilikom putovanja na KiM.

Naravno da se i Slovenac Žbogar, sada u ulozi „Specijalnog izvestiloca Evropske unije na Kosovu“, postarao da račun, na koji će se slivati novac koji ubiraju Tačijevi carinici, bude otvoren u NLB banci u Prištini! A Fondom će da rukovodi odbor od tri člana, jednog predstavnika Vlade Republike Kosovo, jednog predstavnika zajednica i jednog iz Evropske unije. Odluke o kapitalnim i infrastrukturalnim investicijama se donose konsenzusom članova Upravnog odbora, a u odsustvu konsenzusa, glas predstavnika Evropske unije je preovladavajući”, je pre godinu dana izjavio Tači, i tako će se sprovoditi

I njihovo ministarstvo kulture je bilo ažurno, pa su doneli odluku, koja je publikovana 10. decembra 2013.god., u kojoj su popisali listu kulturne baštine , i stavili pod privremenu zaštitu, a položaj SPC , i njene imovine tek dolazi na razmatranje, pa će izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju buke, predvideti da i zvuk zvona, sa ono malo srpskih crkvi koje još nisu porušene na KiM, mora biti sveden na određenu – primerenu jačinu da se ne bi pravila prevelika buka.

 

Tako je odlučila Tačijeva vlada!!!

 

A Vlada Srbije je odlučila da nastavi sa poštovanjem zakona samoproglašene druge države Albanaca na sopstvenoj, Ustavom ozakonjenoj teritoriji, a koja se Rezolucijom SB UN smatra sastavnim delom Republike Srbije.

Taj briselski kancelarijski birokratski aparat, prepunih džepova, posle dvadesetog decembra zadovoljno odlazi na proslavu katoličkih praznika i dočeka Nove Godine (kao da je neobična činjenica to što počinje nova kalendarska godina), a krajem januara, radosnoj srpskoj vlasti zbog otpočinjanja pregovora, pretstaviće samo jedno rešenje po tom pitanju: “Obavezno naterati Srbiju da prizna Kosovo, i njoj davati dvosmislena obećanja i držati je na dugom štapu da će nekada biti primljena u EU”.

U ovakvoj utakmici, u kojoj je „taktika“ srpskih političara odisala šupljim odbrambenim stavom, pri čemu nije bilo ni trunčice želje za otporom zbog otimanja dela sopstvene države, u produžecima , u kojim će na „pregovarački sto“ (koga su uzgred govoreći, naše „srpske vođe“ preselili u Brisel pod skute britanskih i nemačkih interesa), doći rešavanje pitanja imovine i infrastrukture u koje je Srbija uložila mnogo novca na KiM, i može se na žalost, očekivati potpun poraz koji će se sastojati u poklanjanju svega onoga što smo još smatrali srpskim!!!

A narod??! Narod već odavno niko nšta ne pita; pa posle implementacije – čitaj izvršavanja, sprovođenja u delo, sramno potpisanog briselskog sporazuma, otuda i zbunjenost Srba na KiM, u kojoj to državi su se jutros probudili!??

 

©Geto Srbija

  1. 18. децембра 2013. у 10:31

    Zanimljivo, kako idete za slovencima isto ko ovce u klaonicu. Vidimo se u rećem svjetskom ratu.

    Свиђа ми се

  1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.