Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > VOJVOĐANSKO ZDRAVSTVO: LEKARI U KRIMINALNIM RADNJAMA ZAŠTIĆENI PREKO PREBOGATOG PAJTIĆA

VOJVOĐANSKO ZDRAVSTVO: LEKARI U KRIMINALNIM RADNJAMA ZAŠTIĆENI PREKO PREBOGATOG PAJTIĆA

31. маја 2013.

 

Zdravstvene institucije Vojvodine nalaze se već godinama u rukama porodično-političkog klana Bojana Pajtića i Dragoslava Petrovića. Multimilionska pljačka vojvođanskog budžeta putem javnih nabavki u zdravstvu, postala im je omiljena disciplina. Kadrovanje u zdravstvu takođe. Zbog toga su ključne zdravstvene instuitucije u Novom Sadu i u drugim gradovima pokrajine, postale stecišta neviđenog banditizma u kome glavnu reč vode njihovi kadrovi. da bi uspeli u svom naumu, morali su prethodno da uklone dr Ninoslava Radovanovića, ključnu figuru vojvođanskog zdravstva do njihovog dolaska na vlast. Sve ostalo je mračna pripovest o kaljuzi koja danas teče hodnicima vojvođanskih bolnica…

 

          Arpad Nađ

 

Prošlost često određuje budućnost. Tako je i u slučaju svinjara iz Koviljskog rita, današnjeg pokrajinskog sekretara za nauku i tehnologiju Dragoslava Petrovića, sirotinjska prošlost odredila njegovu budućnost. Porodična istorija kaže da se njegov otac vratio kući posle pet godina robije i zatekao zapušteno imanje, pa je otišao u Titel gde je kasnije radio u bioskopu jer je na Golom otoku naučio da radi kao kino – operater! Dragoslav je tako u ranoj mladosti počeo da radi. Cepao je tati karte u bioskopu, jer iz prvog pokušaja nije uspeo da upiše gimnaziju.

Ali, u nastavku svoga uspona, mlađi Petrović uopšte nije bio tako romantičan. Naime, odmah po dolasku u Novi Sad, on upoznaje ćerku Ide Sabo, poznate vojvođanske revolucionarke iz Drugog svetskog rata, a kasnije i političke funkcionerke. Sa ćerkom Ide Sabo ima strasnu ljubavnu romansu i ona mu rađa tri ćerke, koje su kasnije, na njegovu žalost, redom postale lezbejke!

Postepeno, pod budnim nadzorom državnog aparata aparata i svoje uticajne tašte Ide Sabo, našao se ubrzo na tronu vojvođanske birokratije. Tako je od nepostojećeg čoveka postao neko…

Kad je već bio "u jeseni života", upoznaje Svetlanu Lukić, 25 godina mlađu asistentkinju, i obećava joj kule i gradove. Sa njom sklapa brak koji će započeti sa 100.000 evra, koje je na prevaru iznudio od dr Ninoslava Radovanovića da ga kobajagi štiti na Institutu u Kamenici, mada su, mnogo ranije, on i Bojan Pajtić , do detalja isplanirali odstrel ovog čoveka, da bi umesto njega zagospodarili pljačkom u nabavkama i izgradnji zdravstvenih objekata u Vojvodini, koje danas jedino dolazak marice može prekinuti…

 

     "Svetleća prostitutka" i kradljivac iz ormana

 

Kako kažu u Pokrajinskom SUP-u, veliko je čudo kako se zgrada sva tri Instituta u Kamenici nije još nakrivila i pala od silnih pljački koje u dogovoru sa Bojanom Pajtićem, Nenadom Čankom i Dragoslavom Petrovićem organizuju sva tri sadašnja direktora – direktor Instituta za plućne bolesti dr Branislav Perin, član DS-a poznati manipulant sa lekarskom komorom Vojvodine čije je pare oročavao bez znanja lekara, čovek koji je od udruženja za borbu protiv raka potrošio milion dinara za čega ima krivičnu prijavu a pare su potrošene kod njegovog rođaka u kafanici na Novom naselju. Perin je i kradljivac ormara iz institutske apoteke zbog čega je dolazila policija!

Dr Dušan Jovanović je direktor onkologije i član "Ligaša" Nenada Čanka, poznat po nadimku “Fekalonije“ koji je trgovao sa citostaticima, naređivao da pacijenti oboleli od malignih bolesti čekaju na pregled godinu dana, pravio čuvene liste smrti pacijenata koji čekaju na zračenje, zbog čega je otvorena istraga u tužilaštvu, i još uvek zahvaljujući Nenadu Čanku na funkciji.

Lepotica sva tri instituta, direktorka Instituta za KVB Vojvodine dr Nada Čemerlić Ađić, poznatija kao Pajtićeva "svetleća prostitutka" zbog svojih bivših ljubavnika, a kod osoblja poznata kao osoba koja je preko lopovskih merdevina Dragoslava Petrovića došla na mesto Ninoslava Radovanovića kupujući sve što je naređeno iz Banovine.

Najpre, razne sterilizatore po basnoslovnim cenama (jedna krivična prijava otišla iz Novog Sada i po naređenju Dušana Petrovića zvanog DU-PE, luta po sudovima Srbije, zatim nabavku nepotrebnog CT-a koji se koristi sporadično, jer Nadin muž Oto Ađić nije savladao ni osnovne veštine iz radiologije a aparat je plaćen po ceni od 2,5 miliona evra dok mu je zvanična cena manja od 700.000 evra!

Renovirala je Nada sve moguće i nemoguće prostorije po projektu svoga teče kao što je i njena pokojna majka (bog da joj dušu prosti) sašila kao krojačica na hiljade belih uniformi, kapica, frotira i bade-mantila.

Tetak Nade Čemerlić Ađić projektuje i direktorske kancelarije na petom spratu presvučene kobaltnim pločicama i venecijanskim staklom, u vreme kada ljudi nemaju ni osnovne lekove a mnogi građani Srbije ni hleba.

Ova persona ne mari ni što se besomučno troši na institutsko grejanje sada kad je napolju 25 stepeni. Pacijenti se bude iz anestezije tražeći da im jedan isti doktor vrati pare koje je uzeo za operaciju, ne haje zato što je u korupciji sudelovala sa svojim omiljenim timom doktora uzimajući pare za operaciju, za šta postoje pisane izjave i dokazi u pokrajinskom SUP-u samo kako kažu, ne postoji i politička volja da se istraga započne, jer to ne dozvoljavaju Bojan Pajtić i njegovi poslušnici u pokrajinskom pravosuđu koje je izabrao Dušan Elezović.

 

     Pajtićeva Klinika Švarcvald

 

Krađe, malverzacije, nestručnost, liderska nepodobnost i nedostatak bilo kakve etike su pravo stanje na ovom institutu. Svako jutro na Institutu za KVB Vojvodine kafe kuvarica Mileva, nosi doručak za menadžment, na račun fonda za RZZO Srbije, isto tako ručak i večeru sa dezertom po želji, i to samo za pojedine zaposlene, dok se ostalom osoblju što radi danonoćno serviraju sve vrste kiselog testa i kuvanog brašna.

Dok na Institutu vlada prava nestašica opreme, a najviše pejsmejkera i srčanih zalistaka, direktorka renovira kabinete na petom spratu u stilu svog kobaltnog kabineta izdvajajući ogromna sredstva a odustajući od izgradnje infrastrukture u Kamenici 2 , hibridne sale i svega što je Bojan Pajtić u predizbornoj kampanji najavljivao kao "Kliniku Švarcvald".

Iako nema pejsmejkera, posinak dr Katice Pavlović, dr Somer, kao merkantilno jevrejsko dete, već četiri godine samostalno ugrađuje trajni pejsmejker, a specijalista je tek od februara 2013. godine, što nije nigde dozvoljeno, dok ostali specijalisti nemaju mogućnost da se edukuju iz oblasti ritmologije.

Dvojica ritmologa su otišli u penziju ove godine. Znači, “vunderkind“ zamenjuje dvojicu od kojih je jedan bio Univerzitetski profesor! Posinak konzumira alkohol u većoj količini. Opisano je ranije u Tabloidu kako je iznuđujući novac radio i testove opterećenja vikendom, dok se ostalima zakazuje da čekaju i više od godinu dana.

Ostali kardiolozi iz direktorkine “cuker piksle“ rade po privatnim ordinacijama, najviše kod “Viktorija grupe“ gde broje debele novce jer za dijagnostiku koriste kapacitete i uređaje Instituta što je krivično delo.

 

     Milionski troškovi direktorke Nade

 

Direktorka Nada Čemerlić Ađić kupila je CT uređaj za rekordnih 2,5 miliona evra, a nabavka najskupljeg takve vrste je oko 700.000 evra, a da pritom nema ni specijalistu radiologa koji bi uređajem rukovao. Kažu, ima jednog koji nije obučen da očitava CT nalaze, pa je angažovala svog supruga i prijatelja. Naravno, nikoga nije poslala na specijalizaciju iz radiologije jer njenom suprugu nauka teško ide i ne želi konkurenciju.

Nadica je zaposlila i patologa koji je do sada uradio sedam obdukcija u iznajmljenoj obdukcionoj sali Instituta za plućne bolesti. On je platio zaposlenje a ovo mu je prvo radno mesto gde je prvog dana postao i načelnik odelenja koji nema ni salu za obdukcije.

Zaposlila je i psihološkinju, kojoj je platila specijalizaciju iz Kliničke psihologije mada po sistematizaciji ne postoji psiholog, ali je reč o ćerki likvidatora koja vrši korekciju plata: uzima od slabih zarada i dodaje na velike zarade (uzima siromašnima i daje bogatima).

Psihologija je direktorkina velika ljubav pa je razvila i psihokardiologiju granu kardiologije koja ne postoji nigde na svetu. Od svih psihologija kojima se bavi, najviše je razvila granu "socijalne eutanazije" nad pacijentima koje primaju i posle dva dana otpuštaju da čekaju umiranje. Nema ni materijala ni para koje je Bojan Pajtić oprao preko kabineta za direktore na petom spratu. Ali ima nepotrebne kupovine CT uređaja koji nije bio ni planiran za lečenje već za pljačku fonda RZZO i poreskih obveznika.

 

     …A pacijenti i goli i bosi

 

Na Klinici je vrlo teško zateći kardiologa, koji je načelnik odeljenja, pošto su oni na komisijama, sastancima, operacionim salama, sa studentima, na ispitima, kao mentori, na plaćenim farmakološkim prezentacijama, sve u isto radno vreme, pa se tako dobija po nekoliko plata ili dodataka plati.

Tako da stacionar sada isključivo vode klinički lekari, sa oko godinu dve radnog iskustva, sa stažistima koji ordiniraju terapiju, pišu otpusnice, i što je najgore prezentuju bolesnika kardiohirurgu koji odlučuje o operaciji!

Pacijenti ne znaju ni ko im je doktor, a kamoli načelnik. To je isplanirala dr Katica Pavlović, koja je inače teško obolela, a lečenje teških pacijenata je skrojila bez motivacije po programu komjuterskog centra. Bolesnici iz koronarne jedinice izlaze goli i bosi jer direktorka nije nabavila pidžame, a familijama ne dozvoljava da ih donesu jer je od prostorije za čuvanje stvari bolesnika napravila prostoriju za pušenje cigareta, zato što u koronarnoj jedinici načelnicina ćerka mora da puši i nije u stanju da dežura!

A i ne mora, pošto radi na maminom odeljenju pa mama radi za nju. Verovatno će i dežurati za nju! Načelnicina ćerka je autistična, težak psihički invalid, sedi i stalno gleda dole u svoje skute i tako provodi dan na Institutu, a svi zaposleni, i doktori i tehničari, postavljaju joj dijagnozu, samo njena majka to neće da primeti. Ovo je i najstrašniji primer dokle ide nepotizam na Institutu i kakav tragičan kraj ima…

 

     Zla krv i na sudu

 

Profesor Nićin koji je izgubio kupljenu titulu akademika Vojvođanske akademije nauka jer se akademija transformisala u grupu građana, treba u junu da ide u penziju. Nekom direktorkinom odlukom on se šalje u Hjuston na jednomesečni kurs iz transplantacije srca dok su mladi specijalisti zaobiđeni.

On je inače jedan od kreatora rasula Instituta mada se direktorki ponudio kao spasilac i savetnik bez koga se ne može. Drugi kreator je Mikloš Fabri koji je igrom slučaja došao na tu funkciju ali je po svom dometu u suštini ostao ono što je i bio. Ranije se uvek žalio da se od plate ne može živeti a danas privatno ima vozni park i građevinsku infrastrukturu da "ni ker nema gde da se posere".

Doktorka Nada Draganić je bila načelnik odeljenja još godinu dana pošto je otišla u penziju, dok je ostale doktore nauka direktorka šikanirala, osmišljeno i organizovano i javno diskreditovala. Radivoj Vemić koji nije ni kardiolog već internista je njen dugogodišnji špijun koji je otkucavao dr Pavla Kovačevića a zauzvrat je dobio pravo da i on ostane načelnik mada je više od godinu dana u penziji.

Kardiolog koga je šikanirala i sprečavala da doktorira, preti joj danas javno i njoj i njenom mužu i njenoj deci, a svemu je kumovao dugogodišnji mobing. Pretnje direktorici i njenoj familiji od nezadovoljnih i degradiranih stručnjaka slušaju se na Institutu i danju i noću.

Kad se promeni vlast u pokrajini počeće da pljušte krivične prijave za mobing koje će se na sudu lako dokazivati. Obe direktorke i kardiologije i Instituta, kao i njeni izabrani načelnici služe samo sebi, svojoj deci, muževima i ženama i to za velike pare – delom od plate a delom od reketa pacijenata, dok su za službu, bolesnike, zaposlene, pa i društvo u celini apsolutno nezainteresovani.

 

     Jedino su ljubavnici u funkciji

 

Jedan doktor, koji je u nastupu nekontrolisanog besa oteran sa Instituta a koji nije imao nikakve papire iz subspecijalizacije kardiohirurgije, niti je bilo gde polagao, a koji je inače u podgoričkoj bolnici i rođenu majku operativnim putem likvidirao, trenutno po nalogu jednog od direktora RZZO fonda radi na poslovima dečjeg kardiohirurga gde po specijalnoj klauzuli i ugovoru dobija dve hiljade evra po operaciji kao "eminentni strani stručnjak" čija merkantilnost daleko prevazilazi struku.

Zbog ovog doktora svi koji su uključeni u dečiju kardiologiju i kardiohirurgiju znaju da su u problemu samo dr Babić mudro ćuti jer ne zna da objasni široj javnosti kako pošteni kardiohirurzi rade sa platom od 45.000 dinara, a kardiohirurg bez specijalizacije sa njegovom klauzulom dobija 2000 evra po operaciji? Ne ponaša li se on sa svojim kao vlasnik plantaže koji upravlja sa urođenicima, kvareći i ugled partije koja ga je postavila na tako značajno mesto?

Svi znaju da je Institut u Kamenici posebno ušuškan od Pokrajine kao osnivača i glavnog pljačkaša i da u njemu direktori rade lopovluke po naređenju a da u zaleđini i dalje stoje Bojan Pajtić, Dragoslav Petrović i Dušan Elezović koji je jedno vreme sa zvanjem konobara bio i direktor Upravnog Odbora Instituta dok ga raspodelom kadrova u “Srbijagasu“ nisu prebacili u Upravni odbor da se pridruži biranom secesionističkom kadru Vojvodine!

Iza stare zgrade Instituta nalazi se građevinski kostur “Kamenica 2“ bez infrastrukture i opreme jer se od svega odustalo i radi se ubrzana pljačka po unapred utvrđenom scenariju jer uskoro sve nabavke u zdravstvu idu preko planiranja Instituta za Javno zdravlje (Batut). Novac zato treba što pre nenamenski potrošiti bez revizora ako se izuzmu oni koji će direktorku Nadu sigurno odvesti u apsanu.

U “Kamenici 2“ ništa nije u funkciji onog za šta su milioni evra potrošeni jedino postoji jedan kabinet u kome zrenjaninski građevinski mešetar, Aleksandar Vojinov zvani Aca Dijagonala, ima svu raskoš ovog sveta i gde ugovara poslove građevine po gradu.

On je, inače, izgradio Urgentni centar Vojvodine i “Kamenicu 2“ gde su pokrajinski funkcioneri DS-a pokrali najmanje 60 miliona evra a da ništa od toga ni danas nije u funkciji!

Aca Dijagonala, više puta krivično gonjen, drugi je "veliki neimar" Bojana Pajtića , posle Borovice koji je u zatvoru. Aca Dijagonala je limar po profesiji i poznat je i po tome što je Bojanu Pajtiću besplatno izgradio neobičnu kuću u Senti koja se okreće!

Pajtić voli ovaj Institut više od Kliničkog centra Vojvodine gde je za pljačke u zdravstvu ovlastio svoju suprugu Vesnu -Pajtić Bolidovski i njene ljubavnike Dragana Draškovića, dr Gvozdenovića i dr Gluhovića koji osim pljački u nabavkama svakodnevno reketiraju i pacijente dok se policiji serviraju minorni lopovi poput dr Šarčeva koji je uzeo mito od 50 evra.

 

©Geto Srbija

materijal: List protiv mafije

%d bloggers like this: