Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > ČIJI JE ON ČOVEK??? Pismo Borisa Tadića Jevrejima u Americi

ČIJI JE ON ČOVEK??? Pismo Borisa Tadića Jevrejima u Americi

28. марта 2012.

 

Udružujem se u molitvi da spasimo jevrejsku državu.

Dragi kongresmenu Akermane, Danas, na samom početku meseca Tišrija po jevrejskom kalendaru, obeležava se početak Velikih svetih dana. S obzirom na to, čast mi je da vama i svima onima koji slave Roš Hašanu, pošaljem svoje najtoplije čestitke.

 Tadic Zidov

 

Tokom ovog praznika u sinagogama širom sveta, uključujući i onu koja je od moje kancelarije u Beogradu udaljena samo minut hoda, čuće se duhovni poziv trube, okupljajući Jevreje, ma gde god oni bili, da se podsete na prošlogodišnje događaje.

Kao što u Bibliji piše: ”A treći dan kad bi ujutru, gromovi zagrmješe, i posta gust oblak na gori, i zatrubi truba veoma jako” (Druga knjiga Mojsijeva 19:16). Ovaj dan obeležava početak doba samoispitivanja koje prožima veliku moralnu tradiciju judaizma.

Uistinu, Roš Hašana za svet predstavlja vreme izazova. Stojim rame uz rame sa Jevrejima širom sveta dok se suočavamo sa etničkim i verskim nasiljem i netolerancijom, terorističkim napadima na naš narod, našu imovinu i sveta mesta, i neprekidni antisemitizam.

Mnogo nas sličnosti spaja, a malo razlika deli. Zajedno sa vama i mi u Srbiji ćemo raditi na tome da se stvore uslovi za ponovni mir i bezbednost za naše prijatelje u Izraelu, Sjedinjenim Američkim Državama i jevrejskim zajednicama širom sveta.

Moje misli i molitve uperene su ka srpskim Jevrejima – naročito onima koji su nedavno proterani iz naše južne provincije Kosova i Metohije – kao i Jevrejima u Izraelu i širom planete, dok se udružujem u molitvi sa ciljem da ojačam veze koje nas spajaju, da nadgledam i zaštitim jevrejsku državu i da svim Jevrejima poželim zdravlje i uspeh u svim njihovim nastojanjima, kao i duži spokoj.
Želja mi je da budete upisani u Knjigu života i da se u Novoj godini naše države i narodi još više zbliže.

Najtopliji pozdravi i želje za zdravlje i mir u novoj godini. Sana Tova!

Boris Tadić, predsednik Srbije

Senatorima: Raselu Fajnholdu, Dajani Fajnštaj, Arlenu Spekteru, Džozefu Libermanu, Geriju Akermanu Hauardu Bermanu, Bendžaminu Kardinu, Normu Koulmanu, Barbari Bokser
Kongresmenima: Ramu Emanuelu, Eliotu Endželu, Tomu Lantošu, Robertu Veksleru, Bradu Šermanu, Stivu Izraelu

 

U čijem interesu Boris Tadić danas radi i deluje????  U interesu Srbije i Srpskog naroda, svakako NE!!!

 

#Geto Srbija

Creative Commons лиценца

 1. The Q
  28. марта 2012. у 17:00

  Je*eni beskičmenjak i marioneta. Toliko je jadan, povraća mi se kad vidim ili čujem nešto o njemu.

  Свиђа ми се

 2. DRVO-SJECA
  29. марта 2012. у 02:27

  JEBO MATER SVOJU A MISLIO DA TUDJA.

  Свиђа ми се

 3. Pera
  29. марта 2012. у 10:39

  ja ne vidim ništa loše u ovome…jevreji su pre samo 70 godina podvrgnuti „konačnom rešenju“ pod fašističkom čizmom, kamom i gasnom komorom…svi drugi narodi su uništavani iz drugih razloga ili na drugačiji način a samo oni masovno i sistematski
  fašizam….a sve mi liči na to da se opet povampirio…tuga kako ljudi ne razmišljaju i slabo pamte

  Свиђа ми се

  • Bobdylanich
   29. марта 2012. у 17:56

   Druze Pero,
   molim vas, pa nismo deca!

   Свиђа ми се

  • stanko
   29. марта 2012. у 18:47

   E pa da cisto znas,naj veca je laz da su nacisti pobili 5 do 7 miliona zidova, sve je to bila uglavnom smisljena propaganda da bi zidovi dobili svoju drzavu poslije 2 svjetskog rata.

   Свиђа ми се

 4. Др Василије
  29. марта 2012. у 12:25

  Ако је овај са црним кечетом (Б.Тадић) православне вере а уз то је и предсеник Србије,по СВИМ канонима православне вере би морао да буде ИЗОПШТЕН из Цркве тј. да у најмањем случају буде под епитимијом.
  Како је он „прједседник“ то би ПАТРИЈАРХ или СА Синод морали да реагују јер је активно учествовао у ЈЕРЕТИЧКИМ обредима као „православац“ !

  Свиђа ми се

 5. Жана Живаљевић
  30. марта 2012. у 16:16

  Мени је јасно.
  Има „виших социолога“ који су пропагирали неопходност уовђења премдета препознавања Јевреја у школе. Придружујем се.
  Обзиром на наслове којима се председник Србије обратио, крајње сам збуњена и затечена да се о његовом пореклу не говори истина….

  Свиђа ми се

 6. 31. марта 2012. у 20:01

  zaista iznanadjujuce.
  iako nisam za tadica,mislim da mu je proslo vreme iz mnogih razloga,al ne vidim nista losem u ovom pismu.
  tadic je srpski vladar,gospodo,i on ima pravo,i treba da cestita ne samo jevrejima vec i mnogima,praznike.
  mislim da ne treba zastranjujete,i da treba da ako napadate,da to ipak ima osnova.pljuvacki mentalitet,ne zove na dobro,a i nije za pohvalu i nece biti prihvacen kod postenih ljudi.
  pozdrav.

  Свиђа ми се

 7. 1. априла 2012. у 13:28

  Je**te se svi , vidim kolikoanaliticki gledate na stvarnost. I treba i Tadic i jevreji da vas jos dugo ko konje mamuzaju.

  Свиђа ми се

 1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: