Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > DINKIĆEVE POLITIČKE SAPUNICE

DINKIĆEVE POLITIČKE SAPUNICE

29. марта 2012.

 

Politička sapunica koja se odvija pred našim očima, sa stranačkim liderima kao glavnim glumcima i partijskim aparatčicima u ulozi statista, dobija nezgrapni podžanr, pretvarajući se u srpski tragikomični SF, gde lakrdija postaje jedina stvarnost, a stvarnost samo projekcija nedostižne budućnosti.

 

 

Kao i uvek, u stvaranju privida da će sve biti dobro, lepo i namirisano, samo ako im dozvolite da vladaju još četiri užasne godine, da ostvare sve one divote koje su onemoguceni da obave zbog odvratnih koalicionih partnera, istakli su se menadžeri URS, spremni na svaki blam, ali i svesni da nema tog skandala koji prosti narod neće progutati.

Ipak, ostaje da se vidi da li će, pored desetina hiljada radnih mesta, triliona evra investicija, potoka nafte i zlatnih žila, birači poverovati da je jedna krta i nebezbedna betonska ploča zapravo velelepni most koji spaja obale i mandate. Sudeći po projektu koji je svečano otvorio neki Branislav Jovanović, Dinkićev direktor Direkcije za izgradnju grada Niša.

U istoriji Niša ne postoji političar koji je u jednom mandatu napravio više mostova od mene. Može neko zlonamerno to da komentariše, ali završili smo pet mostova, a uskoro će se raditi i šesti”, ponosno je i specijalno za “Blic” istakao URS direktor koji je juče svečano i radno-stvaralački otvorio nekakvu konstrukciju koju neodgovorni pojedinci smelo nazivaju mostom.

Sve se odigralo u selu Donje Vlase gde je skarabudžena ploča duga sedam metara, preko potoka širine jednog metra, građevina koja nikada neće dobiti upotrebnu dozvolu, ali je svejedno zavredela presecanje svečane crvene trake.

Svečano otvaranje: Branislav URS Jovanović,  presrećni građani i elegancija URS mostogradnje.

 

O karakteristikama ovog ponosa URS arhitekture, rečito je zborio Dinkićev statista: “Na seoski most smo postavili i ogradu, da neko slučajno ne bi upao u reku”, osećajući potrebu iz dubine udružene i regionalne srpske, ali skromne duše, doda: „Za kratko vreme izgradićemo i pristupne puteve posle početka aktiviranja asfaltnih baza. Uradićemo udarne rupe koje su potrebne da zadržimo meštane sela da ostanu u Donjem Vlasu„, rekao je Jovanović.

Da su, međutim, političari i politikanti samo odraz sopstvenog naroda, potrudio se da u svom nepovezanom i nejasnom iskazu, pokaže i “lokalni stanovnik”, nadamo se, samo član NVO URS, ne i prosečan meštanin. On je poručio: “Most mnogo znači za Crkvu, jer mi imamo ovde dva… sada nam je Sveti Lazar… crkva… ustvari naša crkva je Sveti Lazar, gde se svi skupljamo… i Sveti Nikola… letnja… celo selo gde slavi. A može ovde i da se parkira.”

 

Eksperti iz URS-a iliti USRRRR-a, su zaista stručnjaci za sve, nema šta… Смешко са отвореним устима

 

#Geto Srbija

Creative Commons лиценца

%d bloggers like this: