Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > Zaboravna država Srbija pomaže učvršćivanju samostalnosti Kosova

Zaboravna država Srbija pomaže učvršćivanju samostalnosti Kosova

27. марта 2012.

 

Piše: Urednik – Geto Srbija  

 

Neko podiže monumente, a mi platoe za izložbe meda…

 

Poznato je da građani sigurno nisu čuli, (što im nije ni zameriti), ali je zato država Srbija vec odavno morala da bude upoznata da su Kosovske vlasti doneli Zakon br.02/L-2 od 28. februara 2006.god, O STATUSU I PRAVIMA ČLANOVA PORODICA PALIH BORACA, INVALIDA, VETERANA I UČESNIKA OVK I PORODICA CIVILNIH RATNIH ŽRTAVA

 

clip_image001

                     Deo kompleksa A.J.

 

U kome bi pročitala činjenicu da su kosovski Albanci vodili rat protiv “neprijatelja” ( čitaj – Srbije), i to u trajanju od 8 godina 30. decembra 1991.god do 19. septembra 1999.god. (možete pogledati OVDE, Zakon br.02/L-2 ), kao i da je njihov cilj bio nezavisnost, a sredstvo rat!!

 

Za razliku od nas Srba, koji smo uvek davali veću cenu tuđim vrednostima nego vrednostima i dostignućima sopstvene države, Albanci sa Kosova su u tu svoju “borbu za slobodu”, kroz donošenje raznih rezolucija , u kojima su formulacijama:” Uzimajući u obzir istorijski, pravni i ustavni razvoj Kosova, naročito Konferenciju iz Bujana (1943 – 1944), Ustavnu deklaraciju od 2. jula 1990, Rezoluciju o nezavisnosti 1991. i volju naroda Kosova za nezavisnu i suverenu državu izraženu na referendumu od 1991. godine.

Utemeljeno na dugoj borbi naroda Kosova za slobodu i nezavisnost; ‘’ umeli da cene i svoje „doajene„ u borbi za nezavisnost Kosova, pa su tako Zakonom br. 2004/39 od 08.09.2004.god, O PROGLAŠENJU MEMORIJALNOG KOMPLEKSA

“ADEM JASHARI « U PREKAZE OD POSEBNOG NACIONALNOG ZNAĆAJA (ciji sadržaj možete videti OVDE zak.2004/39), a zatim je to i zvanično potvrdio „aminovao„ SPGS (Specijalni predstavnik generalnog sekretara)- Joakim Riker, svojom Uredbom UNMIK/UN/2007/14 još 01.marta 2007.god, da to područje „ima etnološki, antropološki, istorijski i kulturno-civilizacijski značaj za Opštinu Skenderaj, za Drenicu, Kosovo i celu Albansku naciju” (sadržaj možete videti OVDE -2007/14).

U selu Klečka, u opštini Lipljan, gde je nekada, od strane naše države, koju je nekada zanimalo evidentiranje spomenika kulture, registrovano je arheološko nalazište Gradina, gde su otkriveni bedemi i ostaci građevina od kamena i opeke vezivanim krečnim malterom. Tada je okrivena i jedna građevina od sige sa žrtvenikom iz rimskog perioda, kantarom i različitim alatom.

 

A 27. avgusta 1998. god, naša policija je u istom selu otkrila kremacionu peć u fabrici kreča , korišćenu za kremaciju ubijenih Srba. U Klečki se nalazila i baza terorističke OVK, sa centrom za obuku i skladištem municije.

 clip_image002[5]clip_image002

                          Mesto zločina…

 

Tada su zarobljeni teroristi iz Mališeva, Lian i Bekim Mazreku, u izjavi naveli da je u Klečki tokom jula 1998.g. zarobljeno, ubijeno i spaljeno 22 srpskih civila. A u to vreme za koje se Fatmir Ljimaj optužuje da je počinio zločine bio komandant jedinice 121 brigade OVK “Ismet Jašari Kumanovo“, i optužen je pred Haškim tribunalom za ratne zločine nad Srbima na Kosovu 1998. i 1999. godine, zajedno sa Haradinom Baljom i Isakom Muslijuom, i oslobođen krivice, kao i pre nekoliko dana, kada su sudije Eulexa i kosovskih vlasti utvrdile da tužilaštvo na Kosovu nije uspelo da ispuni određene proceduralne standarde, pa je Ljimaju ukinut pritvor.

A dok se nalazio u kućnom pritvoru, u toku čitave prošle godine su vršeni pritisci na sud u Prištini od strane sledbenika Ljimaja, i Vlade Kosova, pri čemu su govorili , kao npr. Shurdhaj Fadilj, zamenik u Vladi :“ Vlada priznaje čistotu vrednosti rata, uvek će biti u podršci ratnih boraca i lidera poput onih kojima sude sudovi Kosova i u Hagu.“ On je prošle godine, na proslavi Epopeje OVK, izjavio da su se u Klečki donosile važne odluke za budućnost Kosova , i podsetio na koordinirane akcije sa „našim međunarodnim operacijama NATO“ , i OVK u kome se istakla i 121 brigada iz Kumanova.

clip_image002[8]

             Spomenik u Klečki

 

Tada je i jedan od bivših boraca OVK i funkcionera u Vladi Kosova izjavio na velikom skupu , da : “ Kosovska sloboda nema smisla bez onih koji su najviše doprineli ovoj slobodi“.

Zato se u čast takvih boraca i podižu onakvi „monumenti“, dok za sećanje na naše borce iz Srbije, bivaju postavljene nekave metalne ploče debljine 2-3cm i „paneli’ od pleksiglasa, na koje se nalazi natpis koji je nedovoljno jasan i koji se može pročitati samo pod nekim uglom vidljivosti.

A sve je to urađeno na Savskom trgu preko puta železnicke stanice u Beogradu, na platou koji je k`o poručen za organizovanje izložbe meda i vožnju skejtborda!!!

 

#Geto Srbija

Creative Commons лиценца

%d bloggers like this: