Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > TAJNI PLAN KOSOVSKOG KASAPINA

TAJNI PLAN KOSOVSKOG KASAPINA

21. априла 2012.

 

Povodom snimka koji je emitovala albanska televizija, na kome naoružane osobe automatskim oružjem i u uniformama bivše OVK rasturaju srpske barikade u opštini Leposavić, izvori bliski Euleksu i kosovskoj policiji potvrdili su da je u pitanju originalan video-zapis o akciji, koju su pripadnici rasformirane OVK sproveli pod kontrolom nemačkih i američkih vojnika iz baze Nord hil kod Leposavića.

 

Hasim Taci

 

Akciju naoružanih pripadnika bivše OVK, sada Albanske nacionalne armije, „osmislio je takozvani premijer Kosova Hašim Tači, uz saglasnost zvaničnika američke ambasade, komande američkih marinaca i nemačkog kontigenta Kfora, stacioniranih u bazi Kfora kod Leposavića.

 

U pitanju je plan za zauzimanje severa Kosova, čija je realizacija započela 25. jula prošle godine, kada je jedinica ROSU pokušala da izvrši upad na prelaze Jarinje i Brnjak.

Izvor tvrdi, da je Tači okupio bivše pripadnike OVK, ANA, obaveštajce, pripadnike navodno rasformirane ŠIK (albanske obaveštajne službe) i, uz naknadu i obećanje da će biti oslobođeni krivičnog gonjenja, od njih zatražio da se uključe u osvajanje severa Kosova.

Postavljanjem eksplozivnih naprava, uz javna pojavljivanja i akcije, sinhronizovane sa pripadnicima Kfora, treba izvršiti zastrašivanje i pokretanje Srba – iznosi detalje plana izvor iz kosovske vlade, navodeći da je Tači lično naredio izvođenje sinhronizovane akcije uklanjanja barikada uz liniju koja razdvaja albanska sela Ceranjska Reka, Šaljska Bistrica i Košutovo na području opštine Leposavić.

 

Tači je naložio i dobio zeleno svetlo bivšeg komandanta Kfora Erharda Bilera, da istovetne akcije preduzme i u rejonu graničnih linija između srpskih i albanskih sela na prilazu Zubinom Potoku i u naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Kosovske Mitrovice.

U Euleksu postoji uverenje da iza svih akcija na severu Kosova stoji Tačijev kabinet i da je vanredno zasedanje kosovskog parlamenta, posvećeno pitanju severa, inicirao lično Tači, kako bi odgovornost za eskalaciju sukoba na severu Kosova prebacio na radikalne struje.

 

Milan Ivanović, predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova, kaže da je emitovanje video-snimka akcije naoružanih i uniformisanih pripadnika bivše OVK na području Leposavića potvrda da institucije fantomske države Kosovo na terenu deluju u sadejstvu, pod nadzorom i uz mentorstvo međunarodnih subjekata, „istih onih koji su lobirali za kosovsku nezavisnost“.

U pitanju je strategija kojom je osmišljen progon Srba.

Smišljeno i sračunato Kfor i Euleks i ta, nazovi vlada Kosova, koju predvodi terorista, emitovanjem snimka nastoje da zastraše srpski narod da odustane od izlaska na lokalne izbore u dve opštine na severu Kosova, u Zubinom Potoku i Zvečanu – kaže Ivanović i dodaje da je „na sceni model Markala  i Račka“, po kome bi trebalo da usledi stradanje civila, za šta bi bili optuženi Srbi.

 

Autor:N.Z.

#Geto Srbija 

Creative Commons лиценца