Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > NA PLATNOM SPISKU TAJKUNA FUNKCIONER SNS-a

NA PLATNOM SPISKU TAJKUNA FUNKCIONER SNS-a

1. маја 2012.

 

Duže od tri godine Srpska radikalna stranka ukazuje na postojanje mnogobrojnih argumenata koji idu u prilog tezi da je tzv. Srpska napredna stranka zapravo tajkunska stranka.

 

SNS

 

Od svog nastanka, Nikolićeva i Vučićeva stranka se finansira prljavim novcem tajkuna, koji pak, s druge strane, očekuju da će im se vratiti višestruka korist ukoliko ovaj dvojac dođe na vlast u Srbiji.

Osim što tajkuni finansiraju redovne stranačke aktivnost SNS-a i komforan život Nikolića i Vučića, pojedini visoki funkcioneri SNS-a takođe su se našli na platnom spisku tajkuna.

Jedan od naprednjaka koje finansiraju tajkuni jeste i Vučićeva „desna ruka“, odnosno predsednik Gradskog odbora SNS-a Beograd, Nebojša Stefanović.

 

U zvaničnoj biografiji „poštenjačine“ Stefanovića, koja je objavljena na sajtu GO SNS Beograd, navodi se da po isteku mandata u Narodnoj skupštini naše zemlje, jedan kratak period tokom 2008. i 2009. godine, Nebojša prelazi u kompaniju ‘Jabuka’, gde radi kao zamenik direktora finansija.

Ništa ne bi bilo čudno da upravo “u tom periodu nije formirana Srpska napredna stranka, i da vlasnik preduzeća „Jabuka“ a.d. nije upravo tajkun Đorđe Nicović”.

Osim što je 2008. godine velikodušni Nicović stambeno zbrinuo „naprednjake“ u Čika Ljubinoj ulici, u srcu Beograda, uposlio je „velikog stručnjaka“ za finansije Nebojšu Stefanovića.

Kako je Nebojša Stefanović u 2008. i 2009. godini istovremeno obavljao funkciju zamenika direktora finasija u „Jabuci“ a.d. i stizao da se aktivno bavi organizacijom i aktivnostima stranke u Beogradu, to verovatno samo on zna.

U svakom slučaju, Nebojša se nije libio da svoju biografiju „okiti“ činjenicom da ga je plaćao tajkun, odnosno da je radio za tajkuna.

U istom periodu dok je Stefanović od Nicovića inkasirao direktorsku platu, radnici firmi koje je privatizovao i očerupao Nicović gladovali su i protestovali zbog neisplaćenih zarada (Niteks, Rudnik konfekcija, Mačkatica…).

Toliko o socijalnoj pravdi i borbi protiv kriminala i korupcije o kojoj govore Stefanović i njegove partijske kolege iz SNS-a.

 

Pretragom registra APR-a moguće je videti da je nad preduzećem „Jabuka“ a.d. u avgustu 2011. godine pokrenut automatski stečaj.

„Rešenjem Privrednog suda u Beogradu poslovni broj 17- St- 3135/2011 od 23.08.2011. godine, na osnovu člana 150, st. 4, Zakona o stečaju, po službenoj dužnosti POKRENUT je prethodni stečajni postupak radi utvrđivanja ispunjenosti stečajnog razloga i postojanja pravnog interesa poverilaca i stečajnog dužnika za sprovođenje stečajnog postupka“, navodi se u zabeležbi APR-a.

Inače, prema bilansima poslovanja, preduzeće je završilo 2010. godinu sa gubicima od 41,8 miliona.

Nicovićeva firma „NICCO agrar“ ušla je u „Jabuku“ a.d. još početkom 2005. godine, kada je od akcionara otkupila 50,94 akcija tog preduzeća.

Iz dokumenta koji je objavila Beogradska berza, a koji datira od 28. jula 2011. godine, vidi se da se upravo Đorđe Nicović potpisuje kao predsednik Skupštine preduzeća Jabuka a.d. Beograd.

 

Đorđe Nicović je u javnosti poznat kao vlasnik kompanije „Irva investicije“, koja broji preko 13.000 zaposlenih i koja beleži promet od preko 250 miliona evra.

Inače, u okviru ove kompanije funkcioniše 27 preduzeća, koja je Nicović mahom privatizovao nakon 2000. godine.

Indikativno je da je Marko, brat Đorđa Nicovića, među prvima u novembru 2008. godine pristupio Srpskoj naprednoj stranci.

 

Izvor:SRS ANTIKORUPCIJA

#Geto Srbija 

Creative Commons лиценца

  1. Paki
    2. маја 2012. у 20:39

    koje boje su ovi ološi i prevaranti? Možda oker?

    Свиђа ми се

  1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: