Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > KO (NE) SME DA BIJE GRAĐANE!?

KO (NE) SME DA BIJE GRAĐANE!?

11. јануара 2013.

Sve učestaliji slučajevi “nasilničkog i bahatog” ponašanja prema građanima, dokazuju da je komunalna policija u Srbiji koncipirana i pravno statusirana na potpuno pogrešan način.

Kao takva se pokazala potpuno nefunkcionalna i ni u jednom gradu ne služi stvarnoj svrsi, a to je da obezbedi koimunalni red u gradu.

Autor: Milan S. Blagojević

BG komunalci

 

 

Nadalje, zakonom nisu definisana jasna razgraničenja nadležnosti između komunalne policije, svih inspekcijskih službi i policije, pa tako ispada da je komunalni policajac osposobljen za sve vrste inspekcijskog nadzora (zakon mu postavlja takve zadatke), umesto da se njegova uloga svodi na poslove obezbeđivanja propisanog komunalnog reda u gradu.

S druge strane, zakon je jasno trebao istaći da komunalna policija nije nikakva pretorijanska garda u rukama gradonačelnika, još manje privatna vojska ili lično obezbeđenje, niti je uveo instrument kojim se sprečava samovolja gradonačelnika da protivzakonito upotrebljava komunalnu policiju.

Ovakva kakva je, komunalna policija je samo teret i pretnja građanima, a nije supstitucija nedostajućoj lokalnoj policiji, gde je kao takva neophodna ne samo u gradovima, već i u opštinama kao teritorijalnim jedinicama.

O potpunim promašajima u domenu kadriranja i stručnog osposobljavanja komunalnih policajaca suvišno je i govoriti.

U tom domenu nisu zadovoljeni ni elementarni kriterijumi.

Zbog sve učestalijih incidenata, verbalnih i fizičkih nasrtaja na građane, pozivamo vladu R. Srbije, predsednika R. Srbije  kao i predsednika narodne Skupštine, da “POD HITNO UKINU” komunalnu policiju u svim gradovima, ili da im “UKINU OVLAŠĆENJA”  koja se tiču primene fizičke sile i sredstava prinude!

Organizacija 99% Srbija, pokrenula je potpisivanje peticije za ukidanje ove “NASILNIČKE BAGRE”!

Peticiju možete videti i potpisati OVDE.

 

 

©Geto Srbija

Creative Commons лиценца

  1. 11. јануара 2013. у 21:36

    PETICIJA ZA UKIDANJE KOMUNALNE POLICIJE
    http://www.peticije24.com/peticija_za_ukidanje_komunalne_policije

    Iz razloga što Komunalna policija:

    – ne ispunjava osnovnu delatnost zbog koje je i ustrojena
    – daleko izlazi iz okvira poverene joj nadležnosti
    – služi isključivo partijskim i ličnim interesima pojedinaca kao što je na primer asistencija u protivpravnoj prinudnoj naplati karata BUS PLUS sistema i kompanija u PRIVATNOM vlasništvu a sve na teret budžeta to jest građana Srbije
    – protivpravno primenjuje fizičku neprimerenu silu i sredstva prinude nad građanima
    – nema jasno definisane mehanizme kontrole i samim tim se izdvaja kao posebna paramilitarna jedinica za represiju i zastrašivanje građana

    ZAHTEVAMO da se pod HITNO ova paramilitarna jedinica raspusti i na taj način se donekle i iole povrati poverenje građana u institucije države i spreči dalja represija nad građanima koja je vidno iz dana u dan sve učestalija.

    Obrazloženje:

    Opšte je poznato da je Komunalna policija partijski ustrojena kako bi se zaposlilo što više stranačkih aktivista a sve na teret građana Srbije.
    Sredstva koja se izdvajaju za organizaciju, rad i plate zaposlenih ove službe su preveliko opterećenje za sve građane Srbije.
    Efekti koje je ova služba do sada pokazala su katastrofalni i daleko van okvira zakonske regulative.

    Kako bi se sprečili eventualni incidenti koji bi mogli nekontrolisano eskalirati u danima pred nama ovo je jedino ispravno rešenje od koga nećemo odstupiti jer je flagrantno i grubo kršenje elementarnih ljudskih prava i ljudskog dostojanstva od strane lokalnih, gradskih i republičkih moćnika dostiglo vrhunac podnošljivosti.

    Primena brutalne sile čiji smo svakodnevno svedoci nad do krajnjih granica osiromašenim, opljačkanim i ojađenim građanima Srbije je jednostavno NEDOPUSTIVA i više se neće tolerisati.

    SAMO JEDNO ZLO JE NEIZLEČIVO – AKO NAROD SAM DIGNE RUKE OD SEBE!

    99% Srbija – 99% Serbia

    99% Srbija – 99% Serbia
    Facebook official page:
    http://www.facebook.com/99Srbija99Serbia

    Twitter official site:
    99% Srbija

    @99posto

    YouTube official channel:
    99% Srbija – 99% Serbia
    99posto99percent
    http://www.youtube.com/user/99posto99percent

    Ujedno se zahvaljujemo GETO SRBIJA na podršci i objavljivanju ovog priloga.

    Došlo je vreme kada je ćutanje izdaja.

    Свиђа ми се

  2. Nada
    12. јануара 2013. у 18:21

    Za ovaj kratak period postojanja komunalna policija je pokazala svu surovost zahteva koju je pred nju postavio bivši režim Samo totalno ukidanje može da stane na put njihovoj bahatosti ,sili i bezobrazluku koju gledamo svakodnevno ,Molim Predsednika Tomislava Nikolića da iskoristi svoj autoritet i ukine ovo zlo .Prijatelji pridružite mi se .

    Свиђа ми се

  1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.