Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > LAŽI I PODMETANJA VOJVOĐANSKIH SEPARATISTA !!!

LAŽI I PODMETANJA VOJVOĐANSKIH SEPARATISTA !!!

2. фебруара 2012.

 

Separatisti sa fejsbuk  grupe „Ja sam Vojvođanin/ka“ u svojoj antisrpskoj histeriji i mržnji, ne biraju sredstva i metode kako svoje separatističke ideje da proguraju običnom narodu.

 

    

 

Pre toga trudeći se, da zgade i svaku pomisao na Srbiju. Jedan od metoda je patetično udaranje na „seljačku žicu“, sakrivajući se iza vrednih paora. Ne treba podvlačiti da taj ološ nije video ni njivu ni kravu, i da sede po stanovima Novog Sada, na nekoj budžetskoj ili NVO cucli, koju pune isti ti Paori. Pre dva-tri meseca kada se kampanja oko izjašnjavanja na popisu stišavala(a ideolozi sa te stranice postajali svesni, da su uložena sredstva i vreme za propagandu „IZJASNI SE KAO VOJVOĐANIN“, bili uzaludni), krenuli su sa svakodnevnim pričama kako od subvenicije za poljoprivrednike(14000din. po hektaru) neće biti ništa.

 

Svesno su zaobilazili činjenicu da je 14000din. po hektaru isplaćeno još u julu i avgustu, svima koji imaju DO 30 HEKTARA, a da će onima(kojih je 10%) koji imaju više t.j. od 30 do 100 hektara, biti isplaćeno do 31 januara 2012god. Nije njima stalo ni do subvencija, ni do Paora, nego idu na „što gore – to bolje“, kako bi se kroz takvu atmosferu, podgrevala priča o neminovnosti secesije, i odvajanja od „mrske Srbije“. Tek im ne pada na pamet da na svojoj stranici objave vest da je do 31.januara 2012god. isplaćen svaki dinar subvencija i onima koji imaju od 30 do 100 registrovanih hektara.

 

Kada im isti građani Bačke, Banata i Srema prigovore da sa traženjem subvencija pomažu tajkune (jer prosečnom građaninu nije normalno da neko ima 100 hektara), tada se separatisti povuku, ne pominju subvencije, i okrenu priču, kako su to „Srbijanski tajkuni“ koje podržava Beograd, a da oni nemaju sa tim ništa.

 

Istina je međutim sledeća. Nije nemoguće da među seljacima koji rade 100 hektara ima tajkuna, koji na taj način dobijaju subvencije, ali veliki deo ljudi koji imaju registrovanih 100 hektara su obični seljaci koji su registrovali zemlju svojih prijatelja, rođaka, kumova, braće, komšija, jer se onima koji imaju manje od 10 hektara ne isplati registrovati gazdinstvo, jer moraju uplatiti PIO obaveze u iznosu od 75.000din.godišnje. Mnogi koji rade zemlju, su zaposleni, pa ne mogu registrovati gazdinstvo i uplaćivati dva PIO. Tako da ti Paori koji imaju registrovano gazdinstvo na 100 hektara, u stvari pomažu svoje rođake, da izvuku novac od države za uložena sredstva, za najskuplje veštačko đubrivo i semena koja moraju da plate, za dizel koji je isti i za vozače skupocenih automobila, i za one koji voze traktor.

 

Separatističkim ekstremistima  među LSV, SVM i ostalim strankama ne pada na pamet da ucene vladu (kao što su to radili zbog grba i zastave tzv.Vojvodine, ili kao što je SVM ucenio vladu zbog restitucije bivšim Hortijevcima), i da traže da svako može da uplati PIO, ali da ne bude PIO 75.000din i za onoga sa 5 hektara, i za onoga sa 100 hektara, nego da se recimo uplaćuje PIO fondu 1.500din. po HEKTARU, i da na taj način, svako ima šansu da dobije subvenciju, a ne samo oni koji rade mnogo zemlje.

 

Ali separatistima to nije u interesu, oni hoće haos, kako bi lakše došli do još jedne banana države, u kojoj bi oni glumili elitu i novi Beograd u Novom Sadu..

 

Autor: Novinar