Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > ALEKSANDAR VUČIĆ: “MENTALNA BOLEST” DIKTATORA

ALEKSANDAR VUČIĆ: “MENTALNA BOLEST” DIKTATORA

15. новембра 2014.

 

Srbi su poremećen, iskompleksiran, bolestan, pokvaren, podan i zao narod.

Do takvog zaključka može da se dođe ako se sudi po osobinama aktuelnog vladara.

 

clip_image002

 

Aleksandar Vučić je vlastitu dijagnozu shvatio kao opis Srbije kakvu želi – paranoidna, neizlečivo podanička, preslaba za otpor, uništenog imuno-sistema… I, uspeva mu.

Trogodišnjom diktaturom zaustavio je demokratizaciju društva, uništio opoziciju, nametnuo strogu kontrolu medija, marginalizovao nepodobne pojedince, zastrašio bogataše i one koji to nisu.

 

U uslovima vanrednog stanja, koje održava zloupotrebom pravosuđa, policije i medija, raširio je mentalnu i moralnu zarazu.

U svojim bolestima on uživa, svi drugi pate. Ipak, sreću mu kvare samo tri detalja: istina, kalendar i lični baksuzluk.

Protiv prva dva problema Vučić se momački bori.

Uveren da je jači od istine, preduzima sve što može kako bi odložio susret s datumom kada će Srbi progledati, kada će neko upaliti svetlo i pozvati ga na svođenje računa.

Kolektivnom hipnozom još nekako i uspeva u tome, ali nema načina da se odbrani od misterioznih malera koji mu ljuljaju kavez.

Što god uradi ili ne uradi, sve se završi nekom katastrofom.

 

„HUMANISTA“

 

Jedne zimske večeri poželeo je da se predstavi kao požrtvovani humanista koji iz toplog kabineta juri u mećavu, da iz vojvođanskog snega spasava nejač.

Za potrebe predstave u slavu svog lika iskoristio je sve resorne državne institucije – vojsku, policiju, Crveni krst… – ali još pre nego što je RTS vaskolikom srpstvu prikazao Supermena u akciji, neki kritizer, zabludeo u uverenju da je istina važnija od propagandnih štoseva, na youtube-u  instalirao je subverzivni video-skeč.

Vickasta sabotaža je raskrinkala mađioničareve trikove i uradila mu ono što obično golubovi rade spomenicima. Baksuz.

Proletos su Sava i Dunav nabujali poput Vučićevih diktatorskih ambicija.

Pokisao, zabrinut za poplavljene građane kao nekada za Šešelja, div junak je opet lično delio ćebad, kese s hranom, utovarao decu u kamione

Taman kad je pomislio da će mu lešinarski šou proteći bez problema, eto princa Danila, sve u pratnji gorila koje se predstavljaju kao „Kobre“, kako se na splavu bije s golmanom – izdajnikom koji je iz voljenog kluba prešao u redove ozloglašenog konkurenta.

Pune ruke posla za tiraninovu svitu, uključenu u zataškavanje i spinovanje skandala koji je izazvao maloletni huligan sa carskim pedigreom. Baksuz.

 

„ŽRTVA  IZMIŠLJENOG NEPRIJATELJA“

 

Da ni na koji način ne bi učestvovao na gej-paradi, Vučić se i fizički dislocirao.

Pobegao je u Tekiju, da pred kamerama režimskih medija dotakne lopatu i obeća kako će posledice poplava biti ekspresno anulirane.

U centru Beograda homoseksualci šetaju s politikantima iz vladajućih i opozicionih stranaka i zapadnim diplomatama, Srbija ispunjava jedan od uslova Evropske unije, sve ide kako treba, kad ono – eto brata Andreja, uz podršku trojice „Kobri“ jauče pod žandarskim pendrecima.

Hajde, opet, Stefanoviću, Mitroviću, Matiću, Đukanoviću, Rodiću i kukavni D.J. Vučićeviću, pljujte po Žandarmeriji i dokazujte nevinost diktatorovog bate, koji je brutalno sprečen da kroz kordon prođe tih deset metara do maminog stana, udaljenog kilometar-dva od mesta sukoba. Baksuz.

 

Fudbaleri Srbije su igrali loše, Albanci su propustili dve-tri dobre šanse da povedu.

U svečanoj loži pospani predsednik Toma Nikolić. Bez žene mu Dragice.

Dosadu je presekla katastrofa – dron s albanskom zastavom, gurkanje igrača i upad nekoliko navijača na teren.

Kao da ta bruka nije bila dovoljna (em su se Albanci narugali Srbiji, em je utakmica prekinuta), u direktnom televizijskom prenosu, i to na RTS-u, pred tri miliona gledalaca, u kadar uskače momak s jasnom porukom tiraninu: „Vučiću, pederu“.

Smak sveta!

Siguran sam da se Vučićeva faca izobličila kao Strajnićeva.

Šokiran, pao je u najstrašniju histeriju.

Razbacao je pomade, labelo i lak za nokte, pocepao Azdejkovićev časopis „Optimist“ i zaplakao kao na svojoj tajnoj svadbi.

Baksuz.

 

„VELIKI  VOĐA“

 

Ma kakav Tito, Sloba, Sadam, Kim Džong Un

Niko od svojih podanika nije dobio glasniji i strasniji aplauz od onog koji se zaorio kad je u Skupštinu ušao premijer Alek.

Visok, lep i elegantno bucmast, diktator je uživao u toj atmosferi, punoj bestidnog poltronstva i erotskog oduševljanja parazita koji se nadaju da će ih javna blamaža prineti u milost gospodara života i smrti.

Sednica, na koju je došao s gromovima, završila se u istom stilu – iz vedra neba gromovi su udarili po bati Andreju i njegovoj fantomskoj firmi „Asomacum“, koja je za ogromne pare oštetila budžet Srbije.

Početna euforija, s kojom je diktator nameravao da odigra još jednu predstavu za javnost, završila se totalnom depresijom.

Baksuz.

 

Daleko od srpskih kritizera, Vučić je ušetao u amfiteatar Londonske ekonomske škole. Opušten, došao je da obavi lak zadatak.

S nekoliko anegdotskih fazona osvojiće simpatije neobaveštenih i nezainteresovanih engleskih studenata i, uz pomoć prisutnog Vetona Surija, celoj Evropi dokazaće se kao demokratski lider spreman da vodi dijalog i s doskorašnjim krvnim neprijateljima, a preko svojih medija u srpskoj javnosti će se predstaviti kao svuda rado viđen i izuzetno cenjen gost.

Međutim, osmeh, s kojim je mazio Vetona, zaledio mu se na licu kad je u šestom redu video Nikolu Sandulovića.

Lakše bi podneo susret sa Šešeljem.

Za razliku od utamničenog vojvode, koji se sa svojim bivšim miljenikom obračunava samo političkim kritikama, Sandulović ima konkretne dokaze Vučićevih najprljavijih zloupotreba policije i kriminalaca u obračunu s nepodobnim političkim protivnicima.

Opet baksuz.

Tako malerozan, Aleksandar Vučić uništi sve čega se dotakne.

Uzalud mu dvodecenijsko iskustvo u kreiranju zabluda, spletki i intriga, uzalud vrlo posvećeno pokušava da izgradi kult svoje mesijanske ličnosti i bez obzira na sve resurse koje zloupotrebljava da bi realizovao vlastite ambicije, istina uvek nađe put i pojedinca preko koga će da izbije na videlo.

 

„CILJ“  OPRAVDAVA SREDSTVA

 

Naravno, u ratu protiv zdravog razuma, pravde i morala, Vučić ne bira sredstva.

U saradnji sa Željkom Mitrovićem izvršio je udar na you-tube, kako bi skinuo kompromitovajuće dokaze svog ludila, prezentovanog u Feketiću.

Za tuču na splavu, koju je u sitne noćne sate izazvao njegov sin, prestolonaslednik Danilo, okrivljeni su neki policijski provokatori.

Niški žandari, koji su se suprotstavili Andrejevom bahaćenju, najureni su iz službe.

Od dokaza Andrejevog nezakonitog poslovanja u preduzeću „Asomacum“ diktator se brani lažima kako je njegovom voljenom bati neko pre četiri godine ukrao ličnu kartu i falsifikovao dokumenta.

Potraga za nepostojećim lopovom traje, a ne zna se dokle će.

U obračunu sa Sandulovićem, Vučić je upotrebio svoje najtuplje i najagresivnije oruđe – Vladimira Popovića Bebu i Ljilju Smajlović, kao i ceo arsenal multimedijalnih i parapolitičkih probisveta.

Sve mu je uzalud.

Simptomi njegovih bolesti zaista su se raširili Srbijom, ali njegov opaki virus neće uspeti da zarazi one kojima je stalo do normalnog života, slobode i dostojanstva.

Ni mnogo pametniji i ozbiljniji diktatori nisu mogli da vladaju doveka.

Neće ni on.

Pre ili kasnije biće podvrgnut demokratskoj izbornoj terapiji, koja će mu pomoći da se izleči od patološkog apsolutizma.

Isti proces čeka i Srbiju. Vremena nema na pretek.

Ako bolest metastazira, pokazaće da se je tačna dijagnoza izneta u prvoj rečenici ovog teksta.

 

Autor: Predrag Popović

©Geto Srbija

  1. васиљка дожић
    16. новембра 2014. у 00:37

    Хвала господину Поповићу,он је написао одличну књигу о психопати,предлажем свима да је прочитају-у даху се чита,ту ће те тек видети……у последњих 25 година нисам се насмејала овако-просто је оволики смех опасан по живот,а поготово са сломљеном кључном кости-тресем се од смеха и страшно боли,али џаба ја сам се добро насмејала данас за цео живот!!!

    Свиђа ми се

  1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: