Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > NEIMENOVANA VOZNA KARTA “SPASILA” MINISTRA BEZ PORTFELJA

NEIMENOVANA VOZNA KARTA “SPASILA” MINISTRA BEZ PORTFELJA

2. новембра 2013.

 

Vozna karta bez imena i prezimena putnika, koristi se kao test materijal iz Osnovnog suda u Mitrovici da bi se opravdalo povlačenje poternice protiv ministra bez portfelja u Vladi Srbije, Aleksandra Vulina, piše prištinska štampa. Karta će se smatrati dokazom da je srpski ministar poslednji put na Kosovo ušao legalno.

 

 

Sud je odlučio na osnovu zahteva kancelarije tužilaštva u Mitrovici, i odluku je doneo u sredu.

Odluka suda:

"Sud je Naredio povlačenje poternice za hapšenje protiv osumnjičenog … Aleksandar Vulin iz Novog Sada, rođen 10/02/1972 u BiH, Srbin, državljanin Republike Srbije, ID 001 795 261, ministar bez portfelja u Vladi Srbije ", piše u prvom pasusu.

"Ovo povlačenje hapšenja treba da se primenjuje u Mitrovici u područnoj policijskoj upravi, jedinici za izvršenje naloga za hapšenje u saradnji sa drugim policijskim stanicama na Kosovu”.

U saopštenju za medije, „tužilac je rekao da, na osnovu dokaza koje je prikupila policija, Vulin je ušao sa teritorije Srbije na teritoriji Republike Kosovo preko pruge Kraljevo-Zvečan-Severna Mitrovica, koja je ovlašćena za prelazak granice.

Shodno tome, tužilaštvo tvrdi da je donelo odluku da obustavi istragu protiv Vulina“.

Kosovska štampa nastavlja u istom tonu, pišući da je Vulin juče prošao bez hapšenja, ali je navodno, morao da učini dve akcije “za žaljenje”. Štampa piše da je “nacionalistički političar iz sadašnje vlasti u Beogradu, morao da skine provokativnu uniformu kao simbol žalosti radi svog boravka i zadržavanja na Kosovu, i morao je da potpiše zahtev Vlore Čitaku, kosovske ministarke za evropske integracije, da joj dozvoli da poseti Preševo.

Takva poseta bi trebalo da se obavi u ponedeljak, a u toku naredne nedelje bi trebalo da Preševo posete i kosovski ministri Tačijeve Vlade, i to ministar finansija Besim Bećaj, i ministar zdravlja Ferid Agani. Prema izvorima kosovske štampe, njima će biti odobrena poseta”.

Prištinska štapma je citirala i izjavu Rade Trajković, poslanika u kosovskoj Skupštini, koja je između ostalog negodovala zbog iritirajuće Vulinove uniforme, i izjavila je: “ To je frustirajuće. Čak i kao Srpkanja ne odobravam. To je igra sa osećanjima, našim emocijama. Pokušava da podstakne u nama sećanje na stare uniforme koje smo voleli i u kojima smo se osećali slobodnije. Takve stvari ne bi trebalo da se dese. Ne sada kada albanski ministri traže da posete Preševsku dolinu i svoju populaciju, pa da i oni obuku uniforme i oznake.”

 

©Geto Srbija

materijal: Trubna

  1. 2. новембра 2013. у 22:50

    Ne umem da umereno psujem ali i necu jer nemam koga. Neka se pogleda u ogledalo i vidi nasta lici i sta ustvari predstavlja njegovo namrsteno/deformisano lice. Covek NE ministar bezportfelja nego ministar bez karaktera. On bi trebao da se povice iz javnosti jer inace ga vise niko i nevidi mnogo je providan izbledeomod pokvarenosti!

    Свиђа ми се

  1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: