Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > MINISTARSTVO FINANSIJA: FARAONKE I FARAONI DRŽAVNE KASE SRBIJE

MINISTARSTVO FINANSIJA: FARAONKE I FARAONI DRŽAVNE KASE SRBIJE

3. јуна 2013.

 

Grupa “zaposlenika-patriota iz svih organizacionih jedinica Ministarstva finansija i privrede Severno-Bačkog okruga iz Subotice", uputila je pismo "predstavnicima naroda Srbije i slobodnom tisku Srbije", u kojem moli da ih oslobode od despotije dinastije Bisić.

 

                     M. G.

 

“U Ministarstvu finansija i privrede pojavila se dinastija Bisić koja ima potpunu kontrolu nad svim aspektima javnog novca i finansijske vlasti u Srbiji. To je Milica Bisić i njena najbliža rođakinja Mirjana Bisić. Obje su u najužem jezgru rukovodstva Ministarstva financija i obiteljski (porodično) štite sva povezana lica s organizacijama u kojima se nalaze i za koje rade– navodi se u pismu.

U apelu iz Subotice dalje se objašnjava: "…Prvi član dinastije je Milica Bisić. Ona je činovnik ministarstva, po rangu je druga, a po moći prva. To je moćna žena koja štiti u Ministarstvu financija grupne interese sljedećih tvrtki (preduzeća) u kojima je radila, ili sada radi, i gdje dobiva, ili je dobivala ogromne sume novca-honorare i apanaže.

Trenutno radi, ili je radila u sljedećim moćnim organizacijama: Fakultet za menadžment -Institut ekonomskih nauka, KPMG, koji vrši djelatnost računovodstvene i knjigovodstvene poslovi i poslovi kontrole, savjetodavne poslove u vezi s porezom, Fakultet za ekonomiju, financije i administraciju u Beogradu…

Gospođa Milica je bila direktor korporativnih poslova u “Filip Morisu“, ranije "Duhanska industrija Niš", i tu kompaniju ona trenutno aktivno štiti, jer od iste dobiva pozamašne honorare. Aktivno ih savjetuje kako da što manje plaćaju državi njene pare, i aktivno štit štiti. Ova kompanije u budžet Srbije nije do sada uplatila nijedan dinar, a do prodaje, punila je srpski budžet sa 70 odsto!

Milica je pokrila pljačku bužeta, koja je do sada teška desetinu milijardi evra! I nagrađena je unapređenjem u drugog čoveka srpskih finansija! Član je Centra za liberalno-demokratske studije, dobija od njega velike pare, a zadatak joj je da za tu moćnu organizaciju utječe na politiku Ministarstva financija…"

U pismu se još tvrdi: "…Prema tome, radi se o državnoj činovnici koju su moćne organizacije postavile na mjesto broj dva u Ministarstvo financija, a za uzvrat ona ih štiti, tako što saglasno njihovim interesima piše propise za njih i ne dozvoljava državnu financisku kontrolu tih organizacija!

Drugi član dinastije je Mirjana Bisić. Nju je nedavno Milica postavila na treće mjesto po značaju u Poreznoj upravi, kao direktoricu Direkcije pravnih poslova, bez internog ili javnog konkursa, što je zabranjeno zakonom."

Iz Subotice upozoravaju da je, “krišom, i bez “pompe“, Mirjana postala "glavnokomandujuća za sve porezne žalbe i ostale pravne poslove, u koje spadaju i drugostepeni apelacioni postupci na teritoriji cijele Srbije".

Pošto Mirjana donosi konačna porezna i prekršajna rješenja, u saznanjima smo da sve kompanije za koje je zainteresirana Milica Bisić, bivaju od Mirjane i zaštićene su uvažavanjem njihovih žalbi!

Ona sprečava financijske kontrole kod tvrtki s kojima je Milica Bisić interesno povezana, a ako bi se kojim slučajem i desila takva kontrola, po žalbi tih tvrtki, Mirjana bi ih oslobodila konačnim aktima koja i potpisuje kao odgovorno lice…"

 

©Geto Srbija

materijal: List protiv mafije

  1. radomir
    3. јуна 2013. у 21:39

    otkud vam pomisao da to one rade bez znanja,najvisih,ne postoji hierarhija,i sledstveno tome tako se i deli.postoje proporcije,skale,procenti,statistika,diagrami i slicno,nista tu nije bez kontrole.dokazi,koliko hocete,kako koji politicar sklizne sa vlasti,on je odmah multi milioner,pa cak i za vreme mandata,svih tih silnih imena mozete i sami da se prisetite,uostalom,svet zna da je u zadnjih 13 godina sama srbija sebe opljackala za preko 50 milijardi evra.MASALA.

    Свиђа ми се

  1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: