Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > TAČI I KOMPANIJA HOĆE DIJALOG O “VELIKIM EKONOMSKIM TEMAMA”

TAČI I KOMPANIJA HOĆE DIJALOG O “VELIKIM EKONOMSKIM TEMAMA”

18. марта 2013.

 

Predstavnici Kosovskih vlasti traže da deo sporazuma između Prištine i Beograda bude i rešavnje ekonomskih tema, kao što su ratna šteta, penzije, podela imovine i utvrđivanje vlasništva društvenih dobara koja se nalazi na Kosovu, odnosno u Srbiji, piše šiptarski list „Koha ditore”.  

 

ESTON MERItreci put

Te teme, kao i pitanje nestalih, očekuje se da se nađu na stolu razgovora u drugoj polovini ove godine”, pišu mediji.

Zamenik Tačija, Hajredin Kuči je rekao da je prioritet još uvek pitanje severa Kosova. Ta tema treba da bude zaokružena tokom sledećeg meseca i zajedno sa severom treba da se pronađe rešenje za pitanja energije i telekomunikacija, kazao je on.

Međutim, sveobuhvatni sporazum koji se namerava potpisati na kraju dijaloga, prema Kučiju, treba da sadrži i anekse i sporazume o velikim ekonomskim temama.

Eštonova je već spremila kantar” za podelu prema britanskim, američkim i albanskim željama…. Znači oteli su svu srpsku zemlju na KiM, i još žele podelu imovine iz Srbije… Pa zahtevaju i ratnu štetu na gotovo – kao da amerikanci nisu bacili ni jednu bombu!!?

A Srbiji!?? Ono što bude ostalo, i to ako ostane, od Srbije….

Za ove namere zna i srpska Vlada, ali nam poturaju nevažne zabavne sadržaje putem medija, kako bismo u “anesteziji” lakše progutali ono što nam nam otimaju bez otpora…

Potsećamo da je Vlada Srbije, čak i kada nije morala, previše popuštala šiptarskim zahtevima (koji imaju podršku Amerike), aminovala sve zahteve EU, i nije izgradila mostove saradnje ni sa jednom velikom silom, koja bi nam bila oslonac. 

Zbog te popustivljivosti koja vodi ka mrvljenju ovoga što je ostalo od Srbije, nas građane će dotući još jedan “nokaut” u obliku moguće istinite  vesti o opraštanju zločina Hrvatima, a koja se već provlači po evropskim medijima, i možete je pogledati OVDE.

©Geto Srbija

kohaditore

%d bloggers like this: