Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > BORBA ZA VLAST U VOJVODINI: SEPARATIZAM KAO SPAS OD HAPŠENJA

BORBA ZA VLAST U VOJVODINI: SEPARATIZAM KAO SPAS OD HAPŠENJA

15. марта 2013.

 

 Bojan Pajtić i Dušan Bajatović imaju tajni dogovor da totalno preuzmu vlast u Vojvodini tako što će iza leđa Dragana Đilasa i Ivice Dačića izdvojiti DS Vojvodine iz DS-a Srbije a zatim će Dušan Bajatović to isto učiniti sa svojom strankom tako što će Pokrajinski odbor SPS-a izdvojiti iz SPS-a Srbije! Znajući za Pajtićev plan, predsednik DS Dragan Đilas se ozbiljno sukobio sa predstavnicima vojvođanskih odbora i potpredsednikom Bojanom Pajtićem, koji mu je zapretio da će DS-Vojvodine kolektivno napustiti stranku uoči pokrajinskih izbora.

 

             Arpad Nađ

OBOJICA SARADNICI 2

 

Predsednik vojvođanski demokrata, Bojan Pajtić, dobio je podršku svog članstva protiv Dragana Đilasa i uspeo da ubedi ceo pokrajinski odbor DS-a da donese odluku da se lista za izbore zove Izbor za bolju Vojvodinu – dr Bojan Pajtić.

Iz ovoga, Bojan Pajtić pravi novu Vojvođansku stranku za otcepljenje Vojvodine. On već uveliko ide po radnim kolektivima i traži od lojalnih direktora da pričaju zaposlenima kako će Vojvodina dobiti 2.700 evra po glavi stanovnika ako se građani odluče da ga slede u politici secesionizma.

Očigledno pritisnut saznanjem da i vrapci u Vojvodini znaju za ogroman kriminal i korupciju u Vojvodini on vise ne preza ni od čega ni po cenu ratnih sukoba jer je hapšenje vojvođanskog Sanadera blizu!

Kriminal koji je Bojan Pajtić napravio sa svojim pajtosima Dušanom Elezovićem, Dragoslavom Petrovićem i Dušanom Bajatovićem, dobro je istražila Uprava kriminalističke policije i upravo se čeka odluka da ih službeno lice poseti i kaze: vreme je, da se pođe! Bojan Pajtić i Dušan Bajatović su već uveliko uhapšeni, samo njih dvojica to ne znaju!

Za razliku od Bojana Pajtića, Dušan Bajatović je svoje namere uvek vešto krio od Ivice Dačića, plašeći se hapšenja zbog najaktivnijeg učešća u ogromnom kriminalu u Azotari, Razvojnoj banci Vojvodine i formiranju njegove privatne firme preko koje su sredstva iz Pokrajinskog Fonda upućivana gde je bilo naznačeno, a umešan je koliko i Bojan Pajtić u pljačku preko Puteva u aferi Borovica.

Dušan Bajatović uporno radi na postavljanju svojih u kriminalu duboko ogrezlih članova Pokrajinskog SPS-a na ključne pozicije u Vojvodini. Svi oni se javno predstavljaju da su Autonomaši za Pajtićevu liniju, kao SPS izdvojen iz SPS-a!

Kao sposoban političar, Ivica Dačić je naredio je Dušanu Bajatoviću da Pokrajinski Odbor SPS-a na čelu sa Bajatovićem mora skupiti više od 100.000 glasova što je Pokrajinski Odbor i ostvario ali ne zahvaljujući Bajatoviću, već ispravnoj politici koju vodi Ivica Dačić.

Stari kadrovi SPS-a koji su se javno deklarisali za politiku Ivice Dačića i za Jedinstvenu Srbiju, od strane Dušana Bajatovića su marginalizovani i odstranjeni, tako da i sam Predsednik Skupštine opštine ApatinŽivorad Smiljanić javno govori da ne može više da prepozna Dušana Bajatovića i da mu se više na telefon i ne javlja.

Od kako je Bajatović "ušao u pare", više ne poznaje nikoga od članova SPS-a koji su ga kao nepismenog i propalog studenta na Ekonomskom fakultetu u Subotici gde je položio samo jedan ispit, kako tvrdi Vunjik, sadašnji dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici, te da je svima nejasno kako je mogao navodno da završi dva fakulteta, kako to Bajatović javno tvrdi dodajući da je on sada bogat čovek, mada se svi sećaju kako mu je pokojni Boško Perošević dodelio garsonjeru od 24 kvadratnih metara dok je išao u pocepanim cipelama, što znaju svi članovi SPS-a.

Po izjavi pritvorenih u aferi Azotara, koju su dali specijalnom tužiocu, kao i po izjavi direktora Azotare, niko nije mogao da izda ni tonu veštačkog đubriva bez odobrenja Dušana Bajatovića!

Svima je poznata i izjava Martinovića koji je bio jedan od direktora u NIS-u da je on u mnogome omogućio Dušanu Bajatoviću da dođe do kapitala i Martinović je svom poverljivom prijatelju izneo da mu se Bajatović odužio tako što mu je sina postavio za direktora jedne ruske osiguravajuće firme, koja je nedavno oformljena u Novom Sadu.

Da bi Bajatović vratio potpuno dug Martinoviću on ga je predložio u Upravni Odbor Narodne Banke Srbije i primio snaju Martinovića koja je prešla iz propale Razvojne Banke Vojvodine u isto osiguravajuće društvo, gde je Martinovićev sin direktor.

Bajatović je od silnih ukradenih novaca Azotare i Srbijagasa kupio veću količinu zemlje oko svog rodnog mesta Ravno Selo kod Vrbasa, napravio kuću na Tatarskom brdu pored svog prijatelja Darka Šarića sa kojim je takođe sarađivao i to prijateljstvo materijalizovao a trudio se svojski da to sve ne sazna Ivica Dačić!

I pored svih pokušaja Bajatovića da to sakrije, Dačić je to ipak saznao i traži način da se reši Bajatovića i njegovih pajtosa kako bi sačuvao jedinstvo u SPS-u. Afera koju su pravile demokrate prema Ivici Dačiću umnogome je podržavao Dušan Bajatović sa pričom koju je izneo najužem rukovodstvu SPS-a Vojvodine: Što slabiji Dačić, to smo mi jači!

Živorad Smiljanić, Nenad Vunjak i još neki, organizuju se da skinu Bajatovića da bi sačuvali jedinstvo u SPS-u Srbije. Bajatoviću je ovo "trn u oku" i nerešiv problem.

Bez obzira što se obogatio iza Dačičevih leđa, Bajatović i dalje ima platu u Srbijagasu od 17.000 evra koju vuče nekoliko godina!

Mnogi znaju da je Bajatović u Srbijagasu odredio tarifu za zaposlenje od 8.000-15.000 evra i da je to isto izjavio i direktor Azotare (koji je sad u pritvoru) i kome je od toga ostajalo 3.000 evra, a sve ostalo je išlo Bajatoviću koji se javno deklarisao kao veliki humanista, kad je u dogovoru sa Bojanom Pajtićem i njegovom suprugom Vesnom Bolidovski kupovao opremu za Urgentni centar Vojvodine.

Koliki je udeo u pljački Bojana Pajtića, uskoro će se saznati, kao i gde je sve novac prenošen. Uz sve pljačke i afere (Borovica, Razvojna banka Vojvodine, Mile Jerković-Šarić) Bojan Pajtić je doveo do velikog rascepa i pada rejtinga DS-a a sada će dovesti i do bankrotstva svoju stranku jer nije vratila kredit od 3,2 miliona evra Razvojnoj banci Vojvodine koje je Bojan Pajtić izvukao u predizbornoj kampanji.

Sad su žuti švorc, nemaju više ni javna preduzeća da iz njih muzu pare, nemaju ni RBV a ogromnu količina novca su proneverili kroz sumnjive kredite. Naročito je sumnjivo kako je 11. decembra UO RBV odobrio DS-u da rok za vraćanje kredita bude produžen sa šest na neverovatna 42 meseca, uz mesečnu kamatu od 1,4 odsto!

Dok se demokrate uveliko pitaju ko će zadnji ugasiti žuto svetlo ova dva geja u političkoj borbi za vlast ne prezaju ni od čega, ni od rata ni od tuđih grobova, pa tako spremaju secesiju Vojvodine od Srbije kao zadnju preventivu od hapšenja i dugogodišnje robije, a građanima nude 2.700 evra da ih podrže u secesiji!

"Milenijum gejovi" sada zajedno rade na cepanju Srbije i odvajanju Vojvodine tako da im Nenad Čanak više ne treba, jer, kako kažu, sada im više nije ni do kolena, i zato su sve organizovali da ga puste niz vodu. Izvesno je da pod hitno neko mora da spreči delovanje ova dva antisrpska lihvara, kojima je važnije lično bogatstvo od svega…

 

©Geto Srbija

materijal: List protiv mafije

 1. Biljana
  16. марта 2013. у 20:01

  Ovo se prosto mora komentarisati, pogotovo ako poznajete Bajatovića i njegov rad! Prvo, on sa Bojanom Pajtićem nema nikakav dogovor, a pogotovo NE da slabi Dačića! Bajatovič nije takav čovek, to nije njegov stil! Kuću je napravio pre nego što je postao direktor Srbijagasa i gradio je 15 godina, na mobu, sa drugarima, oni su pomagali njemu , a on njima! Njegov otac ima zemlju u Ravnom Selu, i naravno kuću gdi i živi! Nikada se nije sreo sa Šarićem niti su se upoznali, a kamoli da su saradjivali! Žika Smiljanić je već dvadest pet godina čovek sa svim mogućim funkcijama u Vojvodini, posebno Apatinu i Somboru, a jedno vreme je i prof. Vunjak bio u Skupštini Vojvodine! Red je došao i na druge istaknute članove SPSa, smena generacija, valjda! Tačno je da ne stiže da se javlja na telefon ni najrodjenijima, a trpi velike pritiske jer svi hoće od njega neke usluge pa ga onda prozivaju zbog toga!
  Uostalom, pa zar ga Bojan Pajtic nije izbacio iz pokrajinske vlasti!?

  Свиђа ми се

  • 17. марта 2013. у 19:23

   Mnogo ti brate znas gde se on susretao i sa kim,a sa kim nije…mnoooogooooo…imas li i grama mozga da i pomislis da covek koji zna kretanje i licne razgovore odredjene osobe ili je on ta osoba ili ima koristi od toga. Tako da je komentar u stvari vise ukopao Bajatovica nego ga odbranio.

   A sada moje licno misljenje:

   Inace Bajatovica sam sasvim slucajno upoznao u indjijskom OO SPS gde sam dosao u net club da odstampam nesto a na poziv jedne moje prijateljice koja je radila tamo,u stilu „g.Bajatovicu da vas upoznam sa nekim“,covek je ok i vise nego ok,cak me i pozvao da prisustvujem sastanku SPS,ali nisam to prihvatio jer me ne zanima politika.
   Da li je ukrao nesto nemam pojma,ali ko ne bi da mu se ukaze prilika? onaj ko kaze da ne bi,laze sto posto.

   Свиђа ми се

   • Biljana
    18. марта 2013. у 10:23

    Problem sa mozdanim celijama imate vi pa ne smete ni da se potpisete! To je jedno, a drugo je kako neko podrzava kradju kada mu se ukaze prilika, o kakvoj se osobi radi! I trece, posto vam je Bajatovic OK i upoznali ste ga, samo niste cului kad je i sam potvrdio da nikada nije sreo Sarica, a kada je na vaznim sastancima ne moze da se javlja na telefon! A ako to smeta stranackim drugarima sto nesto ne preduzmu! A ovi sto mu zameraju nocni zivot u kafanama Vojvodine, pa nece valjda nocu da komunicira sa porodicnim ljudima iz SPSa! Uostalom, Bajatovic je navikao na razne hajke na sebe i na interesna hapsenja po medijima i na poturanje sponzorusa….Priznajem, ova prica sa ,slucajnim, susretom vam je preslatka….

    Свиђа ми се

 2. Dragan
  17. марта 2013. у 14:18

  Bajatović zaposlio bez dozvole 259 ljudi!

  Generalni direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović je 2008. godine u ovom preduzeću bez neophodnih dozvola zaposlio čak 259 ljudi, piše list Informer.

  Bajatović je prema dokumentaciji Samostalnog sindikata „Srbijagasa“, zaposlio Vesnu Simatović, bivšu suprugu Frenkija Simatovića, Vuka Stanišića, sina Jovice Stanišića, kao i književnicu Vesnu Radusinović.
  Kako bi zaposlio sve te ljude, on je morao da osniva nove sektore i to bez bilo kakve dozvole Upravnog odbora „Srbijagasa“ i Ministarstva energetike.
  -Većina tih ljudi su članovi SPS ili su bliski stranci i Bajatoviću. Samostalno je formirao Sektor unutrašnje kontrole, koji jepoverio Stanišićevom sinu Vuku, dok je Simatovićevu bivšu suprugu postavio za direktorku novoosnovanog Sektora za rizike- ističe izvor lista.
  Generalni direktor „Srbijagasa“ nije štedeo ni kada su u pitanju ugovori o delu, po kojima neki primaju 125.000 mesečno.
  Ako se uzme u obzir njegova plata u Srbijagasu od 17000 evra mesecno i direktorska plata u okviru Banke za prinudnu naplatu kod gradjana od 6000 evra mesecno I ovih 260 koji su zaposleni bez dozvole po Bajatovicevoj tarifi od 8000-13000 evra onda je jasno zasto ovaj pajac koga je „lakes preskociti nego zaobici„, besposlicar i pijani nocni cirkuzant sa podbulim licem banci svake noci do zore bez zenske pratnje pljujuci na sve strane lazne Srpske Ptriotske Parole za neupucene budale I gladnu sirotinju zeljnu jeftinog pozorista koje pruza ova drzava.

  Свиђа ми се

 3. Dragan
  17. марта 2013. у 14:24

  Kako onda Bajatovic stize da banci sveke noci po kafanama u Vojvodini do zore sa podbulim licem alkoholicara i protuve a nema vremena da se javi svojim poznanicima i bliskim saradnicima iz stranke?

  Свиђа ми се

 1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: