Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > SRBIJA: OTVARANJE KOSOVSKIH FAKULTETA U PREŠEVU – IMA LI VLAST SRBIJE POJMA O TOME?

SRBIJA: OTVARANJE KOSOVSKIH FAKULTETA U PREŠEVU – IMA LI VLAST SRBIJE POJMA O TOME?

10. марта 2013.

 

 Gradonačelnik Preševa , Ragmi Mustafa, je imao sastanak sa ministrom prosvete “Kosova” Rame Buja , pri čemu su razgovarali o otvaranju filijale Pedagoškog fakulteta u Preševu.

 

Ragmi mustafa i siptari i Obradovicu 55555

 

Na tom fakultetu bi se obavljalo obrazovanje učitelja, koji su ranije “morali” da stiču znanje istim pravcem u visokom obrazovanju, kako se to već žale šiptarske vlasti.

Ragmi Mustafa je izjavio da je takav sastanak bio vrlo konstruktivan, i da će se početi sa obrazovanjem na “master nivou”, i da očekuju da takva organizacija obrazovanja neće iziskivati velike troškove.

Čije troškove?

Da li je to njegov samovoljni aranžman kao privatnog lica ili kao gradonačelnika grada u Republici Srbiji?

Buja je rekao da će obavestiti Tačija i rektora Gashija o preduzetim koracima, i da će da pokrene pitanje da u što kraćem roku počne sa radom fakultet u Preševu. Znači da je bitnije da o svemu sazna Tači, a ne i vlast Srbije.

Obzirom da su se njih dvojica dogovorili o svemu, živo nas zanima da li o tome imaju ikakva saznanja naš “koordinator” za Bujanovac, Preševo i Medveđu, Stanković, kao i naš ministar prosvete Žarko Obradović?! Takođe nas zanima, ko će dati dozvolu za formiranje “obrazovne institucije kosovskih vlasti” u Srbiji?

Možda članovi Vlade Srbije i imaju saznanja o otvaranju te “obrazovne filijalevlasti Kosova putem odeljenja pedagoškog fakulteta u Preševu, ali ne žele da se zamaraju takvom mogućnošću kao stvarnom, pa čekaju da oni sve to ïnstaliraju”, a onda će “naša vlast”, u tom svršenom činu, na sva usta da izražava svoje ogorčenje i zaprepašćenje, i zbog neblagovremenog preduzimanja zakonskih mera, još će nas optužiti zbog uskraćivanja prava na obrazovanje.

A možda je i to jedan od “dila”-dogovora, naše vlasti (koju pretstavljaju Dača, Vule i Toma), zgodne baronese i Tačija , a sve radi tzv. nekakvog datuma, koji će za Srbiju pretstavljati samo kalenadrski određeno vreme, po kome će se ravnati u ispunjavanju svih ucena a od strane EU…

Informacije “na kašičicu”, čućemo sutra, kad se vrate iz Brisela…

 

©Geto Srbija

medjashi

Advertisements
  1. 10. марта 2013. у 15:59

    mos nema da go objavite komentar pozdrav do cesni srbi i da ne go dozvoluvat vakvi raboti
    oti ke ima incident kako vo makedonija albanci'(siptari) sekogas se zalat na megunarodna zaednica kako nemat prava a i istoto vreme pravat novi incidenti se nadevam deka cesni srbite nema da go dozvoluvat takvi raboti

    Свиђа ми се

  1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: