Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > GMO: KOGA BRIGA ZA VELEIZDAJU DRŽAVE – BITNE SU PARE

GMO: KOGA BRIGA ZA VELEIZDAJU DRŽAVE – BITNE SU PARE

2. марта 2013.

 

 

Fizička i pravna lica koja direktno ili indirektno, relativizacijom opasnosti i stvaranjem zabune doprinose legalizaciji dokazano genocidne ishrane na bazi genetski modifikovanih organizama (GMO). Oni koji sve to plaćaju poseduju spiskove svojih „službenika“ u Srbiji.

 

GMO NIKAKO

 

Spiskovi GMO lobista se povremeno „revidiraju“, i ovaj je samo delimičan…

Na njemu su Ivana Dulić Marković, bivša ministarka poljoprivrede, koja je među prvima, pre desetak godina, uvezla genetski modifikovano seme soje. Pre nje, „posao“ je započeo DOS-ov ministar Dragan Veselinov, koji je potpisao uvoz prvih kontigenata GMO.

Tu je i Boris Tadić, bivši predsednik Srbije u dva mandata, koji je u predizbornoj kampanji za predsedničke izbore 2012. godine najdirektnije podržao proizvodnju hrane na bazi GMO.

Takođe, na spisku je i Mlađan Dinkić, ministar finansija, koji je još pre nekoliko godina obećao okupatorima da će se u Srbiji legalizovati GMO.

Među istaknutim GMO-lobistima je i Bojana Todorović, pomoćnik aktuelnog ministra trgovine, koja priča iste bajke kao i ministar, a inače je vrlo agilna po pitanju ubeđivanja da se postojeći Zakon o zabrani GMO mora menjati u pravcu legalizacije uvoza GMO.

Takođe, i Miloš Milovanović, pomoćnik aktuelnog ministra poljoprivrede, naprednjak, čuven po laži da ne mogu da pronađu desetine hiljada hektara zasejanih GMO-sojom. Indirektno, ali uporno se zalaže za promenu postojećeg Zakona o GMO i legalizaciju uvoza GMO-proizvoda, uz sve propratne laži o strogoj kontroli, koja će se tobože vršiti prilikom uvoza.

Važan GMO lobista, pomalo periferan i naizgled nevažan, ali, kako bi Hrvati rekli, vrlo „učinkovit“, Istok Pavlović, veb-dizajner i publicista, čuven po izjavi da je na internetu pronašao dokaze da GMO nije štetan, a preskočio da napomene da svi ti „dokazi“ potiču od Monsanta, firme koja proizvodi GMO i onih koje ta firma očito plaća da šire laž o bezbednosti GMO.

Tu su još i Miodrag Kostić Kole tajkun koji ima ugovor sa firmom „Monsanto“, koji je najpre tvrdio da GMO-hranu treba i uvoziti i proizvoditi, što on najverovatnije već radi, a onda, kada je u javnosti dignuto nešto glasa protiv GMO, pričao sasvim suprotne priče.

Aleksej Tarasajev, ekspert UN za biološku sigurnost“, sa titulom „r, najveći relativizator opasnosti od GMO, što je opasniji postupak čak i od direktnog zalaganja za GMO,

Jovanka Miljuš Đukić, molekularni biolog, sa titulom dr, koja se najdirektnije zalaže i za uvoz i za proizvodnju hrane na bazi GMO , pri tome, kao u emisiji „Zašto se plašimo GMO?“ ne preza ni od najbezočnijih laži u dokazivanju svojih neodrživih tvrdnji,

Zaharije Trnavčević, medijski i politički GMO – lobista, čuven po nesuvisloj izjavi da će se tek za 150 godina moći pouzdano tvrditi da li je GMO štetan i opasan po ljude.

 

 

© Geto Srbija

material: list protiv mafije

Advertisements
Категорије:ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА Ознаке:, , , , ,
  1. 3. марта 2013. у 11:56

    nemojte nije ivana prva uvezla soju gmo 1998 sam prvi put video zasejanu a ona tad nije bila ministar

    Свиђа ми се

  1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: