Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > POKRAJINSKI VRH DS PREDNJAČIO U REKETIRANJU FIRMI PO VOJVODINI

POKRAJINSKI VRH DS PREDNJAČIO U REKETIRANJU FIRMI PO VOJVODINI

1. марта 2013.

 

Pokrajinski Fond i Izvršno veće Vojvodine, na čelu sa Bojanom Pajtićem, Dragoslavom Petrovićem i Dušanom Elezovićem, davali posao javnom preduzeću „Putevi Novi Sad“ a onda su uzimali Borovicu da sa svojom firmom završi ugovoreni posao.

      

      piše A. Nađ

 

Dušan Borovica je priznao i da je kupio stan u prestižnom stambenom kvartu Lipov Gaj Nenadu Čanku, koji je opet naterao Petra Matijevića da mu taj stan otkupi za 167.000 evra, kao i da je Čanku, kupio automobil marke Mercedes, a Čanak je auto kasnije prodao  Matijeviću za 25.000 evra.

Borovica je objasnio istražnim organima da je ušao u nagodbu sa Bojanom Pajtićem preko Dušana Bajatovića i Pokrajinskog Fonda za razvoj. Borovica je, naime, bio dugogodišnji podizvođač radova javnog preduzeća „Putevi Novi Sad“.

Postoji izjava direktora javnih puteva koji je saslušan i Petra Petrovića zamenika predsednika Reformista Vojvodine, da je Pajtić preko Elezovića svakog meseca dolazio kod Borovice i preuzimao 5-10% od vrednosti obavljenog posla.

Pajtić je Borovici obećao da će mu Razvojna Banka Vojvodine prebacivati sredstva i kredite preko preduzeća „Putevi“ Sremska Mitrovica a ono će mu odmah tog dana prebaciti sredstva na firmu Borovica.

Borovica zbog velikog reketa prema Pajtić, Elezoviću, Dragoslavu Petroviću i Bajatoviću, mesecima nije mogao plaćati radnike koji su protestovali danima.

Pajtić je naređivao direktoru Razvojne banke Petroviću da se sredstva iz tog pokrajinskog Fonda za razvoj prebacuju „Putevima“, a ovi da prebacuju Borovici!

Kada se direktor Petrović suprotstavio jednom zahtevu Pajtića, on ga je odmah smenio i poslao u zatvor, a Borovica je iz zahvalnosti, za silne novce i kredite odmah uzeo u radni odnos kao zamenika direktora Puteva Sremska Mitrovica (još dok je Petrović bio u zatvoru), a da on nikada nije kročio u ovo preduzeće, i odredio mu platu od 195.000 dinara,

koju je primao još dok je bio u zatvoru, a prima je i danas.

Dušan Elezović dolazi zatim do Borovice i predlaže mu da u Sremskoj Mitrovici podmite predsednika DS-a Aleksandra Prodanovića sa 4% za poslove koje će Borovica raditi u Sremskoj Mitrovici.

Prodanović je snimio razgovor na mobilnom telefonu, kada mu Elezović i Pajtić daju 4%, da omogući posao Borovici. Kada je prodanović zatražio 10%, Elezović je rekao da može. Ali onda tih 6% dele Elezović, Dragoslav Petrović i Pajtić.

Aleksandar Prodanović po Sremskoj Mitrovici prijateljima pušta svako veče taj snimljeni razgovor. Borovica sada očekuje da se Bojan Pajtić, Dragoslav Petrović i Elezović konačno jave, i stanu na njegovu stranu, jer su debelo profitirali reketirajući ga, ili će on izneti i druge, mnogo teže stvari iz njihovog dugogodišnjeg poslovnog poduhvata, uključujući i ljude iz vrha stranke.

Rukovodstvo Pokrajinskog DS-a , (Pajtić, Elezović i Dragoslav Petrović) su tražili od Borovice da lično izdvoji sredstva za podmićivanje glasača kojima su kupovali šećer, ulje i brašno, koje su delili potencijalnim glasačima.

O svemu ovome postoje dokumenti kod nadležnih organa, gde se uskoro očekuje hapšenje Elezovića, Pajtića, Dragoslava Petrovića i Bajatovića, koji se sam nekad ponosio pocepanim cipelama, a danas je jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji.

Posle je Borovica izneo i ulogu Bajatovića oko formiranja privatne firme. Preko koje su sredstva iz Pokrajinskog Fonda upućivana njemu, u firmu Borovice za izvođenje radova po Banatu.

Kada je Bajatović saznao da će biti otkriven u istrazi oko Borovice, i da je cela koncepcija njegovih poslovanja u tome otkrivena, sa svojim pajtosima je ugasio privatnu firmu i čeka da prođe tri godine, kako bi uništio dokumentaciju te firme.

Da je sve ovo tačno potvrdio nam je i Branislav Trifunović, koji je najviše sredstava dao Bajatoviću, kao prilog SPS-u, dok je bio direktor filijale Dunav u Bačkoj Palanci, a sada član najuzeg rukovodstva SPS-a.

Hapšenje Pajtića, Elezovića i Dragoslava Petrovića neće biti adekvatno bez hapšenja Bajatovića, koji navodno ništa ne zna oko Azotare, te kupovine silne zemlje po Vojvodini, a sada razmišlja i o poslovima oko svog privatnog preduzeća Milenijum, koji će imati velike poslove oko gasovoda u Srbiji.

Bajatović je među najbogatijim u Srbiji, i ne namerava da se zaustavi do hapšenja. Petar Matijević, koga sva četvorica iz ove priče reketiraju, godinama javno priča, najčešće po svojim lovištima, kada organizuje, da više ne zna na koji način da se odbrani od reketiranja Pajtića, Dragoslava Petrovića i Elezovića.

 

© Geto Srbija

material: list protiv mafije

Advertisements
 1. 1. марта 2013. у 11:37

  НАДАМ СЕ ДА ЋЕ И ДО КИКИНДЕ СТИЋИ…А ОВДЕ ИМА ДОСТА ТОГА..

  Свиђа ми се

 2. Dragan
  1. марта 2013. у 20:56

  Poznato je da Bojan Pajtic odvaja DS Vojvodine i pravi Vojvodjansku Partiju a Dusan Bajatovic Pokrajinski SPS i namerava da se sa Pajticem udruzi.Da im politicka orijentacija nije bitna kad je pljacka u pitanju govori i Lazar Pajtic koji kaze da mu se sin slucajno uclanio u Nacionalisticku Stranku Milana Paroskog jer su bili komsije.To mu je bila prva partija i nije bio nesvestan i neobrazovan kad se u nju uclanio – studirao je prava i znao sta su nacionalisti a sta demokrate , ali uvek je samo kunta bila bitna!!!

  Свиђа ми се

 1. 2. марта 2013. у 06:20
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: