Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > KOSOVO: NACIONALNA GARDA AJOVE SA KBS , A SA SRBIJOM OHAJO

KOSOVO: NACIONALNA GARDA AJOVE SA KBS , A SA SRBIJOM OHAJO

20. фебруара 2013.

 

Danas u Prištini su se sastali Ministarstvo za Kosovske bezbednosne snage i delegacija iz Nacionalne garde Ajove, na čelu sa svojim komandantom, general-majorom Timoti Orr.

UCK66.

Delegaciju je primio zamenik Šemsi Veseli, a prisustvovali su Bejtush Gašija, zamenik komandanta KBS, general-potpukovnik Kadri Kastrati, zamenik komandanta KBS general-major Rahman Rama, general brigade Zimer Halimi, major Hodža, itd.

Sve neki generali…

Zamenik Šemsi Veselji zahvalio se generalu Orru za sve obaveze koje su SAD preduzele kroz intenzivnu saradnju sa KBS Kosova, i obavestio ih najnovijim aktivnostima razvoja BSK.

Pa kako se i ne bi zahvalio posle bombardovanja Srbije od strane NATO; podršci pri formiranju tada KZK pa kasnije i vojske, davanju borbenih vozila na poklon…

Svi šiptarski generali su informisali Amerinakce o aktivnostima koje su KBS preduzele u obrazovanju, obuci, i profesionalnom razvoju, kao i o preduzetim merama u operativnoj spremnosti za slanje njihovih trupa u inostranstvo.

Komandant Nacionalne garde, general-major Timoti Orr, je izrazio posebno divljenje zbog profesionalnih dostignuća i izrazio spremnost za međusobnu saradnju u mnogim zajedničkim aktivnostima, sa posebnim naglaskom u oblasti obuke, vežbi mobilnih timova za obuku u oblasti komunikacija i obrazovanja.

A za Vojsku Srbije je zadužena nacionalna garda Ohaja; ranije počeli Tadić i Šutanovac, a sada nastavio Vučić, pa će i “za naše profesionalce”, Ohajo poslati svoje podoficire kako bi i našu vojsku učinili operativno spremnu za potrebe Amerikanaca po svetskim ekonomsko interesantnim bojištima

Hiljadama kilometara u svet može da ide ovo što je ostalo od Vojske Srbije, a ne sme ni 100 naših vojnika, da ode na tri sata vožnje od Beograda, gde bi na Kosovu i Metohiji u sredinama gde žive Srbi, makar psihološki ojačali njihov položaj tamo.

A krivicu izbegavanja zahteva za ispunjenjem i tog dela Rezolucije 1244, možemo videti kod svih prošlih Vlada posle 2000 god, jer nisu želeli da insistiraju na tome.

Zato su se potrudili da svojim nečinjenjem, lagano ali sigurno isključe Srbiju sa Kosova i Metohije…

©Geto Srbija

%d bloggers like this: