Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > NOVI SAD: PAJTIĆEVE “PTICE” POČELE DA “PEVAJU”!

NOVI SAD: PAJTIĆEVE “PTICE” POČELE DA “PEVAJU”!

17. фебруара 2013.

 

  Novosadski tajkun Petar Matijević kome su nadležni organi oduzeli pasoš, preti svom političkom zaštitniku da će "zajedno da potonu ako dođe do nečega".

Piše: Arpad Nađ

Pajtic - Novi Sad

 

  Kad ljubav političara i kriminalaca iscrpi svoj rok trajanja, obračun je neizbežan.

U slučaju Bojana Pajtića i Petra Matijevića, epilog je u toku.

Pitanje je samo ko će prvi "da potegne".

Hoće li Pajtić obezbediti Matijeviću da ode u zatvor ili će Matijević "progovoriti" kako bi tamo zajedno otišli?

Hoće li Matijević poći stopama svoga izbegličkog sabrata, Aleksandra Gajića (Isusa iz Bobote), i mirno sačekati dolazak kriminalističke policije?

Koliko je miliona otetih od građana dobio Nenad Čanak, a koliko je pokrala gospođa Vesna Bolidovski-Pajtić?

Zašto i Vojvodina propada i nije više razvijena nego siromašna, i kakvu su priliku zbog toga dobili mađarski nacionalisti?

  Nedavno su nadležni državni organi oduzeli pasoš Petru Matijeviću, čuvenom preprodavcu smrdljivih bataka, mesaru-izbeglici iz Dalmacije i nekadašnjem vojnom liferantu koji je zaradio milione na prevaru.

Od tog trenutka, njemu je njegova imperija lanac mesara "Matijević", počela da liči na robijaški lanac!

U strašnoj panici od "razvoja događaja", sve češće se viđa sa svojim dojučerašnjim zaštitnikom, predsednikom Izvršnog veća pokrajine Vojvodine, Bojanom Pajtićem.

Ali, na njegovu žalost i Pajtić je sve nervozniji…

Izvori iz Pajtićevog okruženja, govore da je Matijević saopštio Pajtiću da mogu da "potonu" zajedno u slučaju da "stvari krenu po zlu".

  Matijevićev mlađi sin Bojan, poznat u Novom Sadu kao agresivni narkoman koji za pojasom sve češće nosi pištolj, pogotovo od kada su greškom, u sred belog dana, umesto njega rafalom upucali izvesnog "Žapca" u piceriji kod zemljaka Aleksandra Gajića, a na deset metara od policijske stanice.

Mlađem Matijeviću je, da podsetimo, otac doslovno montirao (inscenirao, lažirao…) otmicu da bi oprao prvi milion evra koji je dobio od Arkana na pozajmicu!

Sa Bojanom Pajtićem, Matijević vodi sve češće rasprave i oko nekih kredita od "Metals Banke" (koji unovčeni sada leže u "Tesla Banci" u Zagrebu) i upozorava Pajtića kako mu je dao donaciju u predizbornoj kampanji, i to vidu nekih inkubatora u vrednosti od milion evra!

Svedoci ovog konflikta tvrde da je i njega Pajtić podsetio koliko mu je dao novaca da otvori  preko noći tih svojih 150 prodavnica pokvarenog mesa, uvezenog sa nemačkih deponija koji tamo služe za prehranu afričke sirotinje.

Pomenuo mu je Pajtić i onih 200.000 jutara zemlje po Vojvodini  koje je hteo prodati  Hrvatima (a davao je njemu, svaki hektar za jedan evro, kao što je pokojni premijer Đinđić davao Miodragu Kostiću).

Podsetio ga je Pajtić i na to kako je stekao celokupnu mehanizaciju, silne kombajne  i prasilišta sa krmačama (koje je Matijević kao  priprosti nasilnik  životinjskih apetita prodao i pare stavio u svoj džep a kombinate i radnike po Vojvodini  upropastio).

Kad je ostao bez odgovora na ove Pajtićeve "adute", Matijević je vidno nervozan krenuo u svađu sa komšilukom oko  jednog običnog  kontejnera za đubre, jer je naučio da on bude gazda sa bilo čega, pa makar i običnog kontejnera.

  Prošlog leta je "nastupio" sa trulim mesom  iz svojih prodavnica, sipajući u njega neki otrov i tako potrovao sve ptice u Futoškoj ulici, jer su ga nervirale vrane  koje su kakile po krovovima  njegovih velelepnih  vila koje je gradio mimo svakog građevinskog  a kamoli urbanističkog plana  u dogovoru sa svojim zemljakom, direktorom ZIG-a,  Borislavom Novakovićem, zvanim Bora Konj, a uz apanažu i klimanje glavom najvećeg pokrajinskog reketaša Bojana Pajtića.

Poput  svog  zemljaka Aleksandra Gajića (poznatog po nadimku Isus iz Bobote) Matijević čeka dolazak kriminalističke policije, a obojica ucenjuju Bojana Pajtića da će "kad propevaju pesma biti dugačka".

Treći iz "Pajtićevog špila", Mirko Dubroja,  naučio je lekciju i povukao se na vreme.

Više ne ispravlja tokove Dunava vađenjem peska bez dozvole i naknade, a prestao je da prekopava stara pravoslavna groblja u Novom Sadu jer  nema ni Borislava Novakovića-Bore Konja u ZIG-u da nad kostima mrtvih grade profitabilne stanove  za izbeglice.

Jer, kako izgleda, i njemu se sprema  u Okružnom tužilaštvu debela optužnica i nije slučajno što je podneo ranije ostavku a i sam priča da će ukoliko do toga dođe "više pevati i  od Saše Dragina".

Dušan Elezović, poznatiji kao "Dule konobar", takođe uskoro ide "na onu stranu", jer je  mnogim svojim drugarima odobravao višemilionske kredite u evrima u Razvojnoj banci Vojvodine, odakle je,  nekoliko dana posle izbora, između ostalog poslao 500.000 evra na adresu Krunska ulica br. 42,  bez naznačenog primaoca da ožalošćena žuta porodica veselo podeli.

Postoji dokumenat o tome.

 

 

 

  Stranku Nenada Čanka napustila je Aleksandra Jerkov koja mu je redovno isplaćivala mesečno po 200.000 dinara, iako nikad nije bila zaposlena.

Isplivao je na površinu i ostatak smrada iz Čankove glasačke mašine: gospodin Aleksandar  Jeftić,  bivši direktor Zavoda za urbanizam je isplaćivao po 700.000 dinara mesečno, gospodin dr.  Nenad Aradski  kao bivši direktor hitne pomoći, plaćao je po 300.000 dinara mesečno.

Robert Kolar, jedan od direktora EGZITA  200.000, dr Radovan Latinović, bivši zamenik pokrajinskog sekretara za zdravstvo 200.000, Branko Bjelajac, direktor vodovoda, 400.000 dinara.

Aleksandar Marton iz Zrenjanina, kao predsednik Skupštine opštine 300.000 (svi se pitaju odakle) a zna se da je propali  doktor  dr. Mileta Mihajlov, kao gradonačelnik Zrenjanina plaćao Bojanu Pajtiću  a Aleksandar Marton  Nenadu Čanku reket iz prodatih i upropašćenih firmi po Banatu, dok su  Gorana Kneževića budno čuvali u zatvoru.

  Spisak Čankovih darodavaca koji su davali mesečne apanaže direktno u ruke svom predsedniku stranke iznosi šest stranica, a svaka ima po 33 imena, i svi su plaćali od 200.000 do 700.000 dinara mesečno.

Jedna firma iz Sombora mu je davala po sedam miliona dinara mesečno, a jedna iz Zemuna tri miliona dinara.

Koliki je reket uzimao dr Bojan Pajtić samo se može naslutiti.

On i njegova supruga više ne žive na istoj adresi.

On  živi sa svojim momcima na Bulevaru Evrope a ona u stanu u ulici Pap Pavla.

Pajticev novi momak je izvesni Vladan Milošević iz ulice Danila Kiša  koji je rođen 1978. godine.

Suprugu Vesnu Bolidovski-pajtić "posećuju" izvesni dr Gvozdenović  i  uvek dr Drašković, na principu "koliko ko da".

  Koliko je dr Vesna Bolidovski opelješila državu radeći  u  Kliničkom centru Vojvodine niko ne zna ali radi se o desetinama miliona evra  koje su ugrađene u mermer po prostorijama i velelepnim hodnicima u kojima ima manje zaposlenih a kamoli stručnjaka i specijalista nego sto ima prostorija.

Da to nije glavni problem pričaju krišom zaposleni koji tvrde da ima opreme u skladištima koja ima neprocenjivu vrednost i svoj upotrebni trenutak a da niko nije svestan ni šta je sve kupljeno, ni za čega služi a kamoli o kolikim se količinama takve opreme radi.

Sofiji Bolidovski (Pajtićevoj svastici) koja je očni lekar i pretenduje da bude i nastavnik na fakultetu i ima privatnu očnu kliniku, sav inventar je kupila njena sestra.

Pare su potrošene.

Vojvodina je postala  nerazvijeni region koji su upropastili političari koji su se krili iza leđa nacionalnih manjina sa secesionističkim pretenzijama a usput su dilovali  zemljište, fabrike i bankovni kapital sa najokorelijim kriminalcima a narodu su umesto bolje budućnosti zamazivali oči, reklamirali čak i fabrike metli u predizbornoj kampanji a usput su uništavali sve pred sobom, bez imalo iluzija sem svesti o sopstvenom  ništavilu  uzeli lepe provizije ko od dobavljača, ko od sponzora a ko od onoga koje sve dobio za džabe.

  Priliku da svoj doprinos raspadu Vojvodine daju dobili su i mađarski nacionalisti.

Tako je Tamaš  Korhec pisao poverljivo pismo Bojanu Pajtiću da traže da imaju direktore mađarske nacionalnosti u dve prestižne srpske gimnazije ( "Jovan Jovanović Zmaj" i  "Svetozar Marković".

Prva Gimnazija na kojoj piše Prva Srpska Gimnazija a darovanje je Barona Bajića  iz pretprošlog veka ( i zemlja i zgrada) nije bila mađarska gimnazija ni za vreme vladavine mađarske okupacije!

U tom istom pismu  punom gluposti Korhec piše da je direktorovanje tim gimnazijama od njihovog uskog nacionalnog interesa!

Direktor gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj",  Radoslav Stojković, imao je isto tako čudnu ideju da ovu ustnovu prepusti u vlasništvo pravoslavne crkve zajedno sa bibliotekom i zemljištem mada nikad nije pripadala ni po kojem osnovu crkvi.

To je trebao biti poklon za  "žutog" vladiku Irineja Bulovića.

Na svu sreću, žuta banda je izgubila grad i vladika Irinej Bulović je kratko mastio bradu kao i gospodin Korhec svoje aspiracije.

©Geto Srbija

List protiv mafije

 1. 17. фебруара 2013. у 19:14

  Pa bilo je i krajnje vreme što se tiče Matijevića Pajtića i Čanka, oni su živeli od naših para, volela bih da se to ispita naročito Matijević, jer kod njega nismo više smeli ništa da lupimo sve je smrdelo čak i kuvana slanina, koliko su para uzeli koliko zemlje uzeli, sada kažem hvala Bogu što moj otac nije živ da vidi ovo, jer bi ponovo umro, a ja isto teško preživljavala njegovu smrt, pa nemojmo se ljutiti onda na druge, kada sami sebe trujemo i uništavamo-

  Свиђа ми се

 2. 18. фебруара 2013. у 13:29

  Pod pretpostavkom da ću biti ocenjen kao nepoželjan, iznijeću svoje mišljenje o ovome članku. Mnogo se politizuje jedan čovjek (za koga još nije dokazano, niti je sosudjen kao kriminalac, iako mi svi znamo da se bavi sumnjivom rabotom). Dakle, u kontekstu se navodi da je biti izbjeglica negativna osobina. To je po meni, unižavanje onih neužnih ljudi koji su ostali bez krova i domovine, a zarad blaćenja nekog sumnjivog biznismena. Jasno je da ovaj autor ne popdržava „žute“ (pretpostaviću da se radi o Demokratskoj stranci), ali odjedared mi pade u oči baner sa naslovom u kojem se navodi grad Zrenjanin, pa još neki naslovi o Predsjedniku T. Nikoliću. Podsjetio bih poštovane čitaoce i autora, da je Goran Knežević, aktuelni ministar u Vladi SNS-a bio „žuti“ gradonačelnik Zrenjanina, koji je smenjen zbog visoke korupcije. Smatram kao Srbin, da su ljudi iz političke elite, ustvari svi zamaskirane lutke ponekog tajkuna, a mi samo igramo kako kažu. I ja, i ljudi oko mene, svi mi smo samo broj koji njima donosi novac, a članci kao ovaj pridonose razdoru medj običnim narodom, dok političari i njihovi zaštitnici i finansijeri uzimaju benificije. Lako će se naći odgovor tko finansira hajku na ovog biznismena. Onaj tko najviše gubi njegovim radom. Priča se o GMO u njegovim proizvodima. A“Zlatiborac“? Tko provjerava njegovo meso, koje dolazi iz Brazila, preko Kosova? Tko provjerava klanice živine u Donjem Sremu, koje su u vlasništvu hrvatskih kompanija i uvoze sojinu sačmu, za koju svi znamo da je GMO proizvod? Zato se s poštovanjem neću pridružiti takvoj (političkoj) hajci na gospodina Petra Matijevića, sa guranjem antiGMO slogana u korist političkih partija i anti“žutih“ aktivista. AntiGMO treba da bude borba protiv genetske modifikacije, a ne sredstvo za politički revanšizam.

  Свиђа ми се

  • 20. фебруара 2013. у 13:02

   Ух ал’ си фин…

   Свиђа ми се

  • 21. фебруара 2013. у 22:44

   Dejane Solak da li si ti jeo smrdljivo meso iz prodavnica Matijević, ti njega braniš. a ja ga osusjujem, kada je bio onaj prokleti rat sa Hrvatima moj jedinac je išao da se bori, a ne da krade kao Matijević, ja njegove radnje obilazim daleko jer osećam smrad crkotine koje on uvozi i čisti tudje zemlje od uginulih životinja, ja sam seljačko dete i klali smo svinje ujesen kada dodje leto imamo slaninu za poneti na njivu, a nije onda bilo zamrzivača nego dobre svinje.Slanina nam se nikada nije usmrdela, a ova niti je kuvana kako treba natopljena u nekoj vodi, a to je vode od leptira koji Matijević uvozi iz Brazila i kuva te leptire da se pokrije crna boja uginule životinje da bi meso bilo crvene boje, to radi Matijević, a moj sin je išao da brani Srbe od najezde ustaša nije trgovao niti krao, ostao je i dalje pošten kao što je i vaspitan, Matijeviću šta ti jedeš iz tvoje mesare? Od čega praviš smrdljivu salamu i viršle za paštetu da i ne kažem, pa ti si veći ubica naroda ti treba u Hag a oni heroji da dodju kući, ni nisu izvršili genocid nego ti u miru vršiš genocid nad narodom koji ti je pružio utočište, bilo je puno priča i slika mrtvih svinja na gomili koje si ti uvozio u Srbiju, sramota da te je truješ narod koji te je primio, ja ću te lično prijaviti za ovaj genocid.Molim GETO SRBIJU da mi ovo ne uzme za zlo to su moje reči i ja za to moralno odgovaram, a dotični Matijević neka se brani jer imam i svedoke koji mu sa carine prenose leptire iz Brazila, ko zna kakvi su to lepiri.Hvala vam GETO SRBIJA ako mi ovaj moj komentar ne obrišete molim vas.

   Свиђа ми се

 3. 18. фебруара 2013. у 14:36

  NEVEROVATNO , KAKO SU POJEDINCI PLJACKALI DRZAVU I NAROD ; KRAJNJE JE VREME DA BUDU POD ISTRAGOM , PROCESUIRANI , POZATVARANI ; DA IM SE ODUZME BESPRAVNO STECENO BOGATSVO I SVA IMOVINA ; VRATI DRZAVI I NARODU !!!?CANAK, PAJTIC , MATIJEVIC I NJIMA SLICNI ; BAS SU SE BILI OSILILI I MISLILI DA CE OVO SVE VECITO TRAJATI !!!??? ZATO SU SLOZNO BLATILI LJUDE IZ SNS – a , BORECI SE DA SE NE MENJA VLAST I DA CE SE SE SVE OVO OTKRITI , A SADA SVE PUCA “ NA SVIM SAVOVIMA !!!?“ DO JUCE SU BILI SLOZNI , A SADA “ IZGIBOSE “ MEDJUSOBNO ; LJIGAVCI , LOPOVI, IZDAJICE ; BORECI SE DA SPASU SVOJU GLAVU !!!? KADA SU OVOLIKO KRALI I PLJACKALI ; TO JE SAMO DOKAZ KOLIKO SMO BOGATI I DA NIJE BILO NJIH ; NAROD BI ZIVEO NORMALNO , A NE BI MORALI DA TRAZE PO KONTEJNERIMA DA BI SE PREHRANILI I PREZIVELI !? SAMO NAPRED U BORBI PROTIV KRIMINALA I KORUPCIJE , SVE POCISTITI I DRZATI POD KONTROLOM , DA SE VISE NIKADA , NIKOME NE UKAZE PRILIKA , DA SE OVAKO NESTO PONOVI !!!!???

  Свиђа ми се

 4. 18. фебруара 2013. у 20:34

  Vama ocito smeta Vojvodina i na sve moguce nacine pokusavate da je ugrozite.Svi oni koji su u Vojvodini,a nisu tu rodjeni,da su voleli svoje rodno mesto oni bi tamo ostali.Ne bi dosli u Vojvodinu po kulturu…Sada vam smeta Pajtic i Matijevic…

  Свиђа ми се

  • 19. фебруара 2013. у 01:16

   Срам те било да тако говориш. Неко је могао да остане у РСК или на Косову да га убију ! Нема Војводине и тако нешто никада није постојало , постоји АП Војводина (коју ћемо укинути) и постојала је СРПСКА ВОЈВОДИНА. Ако је Северна Србија (у уоште читава Србија) нечим угрожена то је јавашлуком наведених политичара и мафијаша. А о „Војвођанској култури“ би волео више да ми кажеш ? Шта је то тачно ? Знати све псовке на свим језицима који овде живе или бацање под лед свих који вам се не свиђају… ?

   Свиђа ми се

   • Zoltan Goga
    19. фебруара 2013. у 20:43

    Gospodine, iz veoma cudnih citanki ste vi morali uciti istoriju te vase „severne srbije“. A sto se tice naroda koji je izbegao, da, postoje neki koji su izbegli, a postoje neki koji su sve skupo prodali pa ovde dosli muda za bubrege da prodaju, na nasem da gazduju. Ako potezemo pitanje sramote, imalo bi se zamisliti malo vise, ko treba i za sta treba da se stidi i sramoti. Ovaj li narod koji je navikao da zivi u zajednici razlicitosti, ili „onaj“ narod koji je dosao mrzeci i samog sebe, pa sad mrzi i nas sto ne zelimo da mrzimo, i sto ne zelimo da naucimo da mrzimo. Razmislite Gospodine, i okante se tog vaseg srbovanja. Malo nam je vec podosta toga.

    Свиђа ми се

   • Tina
    19. фебруара 2013. у 22:58

    ne znam od čega bi Srbija živela da nema Vojvodine……..hranili smo čitavu Jugu……to se učilo u školi a sad ti šta je Vojvodina? To je ono što je Tito dobio na pozajmicu a vi nikako da vratite…….malo istorije nije na odmet!!!!!A ne kod nas napisane istorije, jer je poznato da u Srpskim udžbenicima, jedino na svetu, je istorija promenljiva. Malo istraživanja nikom ne boli…..kad bi glupost bolela većina bi pomrla od bolova.

    Свиђа ми се

  • 19. фебруара 2013. у 20:44

   Ovo je „Guniću“ fašizam sa vaše strane. Sram Vas bilo za ovakav antisrpski komentar. Nedaj Bože nikome da mora sve svoje ostaviti kao što su Srbi mnogo puta kroz vekove. Sigurno imate preko sto kila i uživali ste u žutom okruženju i povlasticama. Jel imate nešto protiv ljudi koji pošteno hoće da zarade za svoj život. Nema niko pravo da potroši istoriju jednog naroda pa ni srpskog. Neka svako odgovara za svaki svoj postupak. SRAM VAS BILO. Vi ste običan očajnik verovatno nesposobni koji svoje komplekse kao hrvati traži u nekom drugom

   Свиђа ми се

  • 20. фебруара 2013. у 05:04

   Želim ti da nikad ne osetiš, niti doživiš nasilno otcepljenje Vojvodine, kao što sam ja doživeo nasilno otcepljenje Hrvatske. Pozdravljam te. I poručujem ti, da se izbjeglica postaje protiv svoje volje. Možda ćeš već sutra i ti biti bez svoga doma, bez svoga biznisa…

   Свиђа ми се

  • Предраг
   21. фебруара 2013. у 17:37

   По културу? За вас очигледно није остало ништа. Али могли сте да покушате у породици.

   Свиђа ми се

  • 21. фебруара 2013. у 22:58

   molim Geto Srbiju da vrati moje komentare, jer čitajući ostale mnogo su gori od ovoga, jer vi ste onda na strani Matijeviča Pajtića i Čanka kako su se oni obogatili i pare drže u Tesla Banci u <Zagrebu, zar smrdljivo meso Matijevića vam se svidja pa vas molim odgovor.

   Свиђа ми се

   • 22. фебруара 2013. у 07:24

    Gospođo Milena, svi komentari se periodično pregledaju i odobravaju pa tako i Vaši.
    Ako ne vidite svoj komentar odmah po pisanju istog, to NE znači da je odbijen, već znači da NIJE pregledan.
    Molimo, imajte malo strpljenja. 🙂

    S’ poštovanjem,
    urednik-Geto Srbija.

    Свиђа ми се

  • 21. фебруара 2013. у 23:06

   Mi koji smo starosedeoci iz Vojvodine tu i živimo i lepo smo se poštovali svi nismo gledali koje Srbin, ko Madjar, Slovak ili bilo ko drugi, da su Matijević, Pajtić i Čanak došli po kulturu u Vojvodinu niko im ne bih ništa trekao primila bih Vojvodina sve, ali ovoj Vojvodini bogatoj žitnici postala je opustošena otkada dodjoše ovo troje i pokrdoše sve. Oni nisu došli po kultuu već po novce što kaže batinaš Ćanak i zato nam smetaju njih troje oma tu njih još. ali ovi su bili najveći lopovi

   Свиђа ми се

 5. 19. фебруара 2013. у 00:48

  Nisu Miskovici,Matijevici i ostali Tajkuni problem,jer nisu nastali sami od sebe,vec ih je neko stvorio.Ko su ti,koji su ih stvorili? Kada Miskovic,Matijevic i drugi njima slicni idu iza brave,treba strpati tamo i njihove Tvorce….Srbija zna tacno ko su oni,jedino, dali ima dosta snage da pogleda istini u oci i javno kaze Istinu,koja je u najcescem slucaju veoma bolna…Mislim da je ovo odlican posao za Aleksandra Vucica…

  Свиђа ми се

 6. 19. фебруара 2013. у 16:27

  boze dragi sa jos treba da se desi da bi policija i pravosudje radilo svoj posao….pretpostavljam da o svemu ovome nisu obavesteni ni gospoda VUCIC i DACIC…hahahahahahahahaaaaaaa stvarno smo postali …….da ne nabrajam……….

  Свиђа ми се

 7. Dunja88
  19. фебруара 2013. у 16:56

  Treba kao u Kini i Japanu,kojom rukom nesto ukrades SECI….

  Свиђа ми се

  • Tina
   19. фебруара 2013. у 23:00

   ne bi imali skim da se rukujemo……..

   Свиђа ми се

 8. Dragan
  21. фебруара 2013. у 16:22

  Matijevic kupuje zemlju parama Tesla Banke u Zagrebu koju je otvorio licno Bojan Pajtic.U tu banku Vatikan redovno uplacuje novac za kupovinu zemlje u Backoj jer je plan drzave Hrvatske jos od Ante Pavelica i Starcevica da Backa bude u hrvatskoj a granica reke Tisa i Dunav.Postoje mape koje su nadjene posle pada Vukovara i koje je Tudjman davao oficirima iz svojih paravojnih jedinica koje potvrdjuju ovo sto je napisano a uskoro ce biti objavljeno takodje u Tabloidu.

  Свиђа ми се

 9. dok
  21. фебруара 2013. у 21:08

  Ako je sve to istina kako da do sada nisu vec streljani, kako bas sad da se sve „sazna“, a sto ste cutali ako ste znali, ovo mi lici na hijene kad navale na strvinu. Bilo bi viteski stati naspram coveka, reci u lice sve sto te tisti i biti spreman taj stav odbaraniti rizikujuci svoj integritet, ako treba.

  Свиђа ми се

 10. Novosadista
  21. фебруара 2013. у 22:17

  Lepa pravila, a šta je sa tekstom koji vrvi od pretećih i šovinističkih poruka. Dokle ova hajka na Vojvodinu? Kakve veze imaju Vojvođani sa Petro Matijevićem i ostalom bagrom? Perfidno se koriste samo da bi se na svaki način unizila Vojvodina. Prag tolerancije se drastično pomera. Vojvođani su tolerantni ali sve ima kraj.

  Свиђа ми се

 11. patakonni
  22. фебруара 2013. у 10:13

  Postovani citatelji radio sam kod doticne gospode u njihovoj stampariji i normalno otisao kada sam video sta rade zaposlenima.Svaka subota se volontira od 07-15h valjda nemaju il sta vec/ za lekove/ pa teraju zaposlene da rade dzabe,prema istim tortura pocevsi od godisnjih odmora pa do slobodnih dana.Zarada normalno minimalac ma koliko da radis. Naj svezija vest Matijevic posto se preselio raspustio obezbedjenje pa tu sluzbu obavljaju zaposleni mislim na stampariju Buducnost preko puta novog groblja.Princip rada portirski posao radis kada dodje red na tebe /vidi se da je radio pri vojsci sve za dzabe i sve se mora/sve za istu platu ko nece otkaz.Zakon kaze da takva sluzba mora da ima polozene ispite za protiv pozarnu zastitu a i polozen ispit za rukovanje pistolj-revolver-ipak gospodo ovo je stamparija a ne gvozdjara pa u ima papira koji moze da se zapali nedaj boze.Sto se tice direktora sefova i ostalih poltrona u zargonu nose vazelin i zute pertle da ih nadju kad vire iz zadnjica gore pomenutih.Nazalost celoj ovoj prici pocetak je bio kad su mene pretresali i u gace skinuli na mostu izmedju Erduta i Bogojeva kao vojika EX JU 1992 a doticni je sa Arkanom prosao pored nas sa kamionima punim opreme za klanicu iz Petrinje kazu GAVRILOVIC sadasnji logo gospodina asocira na tu nekadasnju mesnu industriju ko se seca shvatice.Eto na zalost mi smo bili budale jel su nas ovakvi iskoristili da im cuvamo ledja dok su palili i krali po bivsoj nasoj sad tako nam i treba.

  Свиђа ми се

 12. 22. фебруара 2013. у 13:29

  Muka mi je da citam.MAJMUNE NUZAZID I ODPREMITI IH KOD SVOG UCITELJA.Badava se mi dopisujemo.Meni je dosta vec takih.Ja nemam Rezernu drzavu ako mnogi moram ziveti ovde.Ovo je vec porevazislo sve mere i granice.NARODA TREBA GVOZDJE DA UZME U RUKE AKO NECE DRZAVA DA SE OBRACUNA SA LOPINAMA.ZATO NEMA CANKA NEJAVLJA SE, NJEGOVO VELIKO DUPE TREBA STAVITI NA VRELU PLOTNU DA CUJEMO KOLIKO JE TEZAK I GDE JE SVE SVOJE PRLJAVE RUKE ZAVLACIO.On je veci PATRIOTA OD MENE SRAMORA. Dva ili tri posto gradjana za dobrobit zemlje nije nista.TO TREBA ISKORENITI KROZ CEV I NIKAKO DRUGACIJE.Pa sada obrisite ako hocete.

  Свиђа ми се

 13. Predrag
  22. фебруара 2013. у 14:35

  Gospodin Stevan Kojic godinama upozorava kakvo nam meso prodaje industrija mesa Matijevic .Zabrinuti trebamo biti sa razlogom,u ovoj zemlji nas truju sa svakakim otpadima upakovanim u sarene laze !!!

  Свиђа ми се

 14. SLAVICA
  22. фебруара 2013. у 17:00

  JA SAMO DA KAZEM DA SVEMU DODJE KRAJ

  Свиђа ми се

 15. Nosferatu
  23. фебруара 2013. у 00:11

  Tina :
  ne znam od čega bi Srbija živela da nema Vojvodine……..hranili smo čitavu Jugu……to se učilo u školi a sad ti šta je Vojvodina? To je ono što je Tito dobio na pozajmicu a vi nikako da vratite…….malo istorije nije na odmet!!!!!A ne kod nas napisane istorije, jer je poznato da u Srpskim udžbenicima, jedino na svetu, je istorija promenljiva. Malo istraživanja nikom ne boli…..kad bi glupost bolela većina bi pomrla od bolova.

  Tina :
  ne znam od čega bi Srbija živela da nema Vojvodine……..hranili smo čitavu Jugu……to se učilo u školi a sad ti šta je Vojvodina? To je ono što je Tito dobio na pozajmicu a vi nikako da vratite…….malo istorije nije na odmet!!!!!A ne kod nas napisane istorije, jer je poznato da u Srpskim udžbenicima, jedino na svetu, je istorija promenljiva. Malo istraživanja nikom ne boli…..kad bi glupost bolela većina bi pomrla od bolova.

  Свиђа ми се

 16. Nosferatu
  23. фебруара 2013. у 00:47

  @ Tina O kojem Titu ti pricas, jesi ti cula za : “ Veliku seobu Srba? Bile su dve, prva 1690. koju je predvodio Patrijarh Arsenije III Carnojevic. Ona se odvijala tokom Velikog beckog rata od 1683. do 1699. koji se zavrsio mirom u Sremskim Karlovcima, tada su se Srbi naselili u te krajeve gde su i danas vecinsko stanovnistvo. Druga je bila 1718.-1739 za vreme austrijsko-turskog rata 1737.-1739.Taj rat je zavrsen Beogradskim mirom i iz tog rata je kao pobednik izasla Turska koja je ponovo uspostavila granice na Savi i Dunavu i Beograd je ponovo pao pod Tursku vlast. Po nasim su se ledjima bile dve carevine a zajedno s njima smo se i mi bili za razliku od mnogih iz Titove SFRJ koji su Hitlera docekivali s cvecem i belim zastavicama i na kraju oteli teritoriju koju je Kraljevina Srbija dobila kao ratnu odstetu i pobile i proterale pravoslavno stanovnistvo pa sad pokusavaju da prikriju svoju zlocinacku proslost…I mi smo oduvek imali svoj identitet i istoriju za razliku od mnogih u bivsoj SFRJ jer je ona ako nisi znala pravni sledbenik Kraljevine Srbije cije je medjunarodne ugovore preuzela. Od svih drzava koje su usle u SHS jedino su Kraljevina Srbija i Crna Gora bile medjunarodno priznate drzave Berlinskim kongresom 1878. za koji verovatno nisi cula.. A ostali su prvi put s Titom dobili drzavu kao i istoriju i trebali bi u dupe da ga ljube i da mu se klanjaju. Koja je to istorija promenljiva kad se istina na kraju uvek sazna i ispliva na povrsinu jer se nista ne moze sakriti.. Zna se ko je bio Cezar, Neron, Kleopatra, Nemanjici, Justinijan i mnogi drugi i uvek ce znati jer su ostavili trag u istoriji. Dosla si da pametujes ovde sa svojim oskudnim znanjem i katastrofalnim obrazovanjem bolje se malo edukuj umesto sto pametujes ovde..

  Свиђа ми се

  • Zoltan Goga
   23. фебруара 2013. у 10:36

   Mislim da nisi ni svestan koliko svaki nacionalizam steti i sopstvenoj naciji. kad vec spominjes tu famoznu istoriju, zaboravio si nauciti da je vojvodina tek 1920. godine pala pod jurisdikciju srbije, posle trianonskog sporazuma. ne zelim da zalazim u pozadinu i u sustinu tog sramnog akta, samo te podsecam, da je vojvodina sve, samo ne srBska.

   Свиђа ми се

   • Nosferatu
    23. фебруара 2013. у 21:24

    Kako to nije srpska kad su Srbi vecinsko stanovnistvo tamo?

    Свиђа ми се

   • Zoltan Goga
    25. фебруара 2013. у 15:20

    pa i moja je izmedju ostalog, a nisam srbin. tako nije srpska

    Свиђа ми се

 17. Zoltan Goga
  25. фебруара 2013. у 15:23

  Nosferatu :
  Kako to nije srpska kad su Srbi vecinsko stanovnistvo tamo?

  po toj logici je kosovo onda albansko. posto su albanci vecinsko stanovnistvo, zar ne?

  Свиђа ми се

  • Nosferatu
   27. фебруара 2013. у 02:17

   Vojvodina je pripala Srbiji kao sto ste i sami rekli Trianonskim sporazumom, ko vas je terao da se kacite s nama pa ste izgubili rat i teritorije a Kosovo je samovoljno progasilo nezavisnot, kako sporazum i secesija mogu biti isto? I ja sam rodjena Somborka i Srpkinja sam i mogu vam reci da vece degenerike od madjara koji tamo zive nisam videla, izdegenerisali su se od vencavanja u srodstvu, izgledaju kao strasila, uplasim se kad ih vidim, mogli ste od nas bar nesto da naucite kad vec niste od nauke a to je da se ne vencavate do cetvrtog stepena srodstva i ne pravite mentalno obolelu i degenericnu decu. Prosetajte do Kupusine, sela u opstini Apatin pa vidite predstavnike svog naroda, sve degenerik do degenerika..

   Свиђа ми се

 18. Nosferatu
  27. фебруара 2013. у 02:23

  I ako Vam se ne dopada to sto zivite u Srbiji ko Vam brani da idete u Madjarsku..

  Свиђа ми се

  • Zoltan Goga
   1. марта 2013. у 05:08

   nadje se i medju vama, i koji izgledaju i koji na oko ne izgledaju

   Свиђа ми се

  • Zoltan Goga
   1. марта 2013. у 05:10

   ja nisam ni dosao, pa kako da se vracam? a inace, sa tom vasom politikom stvarate sve bolju atmosferu za razmisljanja na temu recesije

   Свиђа ми се

 19. Nosferatu
  27. фебруара 2013. у 02:26

  Vi ste manina u Srbiji i s tim se pomirite, nece deset posto Madjara krojiti sudbinu vecinskog stanovnistva, to cemo videti kad ce Vojvodina biti Madjarska, mozda kad dobijete neki rat posto ste vec dva izgubili..

  Свиђа ми се

  • Zoltan Goga
   1. марта 2013. у 05:13

   a sto se gubljenja ratova tice… ne mozete ni vi srbi da se pohvalite bas nesto u zadnje vreme. da nije bilo vojvodjana da ginu za vas mnogo bi krace trajali svi ovi nedavni ratovi… niste ni svesni kolko ste tragican, i stvarno, sve vise „nebeski“ narod

   Свиђа ми се

 1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
<span>%d</span> bloggers like this: