KUDA “IDE” SRBIJA…

12. фебруара 2013.

  Otkako su položili zakletvu u parlamentu, premijer i ministri nove Vlade Srbije špartali su po svetu, a da srpska javnost pojma nema šta su, i o čemu i u čije ime pregovarali.

  Srpsko državno rukovodstvo svojim postupcima poprima epitete korumpiranosti, pristalo je na dalje ucene Zapada koje pored gubljenja državnosti dovodi i Kosovo u Ujedinjene nacije".

Moscow

 

 

  Nastojeći da ostvari obećanje koje je dao njegov mentor Miodrag Rakić administraciji iz Vašingtona da će on sa svojim saveznicima učiniti sve da rasturi Srbiju, prema zacrtanim kartama, i svede je na pašaluk, Vučić, pod zaštitom Nikolića, ide ka tom cilju – stvaranje osakaćene Srbije, iznurene, osramoćene, koja dugoročno treba da bude nož koji će SAD-e zabijati Evropi (pod uslovom da to ona dozvoli).

 

  Naročito su simptomatična putovanja premijera Ivice Dačića i prvog podpredsednika njegove vlade Aleksandra Vučića.

Delovanje Dačića, Vučića i nekih srpskih ministara mogu se meriti sa stanjem veleizdaje i otvorenoj sabotaži interesa  Srbije.

 Reč nije samo o izdaji Srbije, nego, istovremeno, i o još jednom  mizernom i providnom  pokušaju podrivanja ekonomske i političke moći Rusije u Evropi i na Balkanu, koja je danas smetnja ogoljenoj sili američkog ekspanzionizma, kao i interesima mnogih evropskih država koje se sureću sa separatizmom.

Samozvana politička elita u Srbiji opet je dobila od Zapada obećanja o "evropskoj perspektivi", mada ni u samoj Evropskoj uniji više niko ne vidi  budućnost u takvoj neravnopravnoj i kompromitovanoj zajednici.

Ove činjenice ne zanimaju vodeće zagovornike evroatlanske politike u Srbiji, Aleksandra Vučića (i njegovog idola Miodraga Rakića), Ivicu Dačića, Ivana Mrkića, Bojana Pajtića

Svi oni bi bili spremni da izdaju Srbiju, prevare moćnu Rusiju i učine šta god treba za interese "prijatelja iz Brisela", samo kad bi mogli taj plan da sprovedu do kraja.

 

  Neimenovani izvor iz MID-a Ruske federacije tvrdi, da ruskoj diplomatiji nije uspelo da ubedi srpsku stranu da je za nju najpovoljnije da se kosovski konflikt „zamrzne" na neodređeno vreme i da se Srbija ne saglašava na inicijative iz SAD i EU da se potpuno odrekne svog državnog integriteta i suvereniteta u zamenu za „maglovito obećanje datuma za početa pregovora o prijemu u EU", podsećajući da Turska status kojem Srbija teži ima već 13, a Makedonija već 7 godina, bez izgleda za prijem u EU u dogledno vreme.

  Moskva pažljivo prati srpske medije, i često je u čudi koliko se laži iznosi o Rusiji, dakle, jedinom istinskom savezniku Srbije.

Na primer, Dragomir Anđelković u magazinu „Pečat" piše: „Mi, koji smo odsečeni NATO kordonom i od EU i od Rusije, na žalost nismo u sferi njenih životnih interesa". 

I sam pravi zaključak: „Rusija danas u našem okruženju ne predstavlja najjači vojno-politički faktor" i predlaže da se preorjentišemo na evro-atlantski blok, sve dok i u njemu ne dođe do raspada, kao nekad u sovjetskom.

Ruski političari za sada ne reaguju na ove medijske gluposti.

Ali srpske građane i novinare zanima odgovor na pitanje: „Da li to srpski političari svesno sabotiraju saradnju sa Rusijom ili se zaista radi o diletantima koji rukovode"?

  Sreća u srpskoj nesreći je činjenica da Rusija nije ni mala ni nemoćna, nego je veća i od njih i njihovih stvarnih gazda u Vašingtonu.

To bi morali da znaju svi koji su zaboravili koliko je dugačka ruka službene Moskve.

©Geto Srbija

  1. vito nikoljaca
    12. фебруара 2013. у 17:56

    Ovi nasi politicari, kao da se utrkuju, ko ce da izvrsi, sto vecu izdaju zemlje.Komadaju zemlju, a pricaju nebuloze o nekom kriminalu u Srbiji.Briga mene jeste i kriminal,ali veca mi je briga sta ce biti sastarom srpskom zemljom,Kosovom i Metohijom.Oni kao da im je babo dao u nasledje, taj juzni deo Srbije,pristaju na sve, sta im siptarski separatisti namecu.Zalosno, a gde im je moralna obaveza prema zkletvi koju su dali u narodnoj skupstini?! Postali su nenarodni rezim,vazli ili diktatori? Mislim da su ovo prvo.Takvi idu na smetliste,slavne srpske istorije!

    Свиђа ми се

  1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: