Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > DOK SRBIJA “JURI” ŠARIĆA, “TAČI POSTAVLJA” CARINU !!!

DOK SRBIJA “JURI” ŠARIĆA, “TAČI POSTAVLJA” CARINU !!!

4. фебруара 2013.

 

Dok se novinski članci pune poluistinama i senzacionalističkim naslovima, koji predstavljaju svojevrsno spinovanje javnosti (da je što više umrtve i matiraju u bilo kakvom pogledu eventualnog otpora naroda prema greškama vlasti), Kosovska vlast učvršćuje svoju carinu i zaokružuje teritoriju, onemogućavajući Srbiji bilo kakav uticaj.

Autor: Geto Srbija

Ban Ki Mun

 

Nikakva novost za Srbe nije, postojanje nesloge!

Prošla su ona vremena kada su o nama, nedovoljno prijateljski susedi, govorili sa respektom: ”Ne daj bože da se Srbi slože”!

A sada i dalje, našom unutrašnjom neslogom, mi im pomažemo u tome.

Ako je to počelo 1999. bombardovanjem Srbije od strane NATO pakta i Amerike, koja je pomogla stvaranje još jedne albanske države na delu naše zemlje.

Preslabo ili nikakvo insistiranje na pridržavanju odredbi Rezolucije 1244 (prvo od strane KFOR-a, a zatim i od naše vlasti), pa preko zaključivanja različitih sporazuma sa NATO paktom (kome je dozvoljeno sve, uz našu saglasnost), tadašnji predsednik Srbije Tadić, istu zamenio svojom u dogovoru sa Ketrin Ešton.

Takav njegov postupak je “dolazak mečki pred rupu”, kako bi rek`o naš narod!

Takvom promenom rezolucije od strane Tadića, je prihvaćeno da nam u razgovorima sa Prištinom, presuđuje EU a ne UN!!!

A dobro znamo da je Brisel još jedan (pored Amerike), ogroman dodatni lobi kosovskih Albanaca.

Taj briselski birokratski aparat, primajući redovno visoke novčane prinadležnosti, i zavaljen u udobne fotelje svojih kabineta, ima samo jedno rešenje po tom pitanju:

 “Obavezno naterati Srbiju da prizna Kosovo, a njoj davati dvosmislena obećanja i držati je na dugom štapu da će nekada biti primljena u EU”.

A mi smo, kao, zaboravili da EU ne “voli” nas zbog našeg naroda, već zbog našeg tržišta, mogućnosti da njihove korporacije plasiraju svoju robu, potpuno unište našu privredu, pokupuju ovo malo fabrika što ostade da grca u dugovima, zatim plodnu zemlju, izvore vode, da dođu u posed prirodnih resursa Srbije, kreditima nas učine potpuno zavisnim od stranog novca, i tako spasu svoje banke od propadanja.

Ono što je Borko Stefanović započeo raznim pregovorima , uvek na štetu Srba i Srbije, takav nepovoljan trend je nastavljen i danas, pri čemu smo prihvatili sveiako ništa nije bilo potpisano, ali su se svi osvrtali na Tadićevo šurovanje sa Eštonovom, sa kojom je nastavio i naš glavni pregovarač, (kome će se kao kruna tog “dila” pridružiti i Nikolić), kao i Tači, koji je isposlovao još jednu povoljnost za zaokruživanje Kosova kao samostalne države.

U sporazumu postignutom u oblasti carina, Tači je u “svojoj skupštini” objasnio: ”da na carinskim prelazima 1 i 31, carina, akciza i PDV će biti prikupljeni u skladu sa zakonima Kosova i u početku će biti ulagani u kosovski trezor”.

”Predstavnik Evropske unije u Prištini, će otvoriti bankovni račun u jednoj od komercijalnih banaka u Prištini, gde će se privremeno upravljati sredstvima sakupljenih na prelazima 1 i 31”.

“Fondom će da rukovodi odbor od tri člana, jednog predstavnika Vlade Republike Kosovo, jednog predstavnika zajednica i jednog iz Evropske unije.

Odluke o kapitalnim i infrastrukturalnim investicijama se donose konsenzusom članova Upravnog odbora, a u odsustvu konsenzusa, glas predstavnika Evropske unije je preovladavajući  – rekao je Tači.

U tim rečima se naglašava da će jedan od članova fonda biti iz srpske zajednice sa Kosova, što znači da se Srbija, kao država, neće pitati ništa po pitanju sredstava iz tog fonda, a to znači da je Srbija priznala postojanje kosovske carine!

Novcem u tom fondu, upravljaće Albanci i EU , naravno u korist Albanaca.

Znači pare odoše njima i Zapadu!!!

A otpora Srba i dalje neće biti, sve dok se većina dokonog sveta bude zabavljala raspravama iz novinskih naslova, ne sagledavajući stvarnost oko sebe, a koja se ogleda u onom narodnom izrazu :

”Narod je gladan i žedan – (zbog povećanja cena hrane, grejanja, struje, lekova, nezaposlenosti,… itd), pa u toj odsutnosti otpora (bilo čemu i mogućnosti da utiče na stvarnost), našem narodu ostade da za utehu da pročita “Bajku o časti” http://www.srpskikulturniklub.com/bajka-o-cast !!!

©Geto Srbija

 

  1. aleksandar
    4. фебруара 2013. у 18:35

    jure oni Šarica jer im je ukinuo dividende,pa racunaju da mu otmu ono malo sto su mu ostavili——–

    Свиђа ми се

  1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: