Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > ŠVAJCARSKA: TAČI NARKOTRAFIKANT, A ALBANCI POZIVAJU NA PROTESTE

ŠVAJCARSKA: TAČI NARKOTRAFIKANT, A ALBANCI POZIVAJU NA PROTESTE

25. јануара 2013.

 

    EU odlično koristi nepisano pravilo “da su prve dve godine vlade Srbije najpogodnije za davanje ustupaka” a na račun gubljenja suvereniteta države. Posebno je sipmptomatična činjenica u stavu državnih organa Srbije, koji mlako, tobož zastupaju interese države, a u stvarnosti su pognuli glavu i prizemljili su sav svoj otpor (ako su ga uopšte i pokazivali) prema zahtevima zapadnih zemalja.

 

 

clip_image002

 

Tačno je da nama u Srbiji baš puno ne “ispuca prsluk” i “ne zabole duša” za birokratske nastupe nekih švajcarskih poslanika, čije reči imaju za cilj da promovišu sebe. Jer da je Švajscarka želela da nešto uradi po pitanjima kriminalnih radnji Tačija dok je boravio kod njih, do sada bi to i učinila. Ovako se pridružila paketu zahteva zapadnih zemalja, natovarenih na kola koja su prosleđena Srbiji da ih bez mnogo nervoze usvoji.

   Predstavnik poslaničke grupe Klaudio Schmid SVP-UDK (Švajcarska narodna stranka) je postavio pitanje u Skupštini Kantona Cirih i Vladi Kantona, jer želi da zna da li protiv bivšeg stanovnika Švajcarske, Hashima Tačija, postoji krivična prijava podneta u Kantonu Cirih, piše „Aargauer cajtung“.

    Šmit je takođe zatražio odgovor „da li je protiv Tačija u kantonu Cirih vršena istraga za krivična dela u vezi sa narkoticima i imovinskim delima i da li su krivične prijave protiv njega pokrenute i okončane”?

Članica  Švajcarske narodne partije, je zainteresovana zašto je Tačiju dozvoljeno da živi u oblasti Dietikon, iako je morao da promeni Kanton. Prema tom listu, poslanik je osporila Tačijevo vreme u toku boravka i motive studija na Univerzitetu u Cirihu, i pri tom rekla : “On je služio kao maska i igrao ulogu učenika?“. Ona takođe želi da zna ko je odgovoran za dodelu stipendija za studije.

  Preko Facebook i drugih sredstava informisanja Albanci u Švajcarskoj pozivaju na proteste zbog uklanjanja spomenika u “istočnom Kosovu”. Protest je zakazan za nedelju, 27. januara, a moto protesta : “Preševska dolina je Albanija”, kao i druge parole kao npr. „Srbija ne sme da se igra sa vatrom“. Protest je zakazan u Cirihu Helvetiaplatz u 14.00. U međuvremenu, Humanitarno udruženje „Preševska dolina“ sa sedištem u Gossau St.Gallenit i humanitarno udruženje „Medvegja“, sa sedištem u Valisit, izjavilo je da ne stoji iza ovih poziva za proteste, koji će biti održani u Švajcarskoj.

 

   A vlasti Srbije treba da se zapitaju, gde su interesi Srbije i da li se oni štite ćutanjem?? Dok Albanci na sve moguće načine, a posebno gomilom para, pokušavaju da održe naklonost zapadnih zemalja u cilju ostvarivanja interesa još jedne, ili samo jedne a teritorijalno proširene albanske države na Balkanu i Evropi, s’ pravom postavljamo pitanje da li vlast Srbije nastupa patriotski – štiteći interese sopstvene države, ili su “pustili niz vodu” ovo što se još naziva država Srbija (kao što su to uradili sa našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji)!!???

  Da li je moguće da je istinita žalosna činjenica, da su sve vlasti posle petog oktobra, Srbiju i srpski narod poslali na nepovratan godišnji odmor , a pri njegovom završetku neće biti moguć nikakav otpor????

  Verovatno je novi zadatak akademske i strucne javnosti Srbije, da se iz Srpskog rečnika izbace reči “patriotizam” i “otpor”, a ustali se i promoviše, ne nama ne tako nepoznata – reč izdaja!!!

©Geto Srbija

image

Advertisements
%d bloggers like this: