Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > “RAT” SA MRTVIM SRBIMA…

“RAT” SA MRTVIM SRBIMA…

25. јануара 2013.

 

Žandarmerija je prošle nedelje uklonila iz centra Preševa nelegalno postavljen spomenik pripadnicima terorističke OVPMB. 

Spomenik nije srušen, već je izmešten da se postavi negde na kraju grada Preševa.

SERBIA KOSOVO HASHIM THACI

 

 

Nakon toga, na Kosmetu je u znak osvete Albanaca i terorista oskrnavljeno 25 srpskih grobalja, srušen je spomenik partizanima u Vitini i pucano je na spomenik ubijenoj deci u Goraždevcu.

Na starom pravoslavnom groblju koje se nalazi u dvorištu crkve Svetog Nikole u Prištini polomljeno je pet starih nadgrobnih spomenika.

U selu Belo Polje kod Peći izgorela je kuća Miodraga Petrovića u kojoj, u trenutku izbijanja požara, nije bilo nikog.

U mešovitom selu Drajkovce, u opštini Štrpce, zapaljen je stog sena.

Iako su predstavnici međunarodnih struktura na Kosovu – Unmik, Euleks i Kfor najoštrije osudili divljanje albanskih ekstremista i pozvali ih na uzdržanost, albanski ekstremisti su u Vitini sravnali sa zemljom desetak nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju.

Bager, blato i urlanje označili su simbolično kraj Srba u Vitini.

Policajci i njihovi šefovi su organizovali prodaju srpske imovine u ovoj varošiAlbanci koji su želeli da kupe imovinu obraćali su se šefu policije, jer "preko njega nisu smeli", a on je uzimao "svoj deo".

"Kuća ti je prodata, meni treba da daš 20.000 evra", javio se šef lokalnom Srbinu koji kao interno raseljeno lice živi u selu nadomak Vitine.

"Ja ću tebe da prijavim zbog ovoga", odgovorio je Srbin.

"A kome češ da me prijaviš?

Pazi dobro, sutra će cena biti manja", uzvratio je šef i kuća je prodata.

 

 

 

 

Albanski ekstremisti u najnovijem naletu vandalizma porušili su oko 200 nadgrobnih obeležja i porodičnih grobnica.

U Kosovu Polju 50, a u Prizrenu još 30 spomenika na srpskoj groblju je uništeno.

Tako se Srbi brišu sa mape pokrajine, kao da tu nikada nisu postojali.

Piše se nova albanska istorija, onako kako zapadnjacima odgovara.

Nije samo reč o kažnjavanju Srba i Srbije zbog gubitka trećeg rata na Balkanu devedesetih, već se radi o političkoj manipulaciji i novim lažnim optužbama na račun zvaničnog Beograda.

Šef Misije OEBS na Kosovu Žan Klod Slimberže je osudio skrnavljenje pravoslavnih grobalja i verskih spomenika na Kosovu, jer je "neprihvatljivo i ne samo da krši verska i etnička prava onih kojima pripadaju, već društva u celini".

Predsednik srpske vlade Ivica Dačić najoštrije je osudio rušenje srpskih grobalja i istorijskih spomenika na KiM i upozorio međunarodne snage u pokrajini da je njihova obaveza da štite srpsko kulturno nasleđe.

Premijer je ocenio da je rušenje srpskih grobalja anticivilizacijski čin.

Rat porukama je nastavljen kontra optužbama, jer je Javni servis Radio televizija Kosova objavio u centralnom dnevniku i na svom sajtu da su "određene bezbednosne strukture direktno uključene u organizovanje uništavanja srpskih grobalja u nekim delovima Kosova".

RTK se pozvao na neimenovane izvore u Kosovskoj informativnoj agenciji, i naveo da takve srpske akcije "idu u pravcu uništavanja države Kosovo".

Teroristička organizacije "Albanska narodna armija" je nakon te svađe u Đakovici okupila više stotina pripadnika ultra-nacionalističke organizacije "Samoopredeljenje" koji su pokušali da napadnu manastir Presvete Bogorodice.

U ovom manastiru, koji se nalazi u Đakovici, žive jedine preostale četiri Srpkinje iz ovog grada.

Samo zahvaljujući prisustvu vojnika Kfora napad na crkvu je onemogućen.

Taj hram je do temelja razrušen u pogromu 2004. godine, i u međuvremenu je obnovljen uz pomoć međunarodne zajednice.

Episkop Teodosije je iz Prizrena zatražio zaštitu pravoslavnih verskih objekata i grobalja i apelovao na međunarodnu zajednicu da ne dozvoli divljanje nacionalista.

U poslednje dve decenije albanski teroristi su uništili više od 5.000 srpskih kulturnih i verskih obeležja, kuća i imanja, čak i one spomenike koje je kao svetsku baštinu zaštitio Unesko.

Osude tog rata protiv srpske kulture su bile blage i nedeltvorne.

 

 

 

 

Rat sa mrtvim Srbima na Kosmetu i jugu Srbije, gde žive Albanci, ne vode samo ekstremisti i teroristi već i njihovi sponzori sa zapadnog dela Starog kontinenta.

Ovo je deo taktike internacionalizacije albanskog pitanja u samoj Srbiji, na jugu u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, već i u Kosmetu, tako što se unutrašnje pitanje Srbije u preševskoj dolini povezuje sa problemom u pokrajini.

A potom se povezuje sa pozicijom Albanaca u Albaniji, Makedoniji i Grčkoj.

To se otkriva i kroz reagovanja stranih zvaničnika.

Ambasada SAD u Prištini je saopštila da shvata značaj uklanjanja spomenika OVPBM u Preševu i izrazila je žaljenje što je ovaj čin izazvao nasilnu reakciju na Kosovu.

"Sjedinjene Države sa žaljenjem gledaju na ovakvu upotrebu nasilja i osuđuju represalije protiv spomenika, crkava i pripadnika zajednice kosovskih Srba koje su se desile tokom prošle noći.

Ne samo da ovi napadi podrivaju duh multikulturalizma na Kosovu, već pogadaju i zajednice na Kosovu zbog odluke koja je doneta u Beogradu", navedeno je u saopštenju.

Reč je o tome da rat za albanski prostor vode Amerika, Albanija i Rusija javno, a Nemačka i Amerika tajno.

Rusi pokušavaju da pomognu Srbima na severu pokrajine, a Amerikanci nagovaraju Albance u Prištini šta da rade.

Nemci savetuju Albance sa juga Srbije u Preševu kako da se bune protiv Vlade Srbije.

Uz to zvanična Tirana šalje političku podršku i ambasadora Albanije u Srbiji da zajedno sa Albancima iz Srbije diže bunu protiv Beograda.

Ova vrsta političkog pritiska na Srbiju je praćena pored rušenja srpskih spomenika, grobalja i kuća, javnim pretnjama upotrebom oružja, pa čak i ratom.

Albanci za to imaju i tajnu vojsku i naoružanje.

Na Kosovu i Metohiji postoje parainstitucije, zvanične institucije i nadinstitucije.

Parainstitucije su običajne, plemenske, mafijaške, ratne strukture, nacionalni radnici, seoske starešine, ekstremni islamisti.

Zvanične institucije su vlada, skupština, sudovi, lokalne vlasti.

Nadinstitucije su, na prvom mestu, američka ambasada i, u poslednje vreme, malim delom nemačka ambasada.

Jedan od zapadnih ambasadora je nedavno u Beogradu, komentarišući stanja na jugu i u pokrajini Srbije glasno rekao: – Samo rata da ne bude!

Kao da je prizivao novi rat u Srbiji.

Jer, pravi gubitnik između svih ovih sila koje se bore za svoju poziciju u Srbiji je onaj ko je slab i označen kao neprijatelj, a to su Srbi.

Dugoročno, gubitnici su i Albanci jer su sluge zapadnih velesila, jer nemaju svoj ureden politički sistem, nemaju posao, ni plate.

I ne mogu sami da izgrade institucije koje mogu zaštititi albansko društvo od cikličnih nasilja i haosa.

Albanci su stvaranjem aparthejda za Srbe, počeli da tonu u sopstvenoj etničkoj anarhiji zbog insistiranja na ratu sa Srbima, a ne na uređenju vlastitog života.

Napadom na Srbe militantni Albanci faktički pucaju u sebe.

Uostalom, narodna izreka kaže – ko se sa oružjem igra, od njega će i da strada!

 

 

 

©Geto Srbija

Izvor:Novine.ca

Creative Commons лиценца

  1. BETA
    25. јануара 2013. у 15:10

    VERY SAD!

    Свиђа ми се

  1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: