Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > BIA: OD SRPSKE BEZBEDNOSTI OSTADOŠE SAMO SLOVA

BIA: OD SRPSKE BEZBEDNOSTI OSTADOŠE SAMO SLOVA

24. јануара 2013.

   Kosovska obaveštajna agencija (KIA) opovrgla je vest koju je saopštila RTK (“RadioTV Kosovo”),  u kojoj su izneseni podaci “da su Kosovski Srbi sami sebi rušili spomenike i sami sebi nanosili štetu na grobljima” svojih predaka, u Vitini, Prizrenu, Klokotu i još nekim mestima na Kosovu i Metohiji.

KIA je saopštila da oni nisu dali takve informacije niti je iko iz obaveštajne službe Kosova tako nešto potvrdio.  

clip_image002clip_image002[4]clip_image002[6]

   Ako Obaveštajna služba Kosova, u čije inforamcije ,jel` te, ne treba nikada sumnjati”(?), i koji se hvale svojim “odgovornim radom”, (u čta ne sumnjamo, posebno kada su Srbi, koji žive na Kosovu i Metohiji, predmet njihovog interesovanja, pri čemu su vlo laka meta za razne igre albanske, kosovske i drugih stranih službi koji odradjuju poslove za račun svojih vlada), onda s`pravom postavljamo pitanje čime se to bavila BIA Srbije, kada nije bila u stanju da još pre dva meseca sazna nameru o postavljanju spomenika OVPBM u Preševu???

   I sam Ministar unutrašnjih poslova je, pre nekoliko dana, izrazio tobože iznenađenje (ma nije moguće???) jer njega navodno :”…nije niko obavestio ni kada se spomenik klesao u Vlasotincu, ni kada je pravljen i montiran, ni kada je postavljen na sred Preševa, a sve to nije moglo da se dogodi u jednom danu…” Baš da mu poverujemo na toj kritici!!!!

   Iako je prethodnih godina, posle oktobarskih urušavanja države, kada je na stagnaciju njenog rada uticalo i stalno menjanje njenih čelnika koji su postavljani od raznih partija koje su tada imale većinu u vlasti, i po običaju bila prozivana od strane raznih srpskih političkih “goluba prevrtača”, BIA Srbije, je zaboravila svoje zadatke i nadležnosti.

             Zadatak BIA

  Potsećamo da BIA predstavlja bezbednosno-obaveštajnu službu, nadležnu kako za obaveštajne, tako i za kontraobaveštajne i bezbednosne poslove. Pripadnici BIA imaju pravo da primenjuju policijska ovlašćenja prilikom obavljanja bezbednosnih poslova. U te poslove spadaju otkrivanje, praćenje, sprečavanje i presecanje delatnosti organizacija i lica usmerenih ka vršenju organizovanog kriminala i krivičnih dela sa elementom inostranog, unutrašnjeg i medjunarodnog terorizma i najtežih oblika krivičnih dela protiv čovečnosti i medjunarodnog prava, kao i protiv Ustavom utvrđenog poretka i bezbednosti Republike Srbije.

   BIA-u Srbije, teško da je više možemo s`ponosom nazvati “našom,Srpskom”, (kao što su Amerikanci ponosni na CIA, ili Nemci na BND, Britanci na MI6, itd), ako uzmemo u obzir žalosnu činjenicu da već više od deceniju unazad, Srbijom vršljaju buljuci stranih agenata prerušenih u diplomatske predstavnike svojih vlada, među kojima su neki od njih svoje kancelarije otvorili (i uz saglasnost svih naših vlasti, na žalost) i u Ministarstvu odbrane. A da ne pričamo o već “školskoj obradi” svih naših političara u Vladi, koji umesto da zastupaju ineterese države Srbije uvek i na svakom mestu, a u stvarnosti se dogadja da naši ministri ne smeju da popiju ni kafu po sopstvenom ukusu, ili da roletne na prozoru svog kabineta podignu bez odobrenja zapadnih diplomata!!!

  Možda će ovakva konstruktivna kritika pripadnicima BIA Srbije, pasti “toliko teško”(!!!) da će njihov direktor “odlučiti da okrene novi list”, pa se “s`ponosom” (??) verovatno može kroz nekoliko dana, u nekom od naših najtiražnijih listova očekivati vest, sa na primer sledećim sadržajem:

                                 clip_image002[9]

URGENT: Angažujući sve resurse kojima raspolaže ta, nadamo se još uvek naša agencija, BIA Srbije (Security Information Agency), je tokom prethodnih dana izvela briljantnu tajnu obaveštajnu akciju, došavši do informacije koja je u rangu državne tajne. Zbog njenog značaja, direktor BIA je lično odneo tu informaciju Predseniku Srbije.

   Prema našim poverljivim izvorima (smeštenim u prostorajama sedišta BIA u ulici Kraljice Ane, na Banjici), stepen takve informacije je bio toliko tajan, da čak ni jedna od stranih obaveštajnih službi kojima je preplavljen Beograd, i čiji agenti vršljaju po Vladi Srbije i čitavoj državi, nije imala saznanja, pa čak ni pomoćno osoblje državnih institucija nisu uspeli da se dokopaju sadržaja informacije, koju je prvi pročitao Predsednik Srbije.

   Iz dobro obaveštenih izvora, smeštenih i u Predsedništvu Srbije, koji su imali uvid u sadržinu dokumenta (bez prava fotokopiranja), a prema njihovim informacijama iz prve ruke, u dokumentu se nalazi informacija o planu Sultana Sulejmana da ukloni svog Velikog Vezira Ibrahim Pašu (iz Parge, Grčka), putem davljenja!!! Vrhunski podatak !!!

   Predsednik Srbije je, prema našim saznanjima, bio oduševljen takvom briljantnom akcijom pripadnika BIA, pa je odlučo da, pozivajući se na nemerljivu istorijsku povezanost našeg i turskog naroda, o ovom planu hitno izvesti predsenika Turske Abdulaha Gula, kao i predsednika Grčke Karolasa Papuljasa, obzirom na tešku ekonomsku situaciju u kojoj se nalazi grčki narod…

   Ova akcija BIA je imala zadatak da pokaže srpskoj javnosti, da se u njenom sastavu nalaze vrlo sposobni ljudi, odbacujući sve kritike na njihov rad, osećajući se pogođenim prozivanjima od strane Ministra unutrašnjih poslova o neposvećivanju dovoljno pažnje jednom kamenorescu iz Vlasotinaca!!

   Zato će rukovodstvo BIA, verovatno odlučiti da ubuduće jedan od dodatnih zadataka službe, bude i taj,  da sve kamenoresce na teritoriji Srbije stavi pod prismotru, obzirom da se može očekivati postavljanje sličnih spomenika u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa.”

   Ako bi se kojim slučajem ovakva ili slična vest pojavila u našim medijima, teško da bi slika o (ne)aktivnosti BIA “u zaštiti državnog poretka Srbije”, mogla da izazove pohvale kod naših građana!! Pre bi se u zaključku mogla napisati ona rečenica: ”svaka sličnost sa stvarnim događajima i likovima je izmišljena”!! A možda bi baš takva informacija pobudila “konstruktivnost” čitalaca u očekivanju njihovih ideja za slične “obaveštajne akcije”, (poput gore opisane), a koje bi mogla da sprovede BIA Srbije….

©Geto Srbija

image

Advertisements
%d bloggers like this: