Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > INTERVJU Ivan Ivanović: Obračunaćemo se sa stranim agentima, isto kao Rusi!

INTERVJU Ivan Ivanović: Obračunaćemo se sa stranim agentima, isto kao Rusi!

19. децембра 2012.

 

Posle velike istrage SNP NAŠI o finansiranju nevladinih organizacija i takozvanih nezavisnih medija i žestoke reakcije istih uključujući i DS, redakcija Pravde razgovarala je sa Ivanom Ivanovićem, prvim čovekom Naših.

On u ovom intervjuu otkriva planove svoje organizacije – kako će zaštiti državu od stranih agentura i plaćenika po ugledu na bratsku Rusiju.

Ivan-Ivanovic-Nasi

 

Crni spiskovi koje ste objavili izazivaju sve veću pažnju u javnosti.

Šta mislite o reakcijama pojedinih nevladinih organizacija i medija sa spiska?!

– Borba koju poslednjih nedelja vodi SNP NAŠI protiv antisrpskih medija, nevladinih organizacija i lobista, dovela je do toga da je meću redovima stranih agenata nastupila velika panika, i panični pokušaji da se SNP NAŠI okrive za govor mržnje, poziv na linč, obračun sa neistomišljenicima..

Medijskom manipulacijom pojedinih medijskih kuća i novinskih listova koji se finansiraju za antisrpsko delovanje pokušava se da se stvori atmosfera u kojoj će delovanje protivustavnih, antisrpskih, nezakonitih, finansiranih od obaveštajnih službi, medija i organizacija biti skrajnuto lažnim optužbama u kojima se skreće pažnja da SNP NAŠI „brane slobodu govora medijima“ , optužuju  „ugledne intelektualce kao strane plaćenike“,  „da će ponovo biti ispitan rad pokreta“, dok se pokret jedino bavi kršenjem Ustava Republike Srbije od pomenutih organizacija, o čemu je uredno obaveštavana javnost i nadležni organi.

Reagovale su i stranke. Demokratska stranka se oglasila već par puta zvaničnim saopštenjem,  kao i LDP?

– Demokratska stranka i LDP su takođe finansirani od strane različitih fondova i ispostava obaveštajnih službi, što je i zvaniča informacija koja se može proveriti na internet stranama tih fondova, koji navode kako su velikim količinama novca pomagali „proevropske“  stranke u Srbiji,  imeđu ostalih DS i LDP.

U suštini pomenute stranke su završavanjem prljavih poslova za razne interesne grupacije, mislili da je to garant njihovog ostanka na vlasti, i zato su umešani u mnoge korupcione i kriminalne afere, jer su smatrali da će „nedodirljivost“  koju su imali jedno vreme biti večita i da je njihova nagrada da mogu slobodno i nekažnjeno da pljačkaju narod i državu.

Iznosite krajnje ozbiljne optužbe i protiv dobrog dela nvo sektora i medija u Srbiji, ali i protiv Borisa Tadića, protiv tužilaštva i niza državnih institucija.

Da li imate dovoljno jake dokaze za vaše tvrdnje i optužbe?

– Za sve što smo naveli u javnosti, postoje mnogobrojni i konkretni dokazi koje smo predstavili nadležnim organima, i od kojih očekujemo da reaguju u skladu sa krivičnim zakonom i Ustavom Republike Srbije.

Kako mislite da će reagovati aktuelna vlast na celu stvar i šta zapravo očekujete?

– Obračun sa stranim agentima u Srbiji je od ključnog značaja za opstanak naše države i naroda,  i ukoliko aktuelna vlast odbije da zabrani NVO i medije koji rade protivustvano, ni na koji način se neće razlikovati od DS-a i satelita koji su bili oko nje.

Kao primer kako treba da funkcioniše jedna pravna država po pitanju plaćeničkih NVO i medija mogu uzeti Rusku Federaciju, koja je uspela da protivustavne organizacije zakonski ograniči, bez obzira koliki su pritisci dolazili sa zapada i od njihovih finansijera. Dokazi koje posedujemo su neoborivi, a vlasti neka se pokažu ko su.

Šta ćete učiniti ukoliko sadašnja vlast na određeni način izađe u susret zahtevima nevladinih organizacija i medija da SNP NAŠI bude sankcionisan kao organizacija koja, po njihovim tvrdnjama, akcijama crnih spiskova širi govor mržnje?

– Ako dođe do takvog razvoja situacije to će biti jasan znak da i iza aktuelne vlasti stoje iste agenture kao i iza NVO sektora, i da imaju jedan zajednički cilj, a to je razarenje srpske države i njenog suvereniteta i integriteta.

Da li mislite da uživate podršku šire javnosti, odnosno, građana Srbije po pitanju crnih spiskova?

– Čitava akcija koju je pokrenuo SNP NAŠI praćena je velikom podrškom sa svih strana, mi iznosimo mišljenje većine građana, koji nas svakodnevno pozivaju, šalju mejlove, a bilo je i slučajeva gde su nas upućivali gde možemo naći još dokaza o protivustavnom delovanju plaćeničkih organizacija.

Jedan od ciljeva Naših je i uvođenje Zakona o stranim agentima. Mislite da je to izvodljivo u bliskom periodu?

– Zakon o stranim agentima je nešto što je realno i što je neophodno našem pravosudnom sistemu, i ponovo navodim, ukoliko sadašnja vlast želi da sprovede suštinske promene radiće na njegovoj izradi i usvajanju.

Ako ne dođe do toga, po dolasku na vlast patriotskih snaga, ovaj zakon će biti sigurno usvojen.

Koji su sledeći koraci koje će preduzeti SNP NAŠI po pitanju cele stvari?

– SNP NAŠI priprema „Belu knjigu krivičnih dela NVO“  u kojoj će biti predstavljeno na desetine krivičnih dela koja su izvršili, navedeni su finansijeri i sume novca koje su dobijane od obaveštajnih službi i njihovih fondova, što će biti dokument koji će jasno i konkretno pokazati i dokazati spregu obaveštajnih službi i NVO sektora i pojedinih medija u Srbiji.

Belom knjigom zadaćemo im udarac od kojeg se nikada neće oporaviti.

© Geto Srbija

Pravda

Creative Commons лиценца

%d bloggers like this: