Почетак > СВЕТ > SRBIJA “NEĆE UĆI” U EVROPSKU UNIJU

SRBIJA “NEĆE UĆI” U EVROPSKU UNIJU

14. децембра 2012.

 

Nemačka kancelarka Angela Merkel u četvrtak se, tokom obraćanja nemačkom parlamentu Bundestagu uoči samita Evropske unije (EU), zauzela za zaustavljanje procesa proširenja EU.

Angela Merkel

 

"Verovatno ćemo u julu sledeće godine pozdraviti Hrvatsku kao 28. članicu Evropske unije.

Tako da, u ovom trenutku nećemo započinjati pregovore sa novim državama o ulasku u EU.

Za to, po našem mišljenju, vreme još nije sazrelo", rekla je Angela Merkel.

Ona je okupljenim poslanicima Bundestaga objasnila razloge ovakvog  razmišljanja nemačke vlade prema daljem proširenju Unije.

"Došlo je do promena.

Što se tiče ekonomske i tržišne konkurentnosti danas gledamo malo opreznije nego što smo to radili pre.

Ujedno, detaljno proveravamo kada su u pitanju kandidati za članstvo u EU.

Detaljnije nego ranije, proveravamo da li kandidati ispunjavaju sve zahteve koji su uslov za početak pregovora, sa ciljem primanja u punopravno članstvo.

Mislim da je to ispravno i vrlo potrebno, kako bismo sačuvali i kako bismo mogli živeti na osnovu vrednosti i standarda koji vladaju u Evropi", rekla je Merkel tokom obraćanja Bundestagu uoči sastanka Evropskog veća.

Hrišćansko-demokratska unija (CDU), na čijem čelu se nalazi Angela Merkel, i do sada se u nekoliko navrata zauzimala za zaustavljanje procesa proširenja Evropske unije, sa izuzetkom Hrvatske.

U poslednjih nekoliko meseci istaknuti članovi CDU-a, ali i ostalih parlamentarnih stranaka, upozorili su Hrvatsku na to da je uslov za ratifikaciju pristupnog ugovora Hrvatske i EU, o čemu bi Bundestag trebao odlučivati na proleće, ispunjavanje preostalih zadataka koje je pred Hrvatsku stavila Evropska komisija.

Nameće se nekoliko pitanja:

Da li su vlasti u Srbiji svesne ovakvog stava Nemačke kao i činjenice da Srbija još dugo vremena neće biti primljena u EU!?

Šta će preduzeti po tom pitanju, (s obzirom da su odlučili da prepuste Kosovo na milost i nemilost albancima) a da pri tom nisu ni pitali građane Srbije

da li se slažu sa tim!?

© Geto Srbija

Izvor:Avaz

Creative Commons лиценца

Категорије:СВЕТ Ознаке:, , , ,
 1. nenad
  14. децембра 2012. у 09:41

  Kako da komentarisemo po vasem pravilmiku kad sve sto se ovde tice i radi protiv Srba jeste bas to: Rasisticke (samo po Srbima ), pretece (uvek prete).Mozda nisu bas vulgarni sa recima a jesu po delu i naravno postuju zakon koji oni (evropa) napravi i naturi.
  Ako slucajno (i definitivno) krse svetske zakone to je ok. (Na primer bombardovanje drzava, vesanje onih koji im smetaju i kradja svega sto im se zeli.(primer uzimanja Kosova pa onda postanu amerikanci vlasnici kojecega)

  Свиђа ми се

 2. Miomir M.
  14. децембра 2012. у 11:31

  MERKEL, POZLATILA TI SE SVAKA IZNEŠENA REČ !!!…MI SRBI TE DRŽIMO ZA REČ, DA SRBIJA NEĆE UĆI U EU 2013 . I ONAKO POSLE 2013, VAS NEĆE NI BITI !!!…

  Свиђа ми се

 3. Ozi
  14. децембра 2012. у 11:33

  Ovome bi se moji djedovi,pokoj im dusi,bas obradovali.Da nisu zalud ratovali protiv ovih…..

  Свиђа ми се

 4. Boshko
  14. децембра 2012. у 16:14

  Woooohooooooooo! Ovo je super vest! Ionako svi gledaju kako će da izađu osim ovih novopridošlih jadnika koji nikako da skontaju zašto grcima, špancima, itd ne valja u evropi.

  Свиђа ми се

 5. 14. децембра 2012. у 20:39

  Ovo je odlicna vest! Bolje da nas spasi ova Merkelova jer ove budale nase zbog love bi nas unistile skroz..

  Свиђа ми се

 1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: