Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > MUP SRBIJE: “KRIMINALCI KAO NAČELNICI” POLICIJSKIH UPRAVA

MUP SRBIJE: “KRIMINALCI KAO NAČELNICI” POLICIJSKIH UPRAVA

13. децембра 2012.

 

Ovim dopisom želim da ukažem javnosti, na zloupotrebe pojedinih aktuelnih rukovodilaca Policijskih uprava za K i M.

Protiv njih se vodi više krivičnih postupaka za krivična dela zloupotrebe službenog položaja pred osnovnim sudovima Republike Srbije, kao i za njihovu ogromnu koncetraciju moći i vlasti.

Policija

 

“Voleo bih da se nakon izvršenih provera ovaj dopis objavi, kako bi narod Srbije mogao da se upozna kakvi ljudi rukovode u kosovskim policijskim upravama, i da li je takvim načelnicima koji su pod krivičnim istragama, mesto na tako odgovornim funkcijama”.

Aktuelni načelnik Koordinacione uprave za KiM, gospodin Dragan Terzić, obavlja istovremeno četiri funkcije u različitim gradovima, na popriličnoj geografskoj udaljenosti od Beograda preko Kuršumlije do Novog Pazara i to : funkciju načelnika Koordinacione uprave za Kosovo i Metohiju, rukovodioca Štaba za KiM, načelnika Policijske uprave za Novi Pazar, i funkciju pomoćnika direktora policije.

Voleo bih kada bi mogao neko da nas ubedi da li je moguće da je pomenuti natprirodno sposoban da istovremeno može obavljati toliki broj odgovornih funkcija, ili je u pitanju neka druga pozadina, u koju ne želimo da se upuštamo.

Osim po ogromnoj koncentraciji moći i vlasti, Terzić je poznat i po tome, što je Nezavisni policijski sindikat Srbije takođe više puta javno iznosio, i po krivičnom postupku za teži oblik zloupotrebe službenog položaja koji je pokrenut od strane Osnovnog javnog tužilaštva u Prokuplju, a koji i dalje, najverovatnije po fijokama.

Na čelu PU za Đakovicu, izmeštene u Jagodini, nalazi se šezdesetogodišnji načelnik, Milan Stanojević, koji je još pre deset godina ispunio uslov za penzionisanje i protiv koga se pred Osnovnim sudom u Jagodini vode četiri krivična postupka, za više krivičnih dela.

I to po optužnom predlogu KT br.644/11. za dva produžena krivična dela zloupotrebe službenog položaja izčlana 359/1 KZ R Srbije, krivični postupak K. br 90/12 za Krivična dela zlostavljanje i mučenje.

Krivični postupak K.br.565/12 zbog zloupotrebe službenog položaja i Ktr.br.678/12 za KD lažno svedočenje.

I pored ovih brojnih krivičnih postupaka i davno ispunjenih uslova za penzionisanje, i po osnovu godina starosti, i po osnovu radnog staža, njemu se od 2003. neprestano svakih šest meseci odlaže penzionisanje.

Na taj način što se urađeno rešenje o penzionisanju Uprave za Ijudske resurse MUP-a Republike Srbije na osnovu pribavljene saglasnosti svemogućeg gospodina Dragana Terzića, stavlja van pravne snage.

Taj isti načelnik nema ni položen stručni ispit za rad u državnim organima, ali je očigledno da je kao takvo kadrovsko rešenje potreban Draganu Terziću, iako je za rad U policiji davno zašao u pozne godine života, i verovatno je najstariji radnik MUP-a sa ovlašćenim statusom.

U njegovoj Policijskoj upravi dešavale su se, i dešavaju se brojne zloupotrebe sa  koruptivnim elementima, a 2007. godine bila su i hapšenja nekih službenika zbog  primanje mita, koji su kasnije i pravnosnažno osuđeni.

 

U  izveštaju Sektora unutrašnje kontrole MUP-a se osim zloupotreba i primanja poklona, takođe navodi da je davno ispunio uslove za penzionisanje, a ko ga i zbog čega drži treba utvrditi.

Inače, ovaj čovek u Jagodini važi za velikog zemljoposednika i vlasnika više nekretnina.

Isti pred očima zaposlenih u svojoj kancelariji prodaje svojim potčinjenima, strankama i advokatima koji zastupaju lica albanske nacionalnosti, med i ostale proizvode od meda, pa je kancelariju pretvorio u prodavnicu zdrave hrane.

U upravama za KiM izgleda da je sve normalno i moguće.

Prema Zakonu o policiji i Uredbi o disciplinskoj odgovornosti u MUP-u, propisano je da svako pokretanje krivičnog postupka prati i disciplinski postupak za tešku povredu službene dužnosti, koji se automatski pokreće, ali obojica načelnika su iznad zakona i nikada protiv njih nije pokrenut disciplinski postupak.

U izveštaju unutrašnje kontrole MUP-a, naloženo je da se protiv Milana Stanojevića pokrenu disciplinski postupci, ali to nikada nije urađeno, jer uživa zaštitu nadležnih starešina.

Svi ovi navodi su tačni i mogu se proveriti u svakom trenutku pred nadležnim organima.

Jedino bih molio da se moj identitet zaštiti kako ne bih pretrpeo odmazdu i strašne posledice, jer su pomenuti poznati kao osvetnici, a s obzirom da imaju jaku koncentraciju moći i vlasti, plašim se za moj dalji opstanak na poslu i uopšte životnu egzistenciju.

S’ poštovanjem u nadi da će se moj dopis nakon provere i objaviti, radnik Koordinacione uprave za KiM, PU za Đakovicu iz Jagodine.

                                                             (Ime i adresa poznati redakciji)

© Geto Srbija

List protiv mafije

Creative Commons лиценца

 1. 13. децембра 2012. у 11:07

  U MUP-U RS SVE GOLI KRIMINALAC DO KRIMINALCA NIKADA U ZIVOTU NISAM VIDEO TOLIKO GENERALA POLICIJE IAKO SAM RADIO U POLICIJI OD 1982-2009.GOD.I OTISAO U STAROSNU REDOVNU PENZIJU KAO NACELNIK-KOMANDIR POLICIJSKE STANICE PRVO NIJE MI BIO UPLACEN RADNI STAZ ZADNJIH DESET GODINA PA SAM TO JURIO 2 GODINE DA MI UPLATE INACE NA SVIM JACIM FUNKCIJA U POLICIJI MUP-A RS SU KOSOVSKI KADROVI,CRNOGORSKI KADROVI I BOSANSKI KADROVI A SRPSKI KADROVI U POLICIJI NIKAKO NE MOGU DA BUDU NA ODGOVARAJUCA VISOKA RADNA MESTA JA IMAM PUNO DA KAZEM O KRIMINALU U MUP-U AKO JE ZAINTERESOVAN UREDNIK DA PISE OO TOME-PENZIONISANI NACELNIK-KOMANDIR PS-MUP-A RS-SLOBODAN-

  Свиђа ми се

 2. Aca
  18. децембра 2012. у 09:44

  PIŠI BRATE OBAVEZNO. MUP KONTROLIŠU CRNOGORSKI KADROVI! KRAJNJE JE VREME DA SRBI PREUZMU UPRAVLJANJE SRBIJOM. OSTALI MOGU RADITI PO ZAKONU ALI NE SMEJU ODLUČIVATI U NAŠE IME. CRNA GORA JE NA ŽALOST STRANA DRŽAVA KOJA IMA SVOJE INTERESE I TU SE TREBA ODNOSITI KAO PREMA BILO KOJOJ DRUGOJ STRANOJ ZEMLJI. DA LI MOŽE DA RUKOVODI FRANCUZ, ENGLEZ RUS ILI CRNOGORAC – BILO KO STRANI JE DRŽAVLJANIN. ČAK NI SA DVOJNIM DRŽAVLJANSTVOM. ZATO TREBA VLAST DA ZAUZME JASAN STAV PO TOM PITANJU, KAO I PO PITANJU ŠKOLOVANJA. KAO ŠTO JE REKAO LUKŠIĆ U CG SE NEĆE ZAPOSLITI NI JEDAN SRBIN DOK SE NE ZAPOSLE POSLEDNJI CRNOGORAC. POTPUNO TAČNO I TO TREBA PRIMENITI I U SRBIJI!

  Свиђа ми се

 1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: