Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > LIČNI STAV: OTVORENO PISMO PREDSEDNIKU REPUBLIKE SRBIJE

LIČNI STAV: OTVORENO PISMO PREDSEDNIKU REPUBLIKE SRBIJE

27. новембра 2012.

Autor: Jelena Brkić

Poštovani Predsedniče Republike Srbije,

Obraćam Vam se sa punim poštovanjem koje zahteva Vaša funkcija, jer nema veće časti nego kada Vam sopstveni narod da poverenje da ga predvodite, a posebno u ovom teškom i rekla bih, odsudnom trenutku za njegov opstanak.

Brkic Nikolic Otvoreno pismo predsedniku Srbije

 

Unapred se izvinjavam što sam sebi dala za pravo da vam se obratim u ime svih onih građana koji se osećaju poniženo i izdano od strane političkih predstavnika naše otadžbine.

Sigurna sam da ima mnogo pametnijih i časnijih ljudi u Srbiji koji bi ovo pismo bolje napisali, ali bol koju osećam meni ne dozvoljava da se držim mimo opasnosti koja se nadvila nad Srbiju, jedinu domovinu koju imam.

Kada ste izabrani za Predsednika dočekala Vas je prazna kasa, razbijena vojska, policija i državna bezbednost, uništena privreda, tajkuni spremni na sve da bi odbranili na brzinu stečeno bogatstvo.

Kosovo i Metohija su pod direktnom okupacijom neprijateljskih snaga, koje svoje delovanje šire na Vojvodinu i Staru Srbiju.

Zahvaljujući Vašem prethodniku, nikada Srbija nije imala više neprijatelja, a manje saveznika, niti je ikada u svojoj istoriji bila ovoliko ponižena.

Sigurna sam da se, upravo zahvaljujući trenutnoj poziciji naše države, često osetite nemoćni i usamljeni, sa mislima da Vam ništa nije preostalo.

Živ ste čovek, naravno da teško biti prvi čovek Srbije, male države, a opet tako bitne velikim silama.

 

Ipak, morate da znate da niste sami, ostao Vam je Vaš narod, narod čiju snagu i volju sada potcenjuju svi.

Upravo zato Vam se i obraćam: da Vas zamolim da skupite snagu i pozovete Vaš narod na slogu i ujedinjenje u ovom presudnom trenutku!

 

Nismo mi, Srbi, slabi i nemoćni, ali ne verujemo.

Ne verujemo, jer nas predugo svi lažu, od medija pa do političara koji pred izbore obećavaju jedno, a onda rade sasvim drugo.

Zato smo dugo bili u apatiji, nemoćni da reagujemo. Ali narod se budi, i ako ne razume, a ono bar oseća opasnost.

To Vam govore i sva poslednja istraživanja javnog mnjenja i reakcija na oslobađanje hrvatskih ratnih zločinaca iz Haga. 

 

 

Ima u Srba snage, ali čekaju da ih u bitku povede čovek dostojan slavnih predaka!

Imate li snage za to, Predsedniče?

Imate li snage da stanete pred svoj narod i objasnite:

1. Kakva to opasnost preti srpskom narodu ukoliko odluči da odustane od bezalternativnog puta u EU, koja se na naše oči raspada i u kojoj je mnogo država u ozbiljnoj dužničkoj krizi?

2. Da li bi nam opet uveli sankcije ili nas bombardovali, ukoliko odustanemo od „Stefanovićevih“sporazuma, odmah prekinemo pregovore sa osobom koja se tereti sa trgovinu organima vađenih iz srpskih tela i ne dozvolimo da se pravi granica između Kosova i Srbije?

3. Da li bi bila ugrožena Vaša lična bezbednost ili bezbednost bilo kog predstavnika vlasti, ukoliko odlučite da svim raspoloživim, mirnim sredstvima branite Ustavni poredak i suverenitet naše države, te vratite pitanje okupirane srpske južne pokrajine pod okrilje Saveta bezbednosti, gde nadam se, još uvek, imamo podršku Rusije i Kine?

4. Da li bi Srbija, ukoliko se zauzmu čvrsti, državotvorni stavovi, imala podršku Rusije da odbrani svoje interese?

5. Čime to SAD i EU ucenjuju naše političare vać dve decenije, pa oni ispunjavaju sve zahteve zapada bez pogovora?

Objasnite, a onda nam dozvolite da sami procenimo koliku smo još žrtvu spremni da podnesemo, jer u pitanju je sudbina naših pokoljenja!

 

Ukoliko imate snage, nikada više nećete biti sami: ceo srpski rod staće uz Vas, da brani i odbrani svoju otadžbinu!

Mi više izbora nemamo.

Vi imate.

Nas istorija neće pamtiti.

Vas hoće.

Na Vama je izbor da li će vas pamtiti po sposobnosti i hrabrosti da nepokolebljivo branite svoj narod, ili po još jednom bezličnom izdanku koji poklekao pred moćnim, ali ne i nepobedivim neprijateljem.

A da nije nepobediv, govori nam slavna srpska istorija: i veći su padali pred istinom i pravdom!

Neka vas u Vašem teškom izboru kojem se carstvu sada privoleti, prati duh slavnoga Lazara:

Zemaljsko je za malena carstvo, a Nebesko uvek i doveka!

Sa poštovanjem,

Jelena Brkić

 

© Geto Srbija

Izvor:Vaseljenska

Creative Commons лиценца

 1. 27. новембра 2012. у 17:04

  Jelena Brkić vi mislite da grešite? ne ne grešite dobro je što ste napisali pismo Predsedniku vrlo ljubazno i vrlo istinito hvala vam u ime mnogih ja znam da bi mnogi kao i ja tako napisali.Pozdrav Milena Nikšić

  Свиђа ми се

 2. 28. новембра 2012. у 04:56

  JELENA , SVAKA TI CAST ; PISALA SI U IME NAS SVIJU , SRPSKOG NARODA ; TACNO SI IZNELA I FORMULISALA SVE ONO STO BIH I JA URADILA ; NE RADI SE O TOME , DA BI NEKO BOLJE MOGAO DA NAPISE , VEC DA SE NESTO NE BI IZOSTAVILO !? SVE JE VRLO VAZNO I NISTA NIJE ZABORAVLJENO ,.. HVALA TI , ALI VERUJEM DA IMA JOS MNOGO TOGA STO SU ONI “ PRETHODNI “ ISPOTPISIVALI I STO SE NE DAJE U JAVNOST DA SE NE SEJE PANIKA MEDJU NARODOM ,…TADIC JE TO NAZVAO “ MISIJOM “ …ON JE REKAO DA JE TREBAO BITI PONOVO IZABRAN ,DA BI ZAVRSIO “ MISIJU „,…O KAKVOJ SE TO “ MISIJI “ RADI I GOVORI ,…SVI ZNAMO , DA NAM NIKADA NIJE BILO GORE ,NEGO PROTEKLIH DESETAK GODINA ; SVE JE UPROPASTENO, STO SE MOGLO UPROPASTITI ; ZEMLJA I NAROD NA IVICI PROPASTI , A NIKO NE REAGUJE , KAO PARALISANI I SVE SE NEMO PRIHVATALO …STRASNO !!!? TREBA TO SVE OCISTITI I DOVESTI U RED ; SVE JE BILO OBRATNO , NIKAKAV SE RED NIJE ZNAO ; ZABORAVILO SE NA CAST, POSTENJE , MORALNE VREDNOSTI…CESTIT , HEROJSKI NAROD JE IZGUBIO UGLED ; STECEN MNOGIM LJUDSKIM ZRTVAMA KROZ ISTORIJU KOJA JE KRVLJU PISANA … ISPALI SMO NAJGORI U SVETU , KAO DA IMAMO “ ROGOVE „…NIJE SE VISE SA SIGURNOSCU ZNALO DA LI JE BELO STVARNO BELO , VEC SU NAM SUGERISALI I UBEDJIVALI NAS ,DA JE CRNO !!!!? SAMO DA SE UDRUZIMO I BUDEMO SLOZNIJI NEGO IKADA , DA PODRZIMO PREDSEDNIKA I NJEGOVE SARADNIKE NA OVOM TESKOM ZADATKU PUNOM IZAZOVA I OPASNOSTI !?

  Свиђа ми се

 1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: