Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > Ekskluzivno: Afera Dulić i tokovi novca! Izveštaj o poslovanju preduzeća „Nuba“

Ekskluzivno: Afera Dulić i tokovi novca! Izveštaj o poslovanju preduzeća „Nuba“

11. октобра 2012.

 

Četvrtina para dobijenih od investicionog kredita, umesto za postavljanje optičkih kablova, završila na računima povezanih preduzeća koja su u vlasništvu ili pod kontrolom dvojice vlasnika slovenačkog holdinga „Nuba“.

 

afera-dulic

 

Prema dokumentima, može da se vidi na koji je način četvrtina para dobijenih od investicionog kredita, umesto za postavljanje optičkih kablova, završila na računima povezanih preduzeća koja su u vlasništvu ili pod kontrolom dvojice vlasnika slovenačkog „Nuba holdinga“.

 

Spornih 5,6 miliona evra iz „Nuba investa“, po osnovu 39 faktura, prebačeno je na račun ćerke firme za konsalting i marketing usluge (Tomcetes DOO).

Odatle su milioni evra, kroz pozajmice i ugovore, završili na računima firmi pod kontrolom Rasta Tomažiča i Patrika Ceglera, vlasnika slovenačkog holdnga „Nuba“.

Advokatskoj kancelariji Karmena Dobnika iz Ljubljane pozajmljeno je 260 hiljada evra, a osnivaču  “Nube“ 400 hiljada evra.

Jednom povezanom pravnom licu pozajmljeno je pola miliona evra, drugom nešto više od te sume, a trećem čak milion i po evra.

Nijedna pozajmica nije vraćena. Zanimljivo je da su i sami vlasnici pozajmljivali novac od svojih firmi: jedan 32 hiljade evra, a drugi 15 hiljada.

Kako operativni podaci pokazuju, sve pare završile su na deviznim računima of šor kompanija na Kipru i Sejšelima.

Pored istrage u aferi optički kablovi, radna grupa policije istražuje i sporne privatizacije. Kako kažu, uskoro slede rezultati.

 

Izveštaj o poslovanju preduzeća „Nuba“

Doc.1

 

# Geto Srbija

Materijal:Rts

Creative Commons лиценца

  1. 12. октобра 2012. у 20:37

    Ja ne mogu da verujem da je neko toliko grabljiv za novac, a sudija ga pušta a za jednu pašetu gladni ljudi kada ukradu iz prodavnice odere do 6 meseci u zatvoru, a ovde se radi o milionima koje su bukvalno krali to i glup čovek zna da nemože za tako kratko vreme da se obogati od 1oo,ooo din plate da ima tolike stanove i fabrike i on i rodbina to treba ispitati na koji način je to stečeno i koliko je para imao na granici kada je bio na carini, zašto je krio novac? Za ovo mora da odgovara Miljko Radisavljević, neka se ne nada da će ostati u sudu ićiće i on malo da omiriše zatvorske ćelije, jer opet laže ovo nije za sudiju za prekršaje ovo najmanje 15 g, zatvora, narod gladan a oni se šećkaju sa milionoma, ja ne verujem da tu nije bilo nekoga dila izmedju sudije i njega

    Свиђа ми се

  1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: