Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > NASTAVLJA SE PLJAČKA DRŽAVNE LUTRIJE SRBIJE!

NASTAVLJA SE PLJAČKA DRŽAVNE LUTRIJE SRBIJE!

10. октобра 2012.

 

Direktorka Državne lutrije Srbije u drugom mandatu Tijana Anđelić, bivši đak Borisa Tadića, omogućila je kompaniji Dragana Đilasa, (g)kradonačelnika Beograda, da imovinu i zaradu ovog javnog preduzeća prenese u svoje vlasništvo.

 

DLS

 

Preko 50 miliona evra je u Đilasovom džepu, ali Vlada Srbije gospođu Tijanu, koja je na porodiljskom bolovanju, po nalogu Aleksandra Vučića, još nije razrešila dužnosti.

Ona nastavlja da pljačka za Đilasa.

Sačuvati imovinu Državne lutrije je čista lutrija, tvrdi Sindikat ovog javnog preduzeća.

 

U ovom trenutku sprovodi se nezakonita akcija direktorke Državne lutrije Srbije (DLS) Tijane Anđelić.

Pomoću neznanja vlasti, nepostojanja zvaničnih organa Republike Srbije i nepoštovanjem odluka vlade i Komisije za zaštitu konkurencije, Tijana Anđelić je proglasila za najvećeg prodavca DLS-a privatnu firmu Direct Lot d.o.o. , koja je nastala pre godinu dana.

U ovom trenutku je DLS prepustio celokupnu prodajnu mrežu firmi Direct Lot i tako joj obezbedio nezakonit monopolski status.

Firma Direct Lot ima imovinu od milion dinara i neto poslovni gubitak u prvoj i jedinoj godini poslovanja od 10.5 miliona dinara, ali bez obzira na to DLS sa ovakvom firmom potpisuje ugovor i njoj prepušta svoju kompletnu prodajnu mrežu.

U svom zaključku Komisija za zaštitu konkurencije u istom stavu dodeljuje saglasnost na distribuciju srećaka i par rečenica kasnije navodi distribuciju lutrijskih proizvoda što predstavlja celokupan asortiman lutrije.

Ali, Zakon o igrama na sreću je predvideo mogućnost samo za distribuciju srećaka.

U ovom trenutku –Direct Lot- (jedna od firmi Dragana Đilasa), naplaćuje procenat od prometa, što nema nikakve veze sa distribucijom.

Tijana Anđelić je imenovana i u drugom mandatu od strane vlade Republike Srbije.

 

Navodimo samo neke primere nezakonitih radnji kojima je državnu imovinu i pripadajuća sredstva budžetu Republike Srbije, umanjila fiktivnim rashodima.

 

Stanimir Miljković je danas najbliži saradnik Tijane Anđelić i zvanično njen savetnik za IT i razvojne projekte, ali ga je DLS angažovao na osnovu ugovora o delu za: arhitektonske usluge, inžinjerske usluge, usluge urbanističkog planiranja i pejzažne arhitekture i usluge tehničkog testiranja i analize, za iznos od 3,2 miliona dinara godišnje za 2010-2011 godinu i po istom osnovu za još 3,8 miliona dinara za period 2011. – 2012. godina. Ukupno 7 miliona dinara za savetnika Stanimira Miljkovića za 2 godine.

Pored napred navedenog, direktor Državne lutrije Srbije Tijana Anđelić i finansijski direktor Olja Sinđelić su Stanimiru Miljkoviću obezbedile i neke poslove nabavke za potrebe DLS-a koje su se obavile takođe preko njegove privatne firme Multicom d.o.o.

Direktor Tijana Anđelić, finansijski direktor Olja Sinđelić i savetnik Tijane Anđelić- Stanimir Miljković izveli su najveću proneveru u vidu trogodišnjeg ugovora za održavanje lutrijske opreme sa firmom FS Systems u vrednosti od 50 miliona dinara.

Stanimir Miljković, njegov rođeni brat Slobodan Miljković i treći partner Aleksandar Ljubenović vlasnici su firme Multicom, a pomenuti posao od 50 miliona dinara dobija firma FS Systems u kojoj je Aleksandar Ljubenović vlasnik.

Državna lutrija u potpunosti prepušta celokupnu prodajnu mrežu i ugovore sa trećim licima na celoj teritoriji Republike Srbije i pod pritiskom i ucenama svakodnevno se komercijalisti Državne lutrije Srbije raspoređuju na iste radne zadatke, ali u privatnoj firmi Direct Lot.

Do danas je desetak radnika DLS-a, pod pretnjom otkazom od strane Tijane Anđelić, Olje Sinđelić i Ane Kovačević moralo da pređe u Direct Lot takozvanim „dobrovoljnim prelaskom“.

 

Situacija je takva da ukoliko se ovaj proces ne zaustavi, za par meseci državna imovina, imovina Republike Srbije, Državna lutrija Srbije, koja ima vrednost u potencijalu od oko milijardu evra, biće vezana za Direct Lot, malu privatnu firmu (pod kontrolom Dragana Đilasa), koja će kontrolisati promet DLS-a, a samim tim i prihode korisnicima sredstava i prihode budžetu Srbije.

 

Već ovoga trenutka novac se zadržava u Direct Lotu pod parolom „valuta plaćanja“ i prometom Državne lutrije Srbije, a osnivač Direct Lota, Direct Group finansira svoje dobavljače cigareta, konditorskih proizvoda, kafe i slično.

Neće biti moguće da se ikada više Državna lutrija oporavi i da nastavi da radi i pravovremeno obezbeđuje prihode za Crveni krst Srbije, socijalno-humanitarne ustanove koje se bave zbrinjavanjem osoba sa invaliditetom, za sport i omladinu i druge korisnike ovih neophodnih sredstava čiju je namenu korišćenja zakonom definisala Republika Srbija.

Pitanje je, “kada će i da li će”, pravosudni organi preduzeti nešto po pitanju očigledne pljačke državne imovine?!!!

 

#Geto Srbija

Materijal:List protiv mafije

Creative Commons лиценца

  1. 12. октобра 2012. у 20:47

    Toliko lopovluka to nisam nikada čula da ima manje države, a toliki lopovluk, narod čeka. meni tu nešto nije jasno kako oni unapred znaju koji broj treba da izadje,. to je čista nameštaljka, pa gospodja direktorka nek ide i ona u zatvor nek se preispita i njeno poslovanje sa g-dinom GKradonačelnikom, a to je naučila od svog profesora Tadića, i dokle će taj Tadić da živi na grbači naroda, ima on stan neka živi sa porodicom i neka se iseli iz te vile i još i telohranitelje i automobile, molim vas hoću i ja jedan autimobil i samo 4 telohranitelja ja sam obična gradjanka kao i on sada, ali ja se ne plašim nikoga jer nikoga nisam prevarila ni ukrala, ljutim se i na Predsednika Nikolića mnogi ljudi spavaju na ulicama a on neće kod svoje žene i dece u stan, to je čist bezobrazluk na teret naroda

    Свиђа ми се

  1. 13. октобра 2012. у 14:48
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: