Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > LIČNI STAV: VLADA SRBIJE – “TROJANSKI KONJ” ZAPADA

LIČNI STAV: VLADA SRBIJE – “TROJANSKI KONJ” ZAPADA

7. октобра 2012.

 

U žutom režimu je bilo lako. Znalo se ko je na vlasti i šta može da se očekuje od antisrpske vlade u Beogradu.

Danas, na vlasti imamo takozvanu patriotsku Vladu, čiji su predstavnici za kratko vreme dali toliko kontradiktornih izjava, da je čak i najzagriženiji glasač SNS do sada mnogo puta sebe preispitao da li je zaokružio pravi broj na majskim izborima.

 

eu-i-srbija-na-tasu

-Piše:Aleksej Dimitrijević-

Dok se za srpske medije predsednik Tomislav Nikolić busa u patriotske grudi, zaklinje nad Kosovom i preti Evropskoj uniji sa „srpskim uslovima“, u praksi novo političko rukovodstvo Srbije primenjuje protivustavne sporazume sa Šiptarima i priprema se za ispunjavanje nemačkog ultimatuma.

Evroskepticizam Nikolić ispoljava samo za domaću štampu, dok u intervjuu za „Volstrit žurnal“ izjavljuje da je „svestan da Srbija ne može da uđe u EU bez dogovora sa Prištinom i ističe da za Srbiju nema drugog izbora osim članstva u EU, što njegova Vlada želi“!

Postavlja se pitanje da li je narod sa vlasti skinuo Borisa Tadića, kako bi mu Tomislav Nikolić takođe pružio izbor bez izbora – bezalternativni put srpskog propadanja ka Briselu, ali pod plaštom „patriotske Vlade“?

Očigledno je da nova Vlada planira da vodi dve paralelne politike: jednu imaginarnu za patriotske glasače (sa nacionalističkim izjavama) i drugu realnu za Brisel i Vašington (čiji će se potezi u dve-tri skrivene rečenice gurati na dno novinskih stubaca).

Problem je što upravo Brisel i Vašington insistiraju da se kosovsko pitanje što pre reši (jer sledi i vojvođansko), a Tomislavu Nikoliću biće sve teže da pred patriotskim glasačima žonglira sa imaginarnom i realnom politikom.

 

Ivica Dačić je posebna priča

Samo u Srbiji je moguće da se premijer javno zalaže za odustajnje od 25 odsto teritorije svoje zemlje i da posle toga i dalje ostane u fotelji.

Traži naš premijer takozvanu podelu Kosmeta, a zapravo samo nekoliko opština koje nikada nisu ni bile Kosovo.

Ono što se danas naziva severnim delom je Petar Stambolić i ostatak komunističkog aparata otcepio od centralne Srbije i pripojio „autonomnoj pokrajini“ Kosovo, sa ciljem da se dodatno oslabi Srbija u posleratnoj Jugoslaviji.

Ako je to plan za Kosmet, koji su naprednjaci tako dugo i pompezno najavljivali, onda je takozvana „nacionalistička“ vlada sebi natovarila na vrat teret, od kojeg su bežale i mnoge izdajničke garniture – svesno odricanje dela teritorije.

Nažalost, dobar deo hedonističkih Srba danas bi i prihvatio podelu Kosmeta kao „rešenje“.

I tu je zapravo i najveći problem. Dok se na zapadu Evrope dižu veliki socijalni nemiri i jača evroskepticizam, Srbi mirno gledaju kako im se razbija država, povećava PDV, gaze sva predizborna obećanja…

Ne smeta im ni nametanje lažnog sistema vrednosti preko gej parade, ni što država u saradnji sa tajkunima izaziva nestašice ulja (uskoro i mleka). Navikli smo da ćutimo, zbog čega je dosovski režim i vladao punih 12 godina.

Upravo na to računa i aktuelni politički vrh.

Uz flert sa Rusijom (za dobar rejting kod glasača), koji je po svemu sudeći više očajnički apel za bilo kakvu finansijsku pomoć iz Moskve nego stvarna namera Srbije da započne strateško partnerstvo, „oslobodioci“ od žutog režima planiraju da Srbima prodaju lažni patriotizam za još jednu izgubljenu deceniju, baš kao što su nam DOSmanlije prodavale lažnu demokratiju od 2000. godine do danas.

Neko će reći, čekajte, tek su došli na vlast, oni samo kupuju vreme, sve je deo taktike, pohapsiće lopove…

Daj Bože. Svaki istinski patriota bi najviše voleo da ga ova Vlada demantuje i dokaže da nije trojanski konj Zapada!

Ipak, bliža i dalja istorija nas je naučila da baš i nemamo mnogo razloga za optimizam.

Lažne demokrate su pod plaštom demokratije pokrale Srbiju.

Ostaje da se vidi šta sve možeš u Srbiji kao lažni patriota…

 

JEDINI SPAS JE: “VEZATI SRPSKI ČAMAC ZA RUSKU LAĐU”

-Piše:Nikola ŽIVKOVIĆ, srpski istoričar i publicista iz Berlina-

Kada se vežemo za veliku silu, a to može da bude samo Rusija, i Nemačka i njen kancelar neće govoriti sa nama ovako kao sad.

Sad smo na livadi, nezaštićeni i svako može da nas šutne. Ako smo uz Ruse, imaćemo težinu, bez Rusa smo ništa, VUČIĆ je nasledio nepromišljenu i nezrelu politiku.

Velike države, kao Rusija, Nemačka, Francuska, Amerika imaju politiku koja je konstantna po 100 godina.

Kod nas to nisu shvatili pa su nezrelo govorili da Evropa nema alternativu.

Vučić je nasledio takvu politiku, ni kriv ni dužan, i u pravu je kad kaže da je Nemačka najvažnija, jedina nema krizu i ekonomski je najača.

Politički, međutim, Nemačka nema tu težinu koju u Evropi imaju Velika Britanija ili Francuska.

Mnogo zavisi od Amerike, jer SAD još ima trupe  na nemačkoj teritoriji, iako se Berlin trudi da ne zavisi toliko od SAD.

Mi smo mali i sitni, jer 12 godina ponavljamo da Evropa nema alternativu, umesto da se, kako je to Nikola Pašić rekao, kao mali čamac na olujnom moru vežemo za neku veću lađu.

Mislim da je to jedino Rusija. Kada se vežemo za veliku silu, Nemačka i njen kancelar neće govoriti sa nama ovako kao sad.

Sad smo na livadi, nezaštićeni i svako može da nas šutne. Ako smo uz Ruse, imaćemo težinu, bez Rusa smo ništa.

Realna politika kaže da moramo uz nekoga, a nas neće niko sem – Rusa.

Ako smo s njima, sledeći put kad Vučić bude s Merkelovom, ona će reći – čekaj, Rusi su nam važni, sa njima imamo mnogo velikih poslova, a pošto su Rusi sa Srbima, moramo prema njima imati više obzira…

Najveća greška prethodnog režima je bila što je sve vezala jedino – Evropu, a to se u politici nikada ne radi.

 

#Geto Srbija

Materijal:Srbel/Fakti

Creative Commons лиценца

Advertisements
%d bloggers like this: