Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > “FAŠIZAM” JEDNOG G(K)RADONAČELNIKA

“FAŠIZAM” JEDNOG G(K)RADONAČELNIKA

7. октобра 2012.

 

Gradonačelnik posebno brine o Romima, koje je u više navrata sa nekoliko lokacija iseljavao iz kartonskih naselja uz svesrdnu pomoć bagera.

One koji su bili prijavljeni kao stanovnici nekog drugog grada, Đilas je obećao da će ih vratiti u njihov zavičaj, ni ne pitajući ih žele li to. Kao novu kategoriju, Dragan Đilas je markirao takozvane “švercere” to jest ljude koji ne plaćaju kartu za vožnju gradskim prevozom.

 

Djilas-fasista

 

Najpre je Grad na netransparentnom tenderu predao u ruke fantomskoj firmi -Apex Solution Technology- koja je, podsetimo, na računu imala osnivački kapital od 500 evra i jednog zaposlenog radnika. No, o tome se prvi čovek ‚‚Đilasgrada”‚ nije izjašnjavao.

Posle Roma, koje je već počeo da vraća “tamo odakle su došli”, gradonačelnik Beograda uputio je u petak nedvosmislenu poruku došljacima koji u glavnom gradu koriste uslugu javnog prevoza i za to ne plaćaju kartu – “Marš iz prestonice”!

 

Đilasov citat preuzet sa sajta B92:

„Vrlo su nam značajni sjajni studenti kao taj gospodin koji ima 31 godinu i studira, ali mogli bi da izdržimo njegov gubitak i da se on vrati u Berane i tamo da se vozi besplatno.

U Beogradu će se oni koji dođu voziti uz plaćenu kartu. Šta bi mu se desilo u Parizu, Berlinu ili bilo gde kada bi dao pasoš i rekao ‘pošaljite mi kaznu na Berane’.

Mislim da bi proveo neko vreme u zatvoru, a onda bi se uz pomoć države vratio u Berane“, rekao je Đilas.

 

Povod za gradonačelnikovu ciničnu izjavu, bio je incident koji se dogodio prošlog meseca, kada je pripadnik gradske Komunalne policije pesnicama tukao putnika u gradkom prevozu.

Pošto je, kako je rekao, kod kuće zaboravio BusPlus kartu, putnik je odbio da izađe iz autobusa i ponudio da mu napišu kaznu, a kao identifikaciju priložio je crnogorska dokumenta.

Policjacu to nije bilo dovoljno, pa je, nakon nekoliko poziva da izađe iz gradskog autobusa, počeo da batina čoveka koji nije pružao nikakav otpor.

Đilas, koji do sada nije pustio ni glasa povodom ovog slučaja, se pobrinuo da čitav događaj relativizuje.

„Naravno da osuđujem kada komunalni policajac više puta udari putnika u autobusu, ali naravno i da osuđujem i kada putnik neće da izađe iz autobusa i prvo kontrolora izbaci kroz vrata, a našem komunalnom policajcu da crnogorski pasoš sa adresom u Beranama“, kazao je Vođa, dodavši da je Beogradu „vrlo značajan“ svaki građanin Beograda.

 

Uvođenje BusPlus sistema obeležili su i plakati koji su osvanuli u autobusima, čija poruka i ton neodoljivo podsećaju na slavnu propagandu nacističke Nemačke: “Gužva? Za gužvu u autobusu odgovorni su putnici koji ne plaćaju kartu.”

“Herr” Đilas odlučio je da nastavi u istom ritmu koračnice, pa je u poslednjoj izjavi medijima plasirao još jednu izjavu ne bi li zastrašio građane.

“Broj vozila javnog gradskog prevoza u Beogradu će, kaže firer, biti smanjen za trećinu ako više od trećine ljudi ne bude plaćalo kartu, jer ne postoji nijedan grad u svetu koji može nešto tako da izdrži”.

 

GRADOVI, U KOJIMA POSTOJI BESPLATAN JAVNI PREVOZ, I ČIJI GRADONAČELNICI BRINU O SVOJIM GRAĐANIMA:

Besplatan javni prevoz

 

„Grad Beograd jedino za javni gradski prevoz daje subvencije veće nego za obdaništa, jer se za obdaništa godišnje iz budžeta izdvaja 60 miliona evra da bi građani plaćali cenu koja je daleko od tržišne, dok se za prevoz izdvaja više od 100 miliona evra i to nisu sredstva kojima se pokrivaju gubici u Gradskom saobraćajnom preduzeću Beograd, nego sredstva koja omogućavaju da karta bude najjeftinija u celoj centralnoj Evropi“, rekao je Đilas.

Karte za prevoz u Beogradu su, recimo i to, od prvog oktobra poskupele pa je sada jedna vožnja košta 70 dinara (oko 0.60 evra).

U zemlji u kojoj je prosečna plata, za one koji rade, oko 320 evra, ova se usluga bez demagogije može smatrati luksuzom.

Luksuzom koji mogu da koriste samo povlašćeni.

Ostali, “RAUS” iliti “MARŠ iz Beograda!

 

#Geto Srbija

Materijal:eNovine

Creative Commons лиценца

Advertisements
  1. zarko-dijaspora
    8. октобра 2012. у 14:06

    za ,,ovo,, niko nema komentar-ovo je za psihijatriju. zbog ,,ovih,, i slicnih Srbija zemlja i dodje u ovakvo stanje A sta cekamo????

    Свиђа ми се

  1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: