Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > KOLIKO JE MILIONA EVRA U NEKRETNINAMA TEŽAK GORAN JEŠIĆ ?!

KOLIKO JE MILIONA EVRA U NEKRETNINAMA TEŽAK GORAN JEŠIĆ ?!

3. октобра 2012.

 

Kada je Dačić 2009. godine najavio da će početi sa hapšenjem lokalnih moćnika, Ješić je znao, čak je i javno rekao za medije da je na samom vrhu tog spiska za hapšenje.

Jednu celu noć je proveo sa novinarom Kurira i malo više alkohola, ubeđen da će ga ujutro uhapsiti!

Te noći su Tadić i Dušan Petrović odlučili da bi od tih hapšenja DS imala više štete nego koristi, i policijska akcija je bila stopirana!

 

Goran Jesic

Sada Tadić verovatno smatra da mu je to bila jedna od najvećih grešaka, pošto Ješić sada traži njegovu glavu i podržava Đilasa.

 

Dragan Džajić je zbog jednog stana bio nekoliko meseci u zatvoru. I svi su govorili: – Ima para k’o Džaja. U Inđiji svi govore: – Ima para k’o Ješić!

I ja ću postaviti poslaničko pitanje koliko kuća i stanova u Srbiji, Crnoj Gori i Austriji ima najmlađi predsednik opštine Inđija i potpredsednik vojvođanske Vlade – kaže Marijan Rističević i tvrdi da kad se sabere sva imovina, ispada da je Ješić imućan bar nekoliko miliona evra.

Zanimljivo je da je 2000 godine kad je kao predsednik Građanskog saveza postao najmlađi predsednik jedne opštine, Ješić živeo u jednom stanu od 50-ak kvadrata sa majkom, ocem i bratom.

A onda ga je krenulo, pa je kupio na primer „penthaus“ u centru Inđije.

 

U zgradi koja je pravljena 2007. bez prijave radova i bez plaćenih komunalija. Pre dobijanja upotrebne dozvole Opština je u toj zgradi kupila kvadrate za pet miliona evra. Metar kvadratni je koštao 2.000 evra, pa izračunajte koliko su prostora kupili. Jedan deo su kasnije poklonili za biblioteku, nekom novosadskom fakultetu.

U toj zgradi sada Ješić živi već godinu dana u svom stanu, ali koji se vodi na nekog drugog, verovatno na neku firmu. Iz tog posla Ješić je dobio i apartman u Budvi koji nisam uspeo da slikam, ali postoji osoba koja mu je predala ključeve – kaže Rističević i dodaje:

Restoran „Salaš 137″ koji se nalazi u „Autocentru“, vodi se na njegovu suprugu Ružicu i on je u sastavu firme „MMM Salaši“, gde njegova supruga ima udela u svim salašima.

Ta firma je otvorena u njegovom prvom stanu u centru Inđiji u Glavnoj ulici, i ima između 100 i 200 kvadrata, to je takođe imovina koja je stečena posle 2000 godine.

Put nas dalje vodi do Novog Sada do takozvanog Tatarskog brda koje u prevodu predstavlja novosadsko Dedinje:

U naselju Čardak u Ulici sremskih partizana 13, Ješić je napravio kuću čije je prizemlje u kamenu, ima dva sprata i potkrovlje, i vredi najmanje pola miliona evra.

Kuća u kojoj živi njegov brat Vlada Ješić, to je onaj novinar kojeg je svojevremeno pred kamerama šutnuo Velja Ilić.

Tu se nalaze dve firme i obe pripadaju novinaru Vladi Ješiću, a tu je i Nevladina organizacija „Bebac“.

Tu, međutim, nije kraj:

Postoji jedna kućica u brezama sa bazenom iza kuće koji je pokriven i u kome se voda greje, tako da on ima bolje uslove za plivanje nego Čavić.

Ta kuća se vodi na izvesnog Romića. Romić je radio kao radnik u „Zorki – zaštita bilja“ iz Rume. Ali Romić je Ješićev rođeni ujak, tako da je i tu imovina malo zamaskirana.

Ješić ima jedan ili dva stana, a neki tvrde i celu zgradu, u Beču. Postoje ljudi koji su spavali u tom stanu kad je igrala Vojvodina sa Rapidom u Beču – kaže Marijan Rističević, a još jedan potpuno nezavistan izvor od Rističevića potvrdio da je Ješić vlasnik stana u centru Beča.

Rističević predviđa da će se Ješić vaditi na neki babin kućerak, ali da taj kućerak ne može vredeti više od 20.000 evra.

Uz to, zaključuje Rističević, Ješić sada priča kako ima podršku novih vlasti i kako hoće da ga hapse neke lokalne budale.

 

Kupio novi “Harley” motor

Ješić je pored ostalog i ljubitelj dobrih motora.

Dugo je vozio neke polovne „harli dejvidson“ čopere, ali ih je nedavno prodao i pre desetak dana kupio najnoviji „harli“, čija se vrednost kreće oko 40.000 evra.

Ješić je preko jedne prijateljice tražio da se učlani u klub „Harli Dejvidson Srbija“, ali joj je predsednik kluba doslovce rekao:

„Ne mogu da primam nekog, ko već sutra može biti uhapšen!„

 

#Geto Srbija

Materijal: Gradiša Katić/Pravda

Creative Commons лиценца

  1. Бане
    3. октобра 2012. у 12:47

    За разлику од овог лика. Драган Џајић је паре зарадио легално, играјући фудбал и водећи најбољи српски клуб.

    Свиђа ми се

  2. Peca
    4. октобра 2012. у 11:20

    Da nije u pitanju Marijan Rističević, možda bi neko i poverovao. A inače, sa ovakvom imovinom ima ih mnogo u URS(G17).

    Свиђа ми се

  1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.