Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > DRŽAVNE INSTITUCIJE U SLUŽBI DEMOKRATSKE STRANKE

DRŽAVNE INSTITUCIJE U SLUŽBI DEMOKRATSKE STRANKE

24. априла 2012.

 

Prema pisanju lista „Danas“ u specijalnom dodatku “Izborna groznica“, Agencija za borbu protiv korupcije je od Srpske napredne stranke zatražila da joj u roku od tri dana dostavi izveštaj i kopije dokumenata o finansiranju dolaska bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudolfa Đulijanija u Beograd.

 

Korupcija-Tadic

 

Ovaj potez Agencije za borbu protiv korupcije svakako treba pozdraviti, ali ta Agencija izgleda ima dvostruke standarde, jedne za opozicione, druge za vladajuće stranke, a treće za kandidata koji je bivši predsednik.

Jer da nije tako, Agencija bi već zatražila od bivšeg predsednika Srbije, Borisa Tadića da joj dostavi dokaze u čijem aranžmanu je putovao u Nemačku na sajam u Hanoveru da bi se slikao sa gospođom Angelom Merkel i taj put i slikanje koristio u svojoj i stranačkoj izbornoj kampanji?

 

Da je Srbija država u kojoj se propisi primenjuju na sve, Agencija bi zahtevala da joj se dostave dokazi i kopije svih dokumenata, da se vidi da li su u svrhu tog putovanja korišćeni (i koji) resursi kabineta predsednika ili samo sredstva Demokratske stranke.

Ako su sredstva partijska, da se objavi njihovo poreklo.

 

Takođe, kada bi u ovoj zemlji postojali pravo i pravda, Agencija bi mogla da zatraži i od URS-a da prezentuje građanima količinu i poreklo novca koji u kampanji koristi ta stranka, jer se vidi da sredstva višestruko premašuju jačinu drugih mnogo većih parlamentarnih stranaka.

 

#Geto Srbija 

Materijal:eNovine

Creative Commons лиценца

  1. 24. априла 2012. у 16:31

    zasto bre lazete?vracajte pare oteto je prokleto,il jos bolje vasa pokolenja nek ih doktorima daju

    Свиђа ми се

  1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: