Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > NAROD KOJI BI GLASAO ZA TADIĆA POKAZAO BI DA JE DIGAO RUKE OD SEBE

NAROD KOJI BI GLASAO ZA TADIĆA POKAZAO BI DA JE DIGAO RUKE OD SEBE

8. априла 2012.

 

Čak i da su svi isti, mi nismo isti – ako glasamo za vlast (za Tadića), značiće da smo se predali; ako glasamo za promene, značiće da imamo nadu.

 

 

Kampanja se zahuktava, politička demagogija vlada javnim prostorom, a u međuvremenu je i Boris Tadić rešio da je najbolje da sebi „skrati“ mandat.

E sad, pošto je „skratio“ svoje predsednikovanje Srbijom, potpuno ubeđen da je skraćenje privremenog karaktera, odao se demagogiji i propagandi. Po ugledu na Jelenu Trivan, nastavio je da plaši narod. To, doduše, i jeste najbolja taktika – ako nemaš šta konkretno da ponudiš, zaplaši ljude idejom da će oni drugi biti gori od tebe. Ali vlast kojoj ističe mandat morala bi sa nečim konkretnijim na izbore. Sa rezultatom, na primer i spiskom stvari koje su uradili dok su bili vlast.

Ovako se opet kampanja zasniva na polarizaciji biračkog tela. Na jednoj strani su „mladi“, „progresivni“, „normalni“, koji glasaju, razume se, za Tadića, a na drugoj svi ostali kao mračna strana srpske realnosti. Tako Tadić izjavljuje da neće dozvoliti da „oni“ pobede i kaže: „Nećemo dozvoliti da Srbija bude napuštena zemlja, da bude rupa na evropskom kontinentu, da mladi imaju manje šanse nego njihovi generacijski pripadnici u drugim zemljama, da Srbija bude zemlja bez šansi. Oni mogu da promene Srbiju samo na gore“.

Zaboravlja da je “većini građana Srbije sada najgore, jer su stotine hiljada njih ostali bez posla i osnovnih sredstava za svoj i život svojih porodica”!

 

Da nije smešno bilo bi tužno. Tadić je na kraju poverovao u onu sliku koju njegovi spin doktori stvaraju na RTS. On misli da je u njegovo vreme Srbija bila zemlja u koju se doseljava, da nije bila evropska rupa, da su mladi imali iste šanse kao njihovi vršnjaci napolju, da je Srbija bila zemlja sa šansama. Da li je moguće da on veruje da je Srbiju promenio nabolje?

 

Na nesreću, servis evropske Srbije servis je nepostojeće evropske Srbije.

Zapravo to je servis srpske evroatlantske elite, koja je Evropu doživljavala svojim kompleksima u zapadnim ambasadama.

Ta provincijalna elita više od svega želi da postane neko drugi, neko ko bi ravnopravnije razgovarao sa stranim gospodarima, u svemu nadmoćnijim, superiornijim i progresivnijim.

Tako smo zapravo svi zapeli u „Pokondirenoj tikvi“, u kojoj onaj koji misli svojom glavom nije uklopiv, nego je zaostao i primitivan, i želi loše ostalim progresivcima iz njegove male i siromašne sredine.

 

Svaki glas za Borisa Tadića je: “DIZANJE RUKE NA SAMOG SEBE”!!!

 

#Geto Srbija

Materijal:Milan Damjanac 

Creative Commons лиценца

Advertisements
%d bloggers like this: