Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > SRBIJA PROCVETALA PRED IZBORE

SRBIJA PROCVETALA PRED IZBORE

1. априла 2012.

 

Kako se približavaju izbori, predizborna obećanja pljušte sa svih strana. Ne zna se ko će više dobra doneti Srbiji. Opet su aktuelni putevi koji se grade decenijama kao Skadar na Bojani, železnice koje idu 30 kilometara na sat, preko noći će postati brze pruge sa, valjda, 40 na sat.

Narod čekaju novoizgrađeni stanovi i stotine, možda i milioni, radnih mesta, samo ako uspeju da pogode „pravu kombinaciju“. A „prava kombinacija“ smo upravo mi i samo mi. Drugi vas lažu, varaju, obećavaju brda i doline. Hoćete li bolju budućnost, zaokružite redni broj (?).

 

U Srbiji sve cveta  21. 03. 2012.

Čedomir  Jovanović je odlučio da se „preokrene“ i da od danas govori istinu i samo istinu. Preokrenuo je i ime lista (čije izdavanje je započeo LDP) i od naslova LAŽ napravio ISTINU. To jeste, u tom listu piše da je istina sve što Čedomir Jovanović neistinito govori:

Istina koja kaže da moramo da se borimo protiv bede. Istina koja kaže da imamo pravo da budemo radoznali i puni optimizma. Istina koja nas pokreće u susret ovom proleću s ambicijom da ono bude lepše i bolje nego bilo koje do sada. Istina koja govori o Srbiji kao o ‘bašti Evrope’. Istina koja kaže da će ovo biti normalna zemlja kad pravi ljudi budu na pravom mestu.“

Dakle, sa Čedom nam stiže „srpsko proleće“. Ako Srbi ne budu znali da od Srbije naprave „baštu Evrope“, u pomoć će nam stići Čedini fanovi iz islamskog sveta. Čeda ih je svojim „genocidnim poklonom“ zadužio.

 

U Srbiji sve cveta  22. 03. 2012.

Jorgovanka Tabaković tvrdi da je Mirko Cvetković najgori premijer u istoriji Srbije. Veoma smo se iznenadili. Pa zar nas taj čovek svake godine ne poliva „optimizmom“. Ove godine je loše, a sledeće će biti još gore, hvala Bogu. Zapravo, biće bolje, ali ne za sve. Pa, nema za sve. Sasvim normalna stvar. 

Sa Jorgovankom se slažemo, pa i sa Tomom, koji zalaže stan za partijski kredit.

Zoran Dragišić se dosetio da umesto propale bezbednostidohvati srp i čekić. Osnovao je partiju radnika i seljaka (Pokreta radnika i seljaka – PRS). Nema nikakve veze s komunizmom, ali ima sa ujedinjenjem proletarijata. Radnici i seljaci svih sela, a pogotovo gradova, ujedinite se!

 

    23. 03. 2012

Demokratska stranka Srbije obećava 10 milijardi evra investicija. Iz Rusije, naravno. Da li da poverujemo u ti priču, pa da glasamo za DSS? Ne znamo. Zaista, posle silnih ispunjenih obećanja, postali smo skeptični. Nema ko nam nije obećavao kule i gradove.

Goran Bog(om)danović (ministar za Kosov bez Metohije) ne može da se pomiri s gubitkom Kosova i Metohije i umiruje i sebe i srpsku javnost u matici i dijaspori:

„Nažalost“, rekao je Bogomdanović , „realnost je da se lokalni izbori teško mogu održati, pogotovo južno od reke Ibar, bez podrške međunarodnih faktora na Kosovu i Metohiji. Naši kontakti sa UNMIK-om i ostalim međunarodnim faktorima u Pokrajini oko održavanja lokalnih izbora nastaviće se, a istovremeno moramo racionalno i hladne glave razmotriti koje su nam opcije na raspolaganju, njihove prednosti i posledice.“

 

U Srbiji sve cveta 24. 03. 2012.

Danas mediji izveštavaju da je u Novom Sadu održan miting protiv NATO-a. Okupilo se, vele, stotinak ekstremista. Pa kako bi moglo drugačije? Samo ekstremista može biti protiv tako divne vojne organizacije kakva je NATO. NATO se bori za lepšu budućnost sveta. Uostalom, nas su tukli zato što smo bili neposlušni. Eto, sad smo poslušni, pa nas neće ubijati. Umesto toga, uskoro ćemo ići da ginemo za naše dobročinitelje. Zaslužili smo.

Sarkozi  i dalje preti da će Francuska napustiti Šengensku zonu. Možda ne bi bilo loše da odemo pred vrata Evropske unije i ponudimo se: Spremni smo da zamenimo nelojalne Francuze. Mi vas nikada nećemo izneveriti. 

 

25. 03. 2012.

Lider LDP i vođa „Preokreta“ Čedomir Jovanović pozvao je danas lidere dve najveće stranke u Srbiji –Borisa Tadića i Tomislava Nikolića – da zajedno rade na izgradnji nove, moderne, bolje, evropske Srbije. Eto, Čedomir je medijator, samo ne zna se ko ga je poslao, Ameri ili Britanci?

Nikoliću – pomozi, Tadiću – povedi, da svi u taj posao krenemo – zavapio je Jovanović na izbornom skupu „Preokreta“ u Centru „Sava“. Pozvao je Tadića da uputi naciju „gde se nalazi posao koji treba odraditi“. Za bolji život dovoljno je da priznamo da smo genocidna država i narod i da se javno odreknemo Kosova i Metohije. Prava ISTINA, zar, ne? Jednostavno, da ne može biti jednostavnije.

 

 26. 03. 2012.

Kandidaturom smo napravili veliki korak, a naredna stvar je početak pregovora o pridruživanju i što se toga tiče već znamo da je potrebno nastaviti pregovore sa Prištinom, a tema tih razgovora treba da budu energetika i telekomunikacija.“

Ovo je rekao onaj Francuz, po imenu Dežer, koji je poznatiji u Srbiji nego u ulici u kojoj se rodio u Strazburu. Čovek nas je obaveštavao šta nam se sve sprema, pod naslovom „Socijalna inkluzija – izazovi i rešenja“. I još je dodao:

„Svestan sam da su pred Srbijom izbori i formiranje nove vlade i da će naredna dva meseca reforme verovatno morati da čekaju.“ I ne samo reforme. Čekaće i naše Kosovo i Metohija, kome još nije jasno da smo ga se odrekli za ulazak tamo, odakle i Dežerovi Francuzi beže.

 

U Srbiji sve cveta  27. 03. 2012.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uskoro će započeti pregovore sa o priključenju ministarstva Evropskoj odbrambenoj agenciji. A kakva je to agencija? Evo jednog objašnjenja koje se nalazi na internetu:

„Evropska odbrambena agencija (EDA) osnovana je odlukom Saveta ministara 2004. godine. Osnovni cilj Evropske odbrambene agencije je razvoj odbrambenih kapaciteta u oblasti upravljanja krizama i unapređenje saradnje u oblasti razvoja naoružanja. Takođe, cilj je jačanje evropske industrijske i tehnološke baze u oblasti namenske industrije, kako bi stvorila konkurentno tržište naoružanja i opreme i da unapredi istraživanje.“

Ministar odbrane tvrdi da će to biti dobra prilika da se poveća izvoz srpskog oružja. Ali nije kazao da, sa druge strane, Srbija mora da plaća prilično veliku članarinu, ukoliko želi da bude član te Agencije.

 

#Geto Srbija

Materijal:Koreni

Creative Commons лиценца

Advertisements
%d bloggers like this: