DS–PODMLAĐIVANJE SRBIJE

1. априла 2012.

 

Piše: Antigona Laketić

 

Da su mi Mićunovićeva primanja samo jedan mesec…

Dragoljub Mićunović, samo što je izjavio da u Srbiji treba dati šansu mladima i tek što je zagazio u 83.-u godinu, opet se kandidovao za poslanika. I to ne tamo nekog, već je čovek, ni manje – ni više, treći na listi DS. Eto tipičan primer licemerstva i nemorala na našoj političkoj sceni.

 

1.-Dragoljub-Micunovic-foto-ds.org_

Pa što ti, prijatelju, ne daš primer za zapošljavanje mladih kadrova za koje se zalažeš, pa kao i svaki ostali smrtnik u tim godinama odeš u penziju, a poslaničko mesto prepustiš nekom „mladom“?

 

Evo i odgovora: zato što taj Dragoljub Mićunović inkasira mesečno oko 2.200 evra jer prima poslaničku platu, penziju i honorar u Programskom odboru RTS-a. I to nije sve! U ovu sumu nisu uračunate dnevnice koje kao predsednik srpske parlamentarne delegacije u Skupštini Saveta Evrope dobija za česta službena putovanja.

Bilo je jednom u novinama da je upravo Mićunović rekorder po broju odlazaka u inostranstvo. Dakle, Dragoljub Mićunović je plaćeniji od predsednika i premijera Srbije, od svih ministara.

Šta je on za šezdeset godina bavljenja politikom uradio za društvo? Nije ništa. Radio je samo za sebe i za to mu treba skinuti kapu.

 

Uzela sam „na zub“ Mićunovića, dobivši inspiraciju dok sam gledala stranačke izborne liste na sajtu RIK-a. Nije on, na našu nesreću, neki izolovan slučaj političkog nemorala. Da neko ne shvati pogrešno, ne smetaju meni njegove godine, ali ja eto mislim da bi bilo baš prirodno da ode u penziju. Ili, da bar, ne uzima platu, ako prima penziju i obrnuto.

Jer, ne živi on u najbogatijoj, već u najbednijoj državi Evrope kad je standard u pitanju. Najzad, jesu li građani Srbije lupali u šerpe i demonstrirali, da bi ovakvi došli i ovako se ponašali? Da bi nekoj „gospodi“ sve bilo dozvoljeno dok se za „svetinu“, koja ih je dovela na vlast, otvaraju sirotinjske kuhinje….

 

Dok je bio predsednik Skupštine Srbije i Crne Gore, junak ovog teksta provlačio se po medijima u aferi uvođenja sistema glasanja u Domu narodne skupštine. Za uvođenje konferencijskog sistema glasanja od stranih donacija prikupljeno je pet miliona evra.

Firma „Omnistok“ potvrdila je da je za taj posao uzela dva, te je ostalo nejasno gde su završila preostala tri miliona. Bivši generalni sekretar Skupštine SCG Đorđe Radulović izjavio je svojevremeno za jedan dnevni list da je „najspornije bilo to što Mićunović nije najtransparentnije prikazivao troškove“. Naravno da to ništa nije ispitano i da se te „priče“ niko više i ne seća..

 

U svojoj karijeri prošao je politički put od Saveza komunista, preko DS i Demokratskog centra, koalicija DAN, DOS… U DS se vratio nakon ubistva Zorana Đinđića, koga je inače javno optuživao za oceubistvo, a ovaj mu uzvraćao da je za vreme demonstracija opozicije tajno sastančio sa Miloševićem.

Dragoljub Mićunović, učesnik i svedok svega što se u Srbiji dešavalo poslednjih šest decenija, Predsednik Političkog saveta DS i najstariji poslanik, poručio je pre dve godine, kada je napunio osamdeset, da mu je namera da se još jednu deceniju aktivno bavi politikom, pa da razmisli o penziji. Toliko.

 

#Geto Srbija/Koreni

Creative Commons лиценца

Advertisements
  1. Sreten Ranđelović
    5. априла 2012. у 09:39

    Presednik R. Srbije Boris tadić je podneo ostavku, što je to njegova volja i legitivno pravo. Međutim, realno rečeno da ni u poziciji i opoziciji, nema takve političke ličnosti, koja bi mogla kao budući Presednik Srbije, srbiju rešiti političke krize i siromaštva. Trenutno je Presednik KP, Titov unuk Josip(Joška) Broz, glede njegove poštenosti, znanja, autoriteta, logičnog razmišljanja, čvrstog karaktera i odlučnosti, mogao bi najviše učiniti, da se ekonomska situacija u Srbiji barem izboljša, otvore nova radna mesta i povećati standard svih građana Srbije. On ne daje nikakva velika obećanja narodu, ali ima dosta dobar program i pripravljenu političku, i ekonomsku strategiju. Posebno ima već pripremljene poljoprivredne aražmane sa Rusijom i garancije za izvoz poljoprivrednih prizvoda u Ruskoj federaciji. Nadam se da će se odlučiti veliki broj Građana Srbije i dati svoj glas za KP.

    Свиђа ми се

  1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: