Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > PREDIZBORNA KAMPANJA B92, (DESET FABRIKA DNEVNO)

PREDIZBORNA KAMPANJA B92, (DESET FABRIKA DNEVNO)

30. марта 2012.

 

Predizborna kampanja se toliko zahuktava, da Tanjug ne može da prikupi dovoljno lepih vesti koliko B92 može da ih objavi i učini još stvarnijim i radosnijim.

Najnovije “otkriće” doktora iz spin kampanje su mnogobrojne fabrike koje će nići za koji dan, jer, logično, šta ćemo sa onolikim zlatom, uljnim škriljcima, ako se to nema gde preraditi?

 

B92

 

Momcima i urednicama sa B92 bi trebalo dati orden zasluga za stvaranje magle, nagradu za bezrezervno služenje jednom od izvitoperenih režima koji se ovde smenjuju kao na traci. Tim pre što je reč o nadnaravnom trudu i još većoj sramoti koju medij može dosegnuti u izmišljanju blistave budućnosti dok građani umiru u bedastoj sadašnjosti.

Uz tradicionalni znak pitanja koji u izvođenju B92 možda predstavlja i ogradu (koju će jednog dana koristiti u odbrani profesionalne časti), prostom narodu kome je lako udovoljiti B92 je ponudio sreću, u vidu naslova “Niče čak 10 fabrika u S. Mitrovici?”, stavljajući do znanja već u uvodniku da je reč o zajebanciji jer “Do kraja godine na gradskom području Sremske Mitrovice biće otvorene tri ili četiri nove fabrike”.

 

U nastavku jeftinog propagandnog teksta za ljute pare, B92 prenosi izjavu gradonačelnika Sremske Mitrovice Branislava Nedimovića (doskora DSS, a sada predvodnik Grupe građana “Vredna Mitrovica” koju podržava DS), nemušte reči o prosperitetu pod vođstvom Demokratske stranke: “Veliki su izgledi, posle pregovora koji su u završnoj fazi, da 2013. ovde nikne još šest do sedam pogona stranih kompanija, pre svega u oblasti automobilske industrije, drvno-prerađivačke i izrade obuće”, pohvalio se Nedimović.

 

Dakle, prema “informaciji” B92, gradiće se deset fabrika, od čega možda, čuće se, veliki su izgledi, sva je prilika, verovatno, biće otvorene “tri ili četiri”, a ako nekim idiotskim slučajem pobedi DS i njena besramna koalicija, podićiće joššest do sedam” fabrika.

Sremska Mitrovica ima oko 32.000 stanovnika i oko 14.000 domaćinstava iz čega se crpi zaključak da radno sposobnog stanovništva ima, da se poslužimo B92 računicom, oko pet-šest hiljada. Nije daleko dan kada će industrijski razgoropađena S.Mitrovica početi da uvozi stanovništvo ne bi li popunila fabrike koje će se graditi tempom od jedne fabrike na svakih mesec i po dana.

 

Pošto je zamumuljeno, kroz zube i uz zaglušujuću saobraćajnu buku, rečeno da je reč o čuvenoj kompaniji General Motors koja će graditi te silne fabrike (svih deset?!),

nije isključeno da se iza ovog biznis plana i američkog ulaganja u problematične fiskalne regije, krije ambasadorka Meri Vorlik, druga najjača figura Demokratske stranke.

 

#Geto Srbija

Materijal:eNovine

Creative Commons лиценца

%d bloggers like this: