Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > KO SVE MOŽE DA UGROZI BEZBEDNOST REPUBLIKE SRBIJE???

KO SVE MOŽE DA UGROZI BEZBEDNOST REPUBLIKE SRBIJE???

25. марта 2012.
 
Piše: Urednik – Geto Srbija 

 

 

Ako može običan građanin, onda može i vlast !!!

 

Kada otvorite oglase , naći ćete stotinu puta napise u kojima neko saopštava da “IZDAJE” stan, sobu ili lokal…

Dok šetate gradom ili šekate autobus, na banderi, fasadi zgrade ili nekom stubu, videćete rukom pisani ili štampani oglas gde krupnim slovima piše:”IZDAJEM” a dole niže nastavlja, da se izdaje stan, kuća ili soba za studente….

 

 

majmuni

                                                                                                 “Moje pleme snom mrtvijem spava… “

 

Ako zanemarimo sve već odigrane izdaje (na ovim prostorima) do zadnjih desetak godina, onda se možda nekima, u sećanju javlja jedna izdaja koja se dogodila 31.marta 2001.godine, čji sadrzaj možete videti OVDE.

A zatim opet preskačemo nekoliko “radnji”, koje se svojom sadržinom može razumeti i kao uvod u “izdaju zemlje”, usvojenih u našem najvećem zakonodavnom telu, koje bi trebalo da pretstavlja oličenje uglednih i učenih ljudi, čiji je zadatak , da pored primanja visokih novčanih prinadležnosti, makar imaju “saznanja” o sadržini zakona koga glasanjem usvajaju. Jer da su imali makar osnovna saznanja o “tričavih” 65 zakonskih predloga, koji su bili na dnevnom redu Šeste sednice Prvog redovnog zasedanja Skupštine Srbije u periodu od 13.05.-29.05.2009.godine, medju kojima je bio i “Sporazum o zaštiti statusa snaga SAD i korišćenju vojne infrastrukture u Republici Srbiji”, čiji sadržaj možete videti OVDE.

Ako je dan za glasanje bio 29.05.2009. kada je i usvojen ovakav Sporazum, i posle ukaza Predsednika republike objavljen u Službenom glasniku RS broj 42/09, postavlja se pitanje: kako je moguće, da vladajuća većina ( koja se saglasila sa ovakvim Sporazumom), nije vršila raspravu po suštinskim pitanjima ovog sporauzma, a čije moguće implikacije bi mogle da nastanu!? Pitanja, na koja bi trebalo da su naši uvaženi poslanici tražili odgovore, (prilikom potvrdjivanja ovakvog Sporazuma), možete pogledati OVDE, kao i pitanja za o potvrdjivanje Sporazuma o snabdevanju i uzajamnim uslugama (USA-SRB-01) izmedju MO RS u ime Vlade RS i MO SAD, žiji sadržaj možete pogledati OVDE.

                  sl

 

Obzirom da su poslanici vladajuće većine bili saglasni sa odredbama ovakvog Sporazuma, a sada i Zakona, pri čemu nisu imali nista protiv da se ogranicavaju prava sopstvenih građana, a u korist stranih institucija i osoblja koji borave u našoj državi, pri čemu, isti bivaju privilegovani u plaćanju taksi, poreza, carina, kao i drugih pogodnosti (npr. izuzeće od sudskog gonjenjašto je bio i cilj ovakvog Sporazuma), u odnosu na ista plaćanja građana Srbije , kao i poštovanju sopstvenih zakona, kao i imajuci u vidu član 194. stav 4. Ustava Republike Srbije, a koji se odnosi da potvrđeni međunarodni ugovori ne smeju da budu u suprotnosti sa Ustavom, niko od građana ili udruženja, nije podneo Ustavnom sudu inicijativu slične sadržine možete pogledati OVDE, zato što, i da se nađu građani patriotski orijentisani, tesko da bi Ustavni sud uzeo takvu inicijativu u rasmatranje, zato što bi njihova odluka dezavuisala skupštinsku odluku i predsednikov dekret.

A glavni činilac koji smanjuje mogućnosti Skupštine da utiče na medjunarodne sporazume, jeste okolnost da ona može samo da ih ratifikuje ili ne, ali nikako ne sme da ih menja. Najlogicnije bi bilo da se provera usklađenosti sa Ustavom, obavlja pre nego što takvi sporazumi budi i zaključeni i potpisani od strane naših ministara (u ime nas), pa je pitanje iz naslova- ko sve moze da ugrozi Ustavni poredak Srbije – na mestu!!! Jer ako već trojica Srba leže u kosovskom zatvoru zbog “ugrožavanja ustavnog poretka Kosova”, kako to da u Srbiji niko nije ni osumljičen zbog sličnog dela??!!

Iz ovoga se nameće zaključak, da ukoliko i dalje bude bilo usnulog građanstva, i nas rodnastavi da bezbrižno sneva kao deca u jaslicama, može se dogoditi da se neprijatno iznenadimo jednog dana, kada nam ona masagrađanskih prava i slobodabude uskraćena, zbog nedovoljno proverenih međunarodnih sporazuma koji su dobili oblik zakona. A to se dešava neosetno i sada, a ne smemo ni zamisliti kako bi bilo u budućnosti ako postanemo protektorat, veći nego što smo sada…..

A možda je jedina naša “nada” Zaštitnik građana!???

 

 

#Geto Srbija

 

88x31

Advertisements
  1. Caca
    28. марта 2012. у 02:23

    Kako se zovu ljudi koji IZDAJU stanove…..?
    IZDAJICE…..

    Свиђа ми се

  1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: