Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > STAV: SRBIJA VIŠE NE STANUJE OVDE…

STAV: SRBIJA VIŠE NE STANUJE OVDE…

21. марта 2012.

 

Piše: Urednik-Geto Srbija   

 

U Srbiji ništa nije nije neobično da, pored građana koji silom prilika ostaju bez posla i nemaju gde da rade, ne radi ni naše najviše zakonodavno telo – Skupština, pa je između svih aktivnosti , bilo dovoljno da ništa ne preduzima u vezi zaštite naših građana na Kosovu, čime ih je trenutno pustilo “niz vodu”. 

 

Tadic-Taci

 

Da su poslanici “naše” Skupštine, za ovih skoro 13 godina prelistali sadržaj Rezolucije 1244 od 10.juna 1999.god, i obratili pažnju na odredbe koje ukazuju na Helsinški dokument i njegov Aneks 2., gde se govori o suverenitetu i teritorijalnom integritetu SRJ (a sada Srbije). 

Da su pročitali oni i administracija UNMIK-a “Zajednicki dokument UNMIK-a i SRJ” iz novembra 2001.god, gde bi još u opštem delu u stavu 3. ; 4. ; 5. i  9., pronašli sebe u učešću pri razvoju demokratskih aktivnosti na Kosovu i Metohiji, onda bi uvideli da im je na raspolaganju bilo mnoštvo mehanizama kojima bi učvrstilo naše prisustvo na KiM, i ojačalo naše stanovništvo da bez straha ostanu na svojim ognjištima.

 

Ovako, kada je prva Vlada posle petog oktobra, “k`o đavo od krsta”, bežala od nerešenih pitanja koja su se ticala fiskalne politike na teritoriji KiM, a bilo im je ponuđeno (od strane Specijanog predstavnika generalnog sekretara i UMNIK-a), da uzmu učešće u oblikovanju poreske, carinske, i ostalih elemenata fiskalne politike i zaštite imovine Srbije, (za koju ni naša Direkcija za imovinu ne može da se pohvali svojom aktivnošću po tom pitanju), onda nije ni čudo što nismo u stanju da se u Skupštini sastanemo, donesemo odgovarajuću rezoluciju i sprovedemo je u delo.

 

Ali je zato to ekspresno odradila kosovska skupština, i već 15. marta 2012.god. (samo nepuna dva dana posle raspisivanja izbora od strane našeg Predsednika i Skupštine ), izglasala Rezoluciju, kojom “zaključuje da Skupština Republike Kosovo neće dozvoliti održavanje izbora Srbije na Kosovu i obavezuje Vladu Republike Kosova da realizuje ovu odluku.“

Ovu Rezoluciju možete pogledati OVDE .

 

A za to vreme, „naša“ vlast, pasivno osluškuje i „moli Boga“ da oni to ostvare-spreče, što će im biti alibi za nesprovođenje izbora na Kosovu i Metohiji,

sa tvrdnjom da „je to odlučila međunarodna zajednica“ i da smo mi tu nemoćni. A za naše građane koji tamo žive, pobrinuće se Tači, umesto Tadića….

 

#Geto Srbija 

Creative Commons лиценца

Advertisements
%d bloggers like this: