Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > LIČNI STAV: OD “JASNIH SIGNALA”–IZGUBISMO SE K’O GUSKE U MAGLI !

LIČNI STAV: OD “JASNIH SIGNALA”–IZGUBISMO SE K’O GUSKE U MAGLI !

19. марта 2012.

 

Autor: Urednik-Geto Srbija  

 

Obzirom da je opšte poznato da su Srbi pametan narod ali sporo pamte i brzo zaboravljaju (što zaključismo i u prethodnom članku),

nije na odmet opet nas podsetiti i na “nekoliko propusta” , koji su polako ali sigurno vodili do bacanje na kolena ovoga što nam je ostalo od Države.

 

guske-u-magli 

 

Kratko podsećanje na neke od početničkih grešaka posle petog oktobra 2000. god.:

 

1. Ko je ukinuo (i u ime čega) presude evropskim političarima koje je naša država donela zbog njihovog učešća u bombardovanju naše zemlje????

Naša nova vlast nam je govorila da je to učinjeno da bismo “poslali jasan signal” da smo “raskrstili sa bivšim režimom”.

*Njima je tada bilo drago…..

 

2. Ko je kumovao puštanju 2000 albanskih zatvorenika iz naših zatvora, (dok niko nije potezao pitanje šta je sa našim nestalim i otetim građanima),

i u ime čega su oni pušteni????

Naša vlast je tada govorila da tim “činom šaljemo jasan signal međunarodnoj zajednici da želimo promene”.

*Njima je bilo drago što smo tako jasni… A tek Albancima što je bilo drago!!!

 

3. Ko je učestvovao u neovlaštenom izručenju Haškom sudu Slobodama Miloševića, tada već bivšeg predsednika države?????

I opet je uveravanje naše vlasti bilo da je to uradjeno da bi se međunarodnoj zajednici stavilo na znanje i poslao jasan signal da mi hoćemo promene.

*Njima je tada bilo drago zbog tog našeg “jasnog signala”, koji slabi pozicije naše Države.

 

4. Ko je, od naših političara, kumovao povlačenju tužbi protiv zemalja NATO (zbog bombardovanja naše zemlje) i u ime čega???

Opet su nam objašnjavali kako ne bi bilo u redu da mi njih tužimo a hoćemo da se priključimo “evropskim i evroatlantskim integracijama”.???

*Mi povukli tužbe; njima lepo, a nama………

 

5. Ko je i u ime čega potpisao sporazum o tranzitu NATO trupa kroz našu državu ?????

A ko beše ono u Skupštini tadašnje SCG glasao za ratifikaciju tog sporazuma, a zatim se otcepio od nas????

NATO-u drago što mi sve prihvatamo, a ne tražimo ništa za uzvrat, a oni hoće još više.

Pa što vlast nije makar pokrenula raskid tog sporazuma-koji je moguć, samo treba najaviti šest meseci ranije da hoćemo da ga raskinemo????

*Oni ćute i rade ostvarujući svoje interese, a mi??????

 

6. Ko je i u ime čega kumovao povlačenju tužbe naše zemlje protiv BIH i Hrvatske????

Naša vlast nam je govorila da je to učinjeno zato kako bismo poslali jasan signal susedima kako želimo prijateljske veze sa njima ????

*Mi želimo, ali oni neće….  “Jasan signal” je opet poslat…..

 

7. Ko je i u čije ime kumovao prodaji placa Amerikancima za njihovu ambasadu u Bulevaru mira, za polovinu sume (u pola cene) od stvarno procenjene?????

A tada su nas političari ubeđivali da je to opravdano, jer time šaljemo jasnu poruku SAD-u da ih shvatamo kao partnere.

*Oni nama rušili zemlju, a mi njima poklanjamo……

 

8. Ko je i u ime čega propuštao preduzimanje mera koje naša država ima pravo da preduzme u cilju ispunjavanja doslovnih odredbi rezolucije 1244 SB UN, a koje se odnose na korist naše zemlje, i time slabio pozicije Srbije?????

9. Ko je propuštao da tužbama sprečava rasprodaju imovine Srbije na KiM, a koje je sprovođeno pod aminovanjem privremene uprave UN-a????

10. Ko je i u ime čega učestvovao u rasprodaji preduzeća u Srbiji i istovremeno “doprineo” otpuštanju radnika sa svojih radnih mesta????

11. Ko je i u ime čega je učestvovao u razgrađivanju nase vojske po svim pitanjima –od načina služenja vojnog roka, preko uništenja naoružanja i ukidanja respektivnih jedinica, a istovremeno ostajući bez stručnjaka koji su radili u vojsci????

*Rešenje smo našli u američkoj državi Ohajo…

 

12. Ko je kumovao, i u ime čega ili koga “sabotirao” – smetao u sprovođenju sahrane bivšeg predsednika SRJ ????

Celokupna vlast se bojala, šta će da im zapadne zemlje zamere ako bi uzeli u učečće u sahrani bivšeg predsednika države???

*Kao da nikada oni umreti neće…

 

(A i Amerika i Rusija, bez obzira na sve greške koje su činili njihovi bivši predsednici, organizovali su njihove dostojne sahrane, i pokazali našoj vlasti kako se treba odnositi prema bivšim državnicima svoje zemlje????).

*Ako ne poštujemo mrtve, pa kako će onda neko poštovati nas žive????????

 

13. Ko je i u čije ime se hvalio da je “najveće dostignuće Srbije u 2006. god. njeno primanje u Partnerstvo za mir”????

*Njima drago zbog tog našeg hrljenja u njihov “zagrljaj”, a oni nam otcepiše KiM i stvoriše nezavisnu državu???

 

14. Ko je i u ime čega organizovao bojkot referenduma pri donošenju Ustava Srbije????

 

16. Ko nas je toliko ubeđivao u neophodnost “prebacivanja sa političkog na pravni status” pitanja o samoproglašenoj deklaraciji o nezavisnosti (kao nekada u Americi) Kosova od strane njihovih vlasti????

*I onda, koliko je naše busanje u prsa bilo jako, još jači je bio dobijeni “šamar”!

 

17. Ko je dao saglasnost o dolasku EULEX-A , pri čijem se dolasku izgubilo kao u magli “predsedničko saopštenje sekretara UN od šest tačaka”?

*Još će se dogoditi da ukinemo i policiju, jer je tu EULEX “prepošteni”…..

 

18. A koji predsednik beše ispustio “goluba iz ruke” – kada smo obezbedili podršku u UN za novu rezoluciju o razgovorima za rešenje kosovskog pitanja,

a dva dana pre njenog stavljanja na dnevni red, u dogovoru sa Ketrin Ešton odbacuje gotov dobitak i svojim “jasnim signalom” dobija veliko NIŠTA,

i time definitivno pušta niz vodu ono malo naših gradjana koji ostadoše da žive u svojim kućama na Kosovu i Metohiji.!??

ovo su guske

Ovo je samo “mali deo” slanja jasnih signala (čitavom svetu), koje je učinila naša vlast, da bi rezultat toga bio samo gubitak!!

O ovome bi valjalo da elaboriraju učeni i ljudi od znanja.

Ali i to ne ide glatko; u Srbiji je više nemoguće naći patriotski opredeljene učene ličnosti i pretstaviti ih javnosti, da našim ljudima (koji ne vole da čitaju) objasne suštinu grešaka koje su dovele do stvarnosti.

A mediji su savršeno odigralii svoju izdajničku ulogu kojom su, takvim (malobrojnim ličnostima) sprečili pristup, preko kojih bi da narodu saopšti istinu.

Jer, zašto bi narod morao da zna istinu!?

Tu je vlast koja vodi računa o svemu….

macoi33

 #Geto Srbija

Creative Commons лиценца

Advertisements
  1. 20. марта 2012. у 06:40

    Koliko je propusta i neispunjenih obećanja, ne bi stalo na mnogo strana. Ali zato samo pljušte turske serije na svim kanalima. Pa to mora da neko gleda, a to je biračko telo u Srbiji.

    Свиђа ми се

  1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: