Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > ĐILAS PROTIV DINKIĆA–MEDIJSKO RVANJE U BLATU !

ĐILAS PROTIV DINKIĆA–MEDIJSKO RVANJE U BLATU !

15. марта 2012.

 

 

Akcija spasavanja Demokratske stranke od kolosalnog izbornog poraza poprima dramatične razmere.

Toliko alarmantne da je i Dragan Drvosek Đilas ljubazno i ponizno zamoljen iz samog vrha stranke da,

za potrebe nerešenog rezlutata kao vrhunskog dostignuća na parlamentarnim izborima, angažuje medije koje drži na kratkom lancu.

 

 

Kada su strateški marketinški asovi objasnili najumnijim glavama Demokratske stranke da naručena istraživanja javnog mnjenja ovaj put neće biti od velike pomoći, te da će, ako bude sreće, pobednika odlučivati tek nekoliko hiljada glasova,

Boris Tadić je demontirao osmeh sa lica, shvativši da Mlađan Dinkić, Čedomir Jovanović i ostali politički desperadosi, uključujući birače koji će crtati faluse, mogu dobiti veće procente nego što je centrala u Krunskoj 69 planirala, zacrtala i unapred odredila.

 

Biranim rečima, ponizno i sa puno takta, DS vrhuška je zakukala kod Dragana Đilasa, znajući da je ovaj marketinški magnat i medijski mogul sposoban da preokrene stvarnost, da učini nemoguće (recimo da napravi most skoro kilometar dugačak da bi premostio 150 metara rečnog korita), da idiotluk predstavi kao veleumnost, pa još da u to i iskreno poveruje.

Jer, taman kada su izračunali da će uz pomoć LDP, SPS i profesionalnih Ljajića, nekako namaći dovoljan broj glasova, iskrsao je besprizorni Mlađan Dinkić, dželat mnogih iskorišćenih koalicija i ogromna opasnost u situaciji kada će, kako je izjavio i predsednik, odlučivati manji broj glasova.

 

Računajući da će mu posle ove medijske intervencije biti otvorena vrata za buduće planove u kojima neće biti mesta za Borisa Tadića i njegove jeremiće, Đilas je rešio da stvar preuzme u svoje ruke, namakne još nekoliko stotina rejting bodova (jebote, preteći će i Đokovića!) i još jednom pokaže da je Blic bio prokleto u pravu dodelivši mu titulu Gazde.

Zloupotrebljavajući podguzni Tanjug, gradonačelnik je presudio da Dinkićeva izjava ”ceo narod Srbije plaća kredite za mostove u Beogradu” predstavlja bogohuljenje, te da su “izjave Dinkića populističke!”

 

Da se razumemo, jesu. Šta više, reč je o populizmu uvredljivom po zdrav razum, što i dalje ne znači da neće imati prođu po poludeloj Srbiji.

Da je, međutim, populistički pristup jedino što prija srpskom uhu bilo je jasno posle Đilasovog odgovora koji bi mogao da uđe u anale demagoškog gacanja: “Beograd je grad svih građana Srbije, pripada svima i svaki građanin Srbije ima svoj deo Beograda, živeo u njemu, proveo vikend ili penzionerske dane.

Osokoljen ovom glupošću Gazda je nastavio, iskreno se nadajući da nikom neće pasti na pamet zlosrećna sudbina Roma koje je, zajedno sa solidarnošću, strpao u metalne kontejnere: “Beograd će i dalje ostati otvoren grad i metropola Balkana, ali će i dalje nastaviti da pokazuje solidarnost sa onima koji u Srbiji imaju manje od nas.”

 

Dragan Đilas tvrdi da svaki stanovnik Srbije (građanin je malo pretenciozno imajući u vidu da je građansko društvo sahranjeno sa Đinđićem) raspolaže neodređenim brojem kvadrata gradskog građevinskog zemljišta (Teorija “Svi smo mi Veselin Bošković”).

Čak i ako živi u Novom Sadu, Kruševcu ili Nišu, svakom stanovniku pripada parče Beograda, pod bizarnim uslovom da je proveo one weekend in Belgrade (Teorija “Beogradizacija unutrašnjosti”).

Potom je poručio da je “treće doba” najbolje proživeti u zavejanom ili smogom i saobraćajem zagušenom Beogradu (Teorija “Beograd je Majami, Srbija je Florida”).

Napokon, objasnio je da poterivanje Roma iz urbanog jezgra koje im obezbeđuje kakvu-takvu egzistenciju predstavlja vrhunac ljudske, deesovske solidarnosti (Teorija “Konačno rešenje”).

 

Drugim rečima, mi, svakojaki veselini boškovići koji imamo tapiju na komad Beograda, pod uslovom da smo protutnjali ili pomislili na njega, možemo u njemu i umreti, jer bolje je skončati gladan pored kontejnera, nego skapati pod vrelim suncem Floride u metalnim kontejnerima za Rome.

 

Glasati za onog kojem se ovakve misli roje u glavi nije stvar političkog izbora, već ozbiljan mentalni poremećaj.

 

 #Geto Srbija

Materijal:eNovine

Creative Commons лиценца

  1. Zarko
    16. марта 2012. у 13:16

    Ja se ikreno plašim za Đilasa i DS, ne zato što lažu, zato nek se oni plaše, vež zbog toga što su sami počeli da veruju u te laži

    Свиђа ми се

  1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: