Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > STAV: TADIĆEVA PSIHOTERAPIJA – SPIN MAJSTOR !

STAV: TADIĆEVA PSIHOTERAPIJA – SPIN MAJSTOR !

13. марта 2012.

 

Piše: Tomislav Kresović     

 

Lider DS i predsednik Srbije Boris Tadić, kao psiholog deluje veoma pozitivano u širenju optimizma građanima, posebno onim gladnim, otpuštenim i bez posla.

 

Tadic

 

Po njegovim rečima, ispravno govore oni koji kažu da će kriza trajati pet godina, od 2008. do 2013. godine. Srbija je ipak održala privredu, glavu smo održali iznad vode, a mnogi su potopljeni u međuvremenu.

Ni jedna kriza nije trajala večno. I ova će proći i sada su procene da je kraj 2012. i početak 2013. godine vreme za izlazak iz krize.

 

Kada se sagledaju ekonomski, socijalni i politički paramateri Srbija se približava “špicu” krize koja će se zbog izbora tek osetiti do kraja ove godine.

Stručnjaci upozoravaju da dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU trenutno neće uticati na poboljšanje kreditnog rejtinga Srbije.

Posebno zabrinjavaju faktori političkog, ekonomskog i geopolitičkog rizika koji će uticati na otežani život srpske privrede i standard građana.

 

Predsednik DS i Srbije Boris Tadić „vodenicu” navodi na izbore i „prosperitet” Srbije, ako pobedi DS.

 

Boris Tadić jasno šalje poruku da je izlazak iz krize moguć početkom 2013 godine. Ako bismo napravili profil srpskog potrošača mogla bi se napraviti „studija slučaja” opšteg stanja siromaštva.

Po toj osnovi gotovo polovinu primanja zaposlenih u Srbiji, tačnije 42 odsto, izdvajaju za hranu, a cena postaje sve važnija odrednica i zato se smanjuje kupovna moć.

Ako je standard nizak, jer je svaki četvrti nezaposlen, jasno se sagledava da izlazak Srbije iz krize ne može biti pre 2015. ili 2017. godine. Dakle još teških pet godina.

Tadić poručuje kao i Šojić u filmu „Tesna koža” da „treba da faćamo za Jevropu”, a taj put vodi kroz velike socijalne razlike i dodatno bogaćenje političke i ekonomske oligarhije.

 

S pravom ukazuje na stanje u Srbiji profesor dr Milorad Filipović sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, koji jasno upozorava i

uočava da se period posle 2000. godine nije razvio u tržišni sistem, odnosno,

u savremeni oblik kapitalističke ekonomije sa jakim socijalnim crtama,

već je razvijen partokratski feudalni sistem gde oligarhije odlučuju o društvu na jedan egoističan i autističan način.

 

Građani treba da se pred izbore drže svog novčanika i svog standarda i da na osnovu toga donesu odluku za koga će glasati.

Svetla budućnost Srbije ne dolazi se velikim spoljnim dugovima i politikom „ceđenja suve drenovine“.

 

#Geto Srbija

Creative Commons лиценца

Advertisements
%d bloggers like this: