Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > PREVEJANI G(K)RADONAČELNIK, POD ZAŠTITOM DRŽAVE !

PREVEJANI G(K)RADONAČELNIK, POD ZAŠTITOM DRŽAVE !

10. марта 2012.

 

Presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu predsednik Nove Srbije Velimir Ilić osuđen je da Draganu Đilasu „nadoknadi štetu od 500.000 dinara zbog neistina koje je izneo o njemu u medijima“.

Logikom kojom se rukovodi reformisano DS pravosuđe, brojne mahinacije za koje je Ilić javno sumnjičen dok je bio ministar kapitalnih investicija, potpuno su nevažne naspram toga što se usudio da počini verbalni delikt protiv aktuelnog beogradskog “šerifa”.

 

Portparolka Prvog osnovnog suda Gordana Vuković je potvrdila da presuda, koja je doneta 25. januara, a pre nekoliko dana prosleđena i stranama u sporu, obavezuje Ilića da isplatni novčanu kaznu u iznosu od 500.000 dinara. Ona je dodala da sve strane u postupku imaju pravo da u roku od 15 dana ulože žalbu Apelacionom sudu.

 

Đilas je Ilića tužio zato što je 8. novembra 2005. izjavio da Đilas u svojstvu direktora Narodne kancelarije „reketira javna preduzeća poput Telekoma“.

Nekoliko dana kasnije u televizijskom duelu Ilić je, prema oceni Suda, izneo neistinu da je „Đilas kupio stan u centru grada od 250 kvadrata po ceni od 2.200 evra za kvadrat, da je kriv za kolaps RTS, kao i da radi za Državnu bezbednost“.

U presudi se navodi da je Prvi osnovni sud u Beogradu ustanovio da „nijedna od iznetih tvrdnji ne odgovara istini“, zbog čega je doneo prvostepenu presudu kojom je Iliću naloženo da Đlasu plati naknadu, kao i da plati troškove suđenja.

 

Prilikom donošenja odluke o visini postavljenog tužbenog zahteva Sud je, kako se navodi u obrazloženju presude, uzeo u obzir sve okolnosti konkretnog slučaja, a pre svega ugled koji oštećeni uživa u svojoj sredini, kao i nematerijalnu štetu koju su pretrpeli on i članovi njegove dve porodice.

 

Tako su Dragan Đilas i verbalni delikti učinjeni protiv njegovog „ugleda“ za reformisano pravosuđe postali važniji prioriteti od, recimo, nenamenskog trošenja i pljačke novca poreskih obveznika.

 

Ilić je srpskom pravosuđu bio potpuno nezanimljiv u brojnim aferama za koje je javno sumnjičen tokom mandata u Koštuničinoj vladi.

Kada se, međutim, usudio da verbalno napadne Dragana Đilasa i iznese tvrdnje koje možda i jesu tačne, ali su sudski teško dokazive, Ilić se našao na udaru “pravde” u režiji reformisanog pravosuđa u vlasništvu Demokratske stranke.

Da su pravda i pravičnost ideali srpskog pravosuđa i Đilas i Ilić bili bi krivično gonjeni iz sasvim drugih, društveno bitnijih, razloga.

 

Ovako, čitava šarada oko sudskog postupka zbog vređanja “prepoštenog” političara Đilasa, poprimila je karakter groteske u predizbornoj režiji Demokratske stranke.

 

#Geto Srbija

Materijal:eNovine

Creative Commons лиценца

 1. 10. марта 2012. у 23:06

  КОМУНИСТИЧКА, ОДНАРОЂЕНА ОД СВОГ СРПСКОГ ИМЕНА ,ПОРОДИЦА ЂИЛАС И ДАЉЕ ПРЕКО СВОЈИХ ПОТОМАКА ВЛАДА СРБИЈОМ И УНИШТАВА ЈЕ!! НЕ ОДУСТАЈУ ОД СВОГ ПРЉАВОГ ПОСЛА И ЗАДАТКА!! САДА СУ СЕ САМО ПРЕСВУКЛИ И НЕМАЈУ КОМЕСАРСКЕ КОЖЊАКЕ И КАЧКЕТЕ НЕГО СУ У СКУПОЦЕНИМ ЗАПАДНИМ ОДЕЛИМА И ЈОШ СКУПЉИМ ИТАЛИЈАНСКИМ ЦИПЕЛАМА!! ПУНА СУ ИМ УСТА ЕВРОПЕ , ЗАПАДА, КАПИТАЛИЗМА, А ЈОШ ПУНИЈИ ТАЈНИ РАЧУНИ ПО БЕЛОСВЕТСКИМ ХОХШТАПЛЕРСКИМ ПОРЕСКИМ РАЈЕВИМА НА ЗЕМЉИ!! А У ТОМ ДРУШТВУ КОМУНИСТИЧКИХ СИНОВА ЋЕРКИ И УНУКА СЕ НАЛАЗИ, ПОРЕД ОВОГ ЖУТОГ ДЕГЕНЕРИКА,ЈОШ ПУНО ПРОТУВА ИЗ ВРХА ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ, ЛДП-а ЛСВ-а СПС-а СНС-а!!! КОМУНИСТИ У МАСКИРНИМ ОДЕЛИМА ОД ЛИСТЕРА!!!! НА КОМИНТЕРНОВСКОМ ЗАДАТКУ ДА СЕ СРБИЈА ,У ГРАНИЦАМА БЕОГРАДСКОГ ПАШАЛУКА, БАЦИ У РОПСТВО НОВЕ КОМИНТЕРНОВСКЕ НАКАЗНЕ ТВОРЕВИНЕ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ!!!!

  Свиђа ми се

 2. Zlatko
  12. марта 2012. у 13:31

  Sramotno je da takav lopov i kriminalac i dalje seta ovim ulicama. U nekoj normalnijoj i sredjenijoj drzavi bi odavno bio na dugogodisnjoj robiji po vise osnova i verovatno posle svega ovoga sto je uradio ne bi ni izasao nikada iz zatvora.

  Evo i jednog od dokaza koji neki portali poput b92.net uporno pokusavaju da sakriju tako sto ne objavljuj komentar sa ovim linkom. Verovatno imaju neki deal sa Djilasom pa ga brane kao i Dinkica? Ono sto „objektivni novinari“ tog medija nikako ne shavtaju je da je prikrivanje dokaza takodje krivicno delo pa se i novinari mogu pozvati na sud i osuditi za tako nesto.

  Ovo sam nasao na zvanicnom sajtu internacionalne asocijacije javnog transporta.

  Click to access 101_serbia.pdf

  Ovde se vidi da su 30 tramvaja platili 82 miliona Evra sto u prevodu znaci da svaki tramvaj kosta preko 2,5 miliona evra !!!

  U samom ugovoru se vidi da su i u ovom poslu ucestvovale firme koje stoje iza bus plus-a.

  Od mene dovoljno. Na redu su sudski organi i drzavni tuzilac kao i svi ostali gradjani koji bi mogli da doprinesu napretku drzave Srbije podnosenjem dokaza o svim lopovcinama u Srbiji.

  Ocistimo Srbiju !!!

  Свиђа ми се

 1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: