Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > LAŽNA POBEDA BORISA TADIĆA !

LAŽNA POBEDA BORISA TADIĆA !

6. марта 2012.

 

Medijska buka, spinovanje i izjave vodećih političkih ljudi govore da stvar ne ide ka preokretu dosadašnje spoljne politike, nego da to više liči na taktičku varijantu vlasti sračunatu na daljnje otezanje i neodustajanje od potpuno propalih floskula.

 

tadic2

 

Tako je Boris Tadić odmah nakon sporazuma požurio da kaže, da je zapravo potvrđena njegova politika “I Kosovo i EU”, a mediji pod kontrolom vlasti euforično objavili “još jednu srpsku pobedu”, sve zahvaljujući fusnoti.

Takav lažni trijumfalizam obeshrabruje i neprijatno podseća na 1999. godinu, kada je Milošević proglasio pobedu nad NATO paktom, iako je Srbija već tada definitivno izgubila suverenitet na Kosovu.

 

Ključni argumenat Tadića, Vuka Jeremića, Ivice Dačića i njihovih medija za “proglašenje pobede” je – fusnota.

Naime, u regionalnom predstavljanju u koje sada Kosovo ulazi ravnopravno sa Srbijom, stajaće natpis sa imenom države, a na dnu table zvezdica i “sitnim” slovima ispisana fusnota da je Kosovo predstavljeno u skladu sa rezolucijom 1.244 i obavezujućim mišljenjem Međunarodnog suda pravde o Deklaraciji o nezavisnosti.

Kosovo od sada nastupa samostalno na regionalnim forumima rezervisanim isključivo za države. Međunarodni položaj Kosova dodatno će osnažiti i najavljena vizna liberalizacija za kosovske građane, kao i početak rada na Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom komisijom.

Sve su to akti koji mogu biti namenjeni jedino suverenim državama. Istina je zapravo da Srbija u Briselu nije priznala Kosovo, ali je dala indirektno priznanje Kosovu sa zvezdicom.

 

Predizborne igrarije

 

Ovim sporazumom ubrzaće se proces međunarodnog priznanja Kosova od strane država koje to nisu uradile, a to će Prištini otvoriti mogućnosti daljnje integracije u preostale međunarodne organizacije.

Sporazumom je dobila i Srbija. Konačno je dobila status kandidata i otvorila realne mogućnosti za evroatlantske integracije, pa se rešila opasne zablude. Da bi do toga došlo, u Beograd je na “zavrtanje ruku” srpskim zvaničnicima stigao nemački ministar spoljnih poslova Gvido Vestervele. Kosovsku stranu su dodatno pritisnuli Amerikanci i sporazum je stigao na “tacni”. Tako to funkcioniše.

Fusnota ne može niti sme biti smokvin list Borisu Tadiću i njegovim koalicionim partnerima ako misle da nastave sa otezanjem reformi i odlaganjem rešavanja gorućih problema srpskog društva.

 

Zato bi je trebalo prvenstveno videti kao čuvanje predsednikovog obraza pred desnim delom njegovog biračkog tela, a uoči izbora. “Da car ne bude baš potpuno go”.

 

#Geto Srbija

  1. Dobrica Nikolic
    6. марта 2012. у 11:42

    Ова власт се од доласка стално служила лажима и неистинама срачунате на то да обману народ. Они проглашавају заобеду и оно што нормалан човек никада неби прихватио, с обзиром да је ово поданичка власт они то наплаћују позамашним свотама еура и долара а амери и „тзв“ европејци им у томе здушно помажу зарад остваривања својих интереса и циљева јер то што су њима дали ће експлоатацијом рудног блага на Косову и у осталим деловима Србије вишеструко наплатити. Како може један човек који је рођен у Загребу и чији су преци осведочене усташе да мисли Србији и Србском народу добро. сигурно да неће јер у генима има антисрбско. Сваки онај који мисли да он и олигархија оличена у ДС-у и осталим коалиционим странкама које чине парламент јесу издајице рода свога и свега позитивног у Србији чега (од како су на власт дошли на жалост) више нема.

    Свиђа ми се

  2. 6. марта 2012. у 18:04

    Uskoro će nestati još jedna srpska reč iz uporebe, nažalost. Tri Bambija od Dače ako neko pogodi koja!

    Свиђа ми се

  3. Miloš
    6. марта 2012. у 22:52

    Očistimo Srbiju !!!

    Свиђа ми се

  1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.