Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > ISTRAŽITI KORUPCIJU U VRHU MUP!

ISTRAŽITI KORUPCIJU U VRHU MUP!

6. марта 2012.

 

Predstavnici Nezavisnog policijskog sindikata Srbije ukazali su na pojavu korupcije i nenamensko trošenje novca u samom vrhu MUP i zatražili od nadležnih organe da ispitaju te navode.

 

Dacic

Čije je koferče: Prtljag misterioznog vlasnika…?

 

Predsednik predsedništva NPSS Goran Radovanović pozvao je na konferenciji predstavnike Republičkog javnog tužilaštva, Agenciju za borbu protiv korupcije i druge nadležne institucije da od članova tog sindikata prikupe obaveštenje o korupciji i zloupotrebama u MUP i da iniciraju vođenje određenih postupaka.

„Upućujemo javni poziv i specijalnom tužiocu za organizovani kriminal Miljku Radisavljeviću da takođe sasluša predstavnike NPSS na navedene okolnosti. Ono sa čime raspolažemo je da postoje jake indicije za takve stvari koje se moraju ispitati“, rekao je Radovanović.

On je istakao da pojedini načelnici policijskih uprava uzimaju naknade u gotovom novcu za odlazak i dolazak s posla, kao i da u iste svrhe koriste i službene automobile, gorivo, registracije, održavanje vozila pri čemu se „MUP-u i građanima Srbije nanosi šteta u milionskim iznosima“.

 

„Postoje i krivična dela iz oblasti organizovanog kriminala koje razni načelnici vrše u sprezi sa različitim političkim funkcionerima i tajkunima koji finansiraju političke partije i koji predstavljaju klupko koje nije moguće odmotati“, rekao je Radovanović.

Kako je naveo, zloupotrebe se beleže i u odeljenjima za suzbijanja privrednog kriminala, odseka za inspekcijski nadzor, saobraćajne policije, sektoru za vanredne situacije tako što se olakšavaju i otežavaju određene procedure za dobijanje potrebnih dozvola ili saglasnosti za pružanje odgovorajućih donacija.

Radovanović je kazao da kada bi se uključili svi nadležni državni organi u rešavanje „problema korupcije i zloupotrebe u vrhu MUP-a“ da bi se ispunile neke od obaveza prema Evropskoj uniji.

„Mislim da samo tako možemo da ispunimo obaveze koje od nas zahteva Evropska unija i kao što ste je rekao Jelko Kacin – Srbiju očekuju velika hapšenja za visoku korupciju“, rekao je Radovanović.

 

Predsednik NPSS Momčilo Vidojević rekao je da je „zapošljavanje u MUP-u najveće zlo“.

„Način zapošljavanja u MUP-u je najveće zlo – načelnici policijskih uprava zapošljavaju članove svojih porodica, kao što je to bio slučaj u Novom Pazaru. Zapošljavaju se preko rodbinskih veza i partijske linije“, kazao je Vidojević.

Potpredsednik NPSS Srećko Zimonjić ocenio je da je korupcija u MUP široko rasprostranjena i kao problematične oblasti je izdvojio javne nabavke, dobijanje radnih mesta, službenih vozila, kao i zloupotreba pravilnika.

 

#Geto Srbija

Materijal:eNovine

  1. Nenad
    6. марта 2012. у 22:45

    Očistimo Srbiju !!!

    Свиђа ми се

  1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: