Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > OLIVER DULIĆ NANJUŠIO PLEN U PRISTUPNIM FONDOVIMA!

OLIVER DULIĆ NANJUŠIO PLEN U PRISTUPNIM FONDOVIMA!

3. марта 2012.

 

 

Politika dvoličnosti, nepristajanje na normalnost, jajarsko kukumavčenje i bahato ponašanje, osnovne karakteristike ovdašnjih izabranih i imenovanih lica, najbolje se očituje u političkoj pojavi Olivera Dulića, novog čoveka tranzicionog doba.

Samo dan nakon dobijanja statusa kandidata bez preciziranog datuma početka pregovora, ovaj ministar nečega je predstavio trange-frange DS filozofiju, dokazujući po ko zna koji put nespremnost ovog režima da u bilo koji projekat uđe iskreno, otvoreno i bez potuljenih namera.

 

Onaj ko tvrdi da status kandidata ne znači ništa, trebalo bi da se zapita kako može tako nešto da kaže: Oliver Dulić, u neverici

Onaj ko tvrdi da status kandidata ne znači ništa, trebalo bi da se zapita kako može tako nešto da kaže: Oliver Dulić, u neverici…

 

Sveobuhvatni raspad Demokratske stranke i njene političke mimikrije privremeno je usporen neodgovornom intervencijom Evropske unije i “prijatelja Srbije”, demokratskih predstavnika oličenih u Vensanu Dežeru (šef delegacije EU u Srbiji) i Meri Vorlik (ambasadorka SAD u Srbiji), stranih diplomata koji u ovoj divljoj nedođiji godinama podržavaju sve ono zbog čega bi u matičnim uređenim zemljama zaglavili zasluženu robiju.

U nedostatsku bilo kakvog opipljivog rezultata, osobito nekog razumnog pomaka u sektoru golog preživljavanja, demokrate su ponizno prihvatile ovaj nezasluženi poklon, ali sa otklonom koji govori da smo i u ovom dilu neiskreni, ali orni za palanačko varanje.

Dan posle dobijanja statusa musavog kandidata, ministar Oliver Dulić je potvrdio da nas se ne tiče ni Evropa, ni stabilizacija političkih prilika u regionu, ni prihvatanje bilo kakvih vrednosti civilizovanih delova planete, ali da na sve to pristajemo zarad novca, po mogućstvu u vidu kredita koje će vraćati neko drugi.

 

O svemu ovome, bez stida i srama, izveštava državotvorna agencija Beta pod naslovom “Još juče smo tražili novac od EU”.

 

Ministarstvo životne sredine je već podnelo zahtev za dobijanje sredstava iz evropskih fondova za realizaciju nekoliko velikih ekoloških projekata u Srbiji, vrednih oko 100 miliona evra”, rekao je Dulić, pravdajući se pred neofašističkom Srbijom rečima:

Onaj ko tvrdi da status kandidata za Srbiju ne znači ništa trebalo bi da se zapita kako može tako nešto da kaže, jer ćemo samo zahvaljujući ovim projektima u ekologiji uposliti nekoliko hiljada ljudi i primiti investicije od oko 100 miliona evra.

 

Ministar životne sredine Oliver Dulić, čovek koji ima neposredan uvid koliko smeća slobodno cirkuliše vascelom Srbijom, naveo je da će taj novac biti upotrebljen za izgradnju regionalnih deponija, prečišćavanje otpadnih voda i smanjenje zagađenosti vazduha “u termoelektrani ‘Nikola Tesla’”, ne navodeći da li će projektom biti obuhvaćena i okolina termoelektrane.

Tom prilikom, Dulić je, kako je i primereno 21. veku i prosperitetnim državama, ushićeno obavestio potencijalne glasače da ćepočeti i izgradnja kanalizacione mreže u opštinama Kraljevo, Blace, Loznica i Brus.

 

Na kraju idiotskog lupetanja, Dulić je biranim rečima naglasio da su njegove vizije, misije i panonske nizije “evropska integracija u praksi”.

 

Tako da, posle, nećete moći da kažete da niste na vreme upozoreni na kontraindikacije koje nosi tretman ortopeda prostornog rudarstva i sredine okoline i svega, odakle može da se uzme neki novac, i prebaci na privatne račune u stranim bankama.

 

#Geto Srbija

Materijal:eNovine

Advertisements
%d bloggers like this: