Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > DEMOKRATSKA STRANKA – LEGLO LOPOVA I KRIMINALA!

DEMOKRATSKA STRANKA – LEGLO LOPOVA I KRIMINALA!

21. фебруара 2012.

 

Državna revizorska institucija objavila je imena odgovornih lica

(uglavnom funkcionera Demokratske stranke) u revidiranim subjektima,

protiv kojih je nadležnim sudovima i tužilaštvima podnela zahteve za pokretanje prekršajnih postupaka i prijave za privredni prestup.

Zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka su podneti protiv odgovornih lica u ministarstvima, lokalnim samoupravama i javnim preduzećima.

 

Indijana Džons i Lara Kroft Demokratske stranke: Otimači izgubljenog budžeta

Dragan Đilas i Oliver Dulić, “reformatori-čistači”  državnog budžeta.

 

Pored imena koja su u srpskoj javnosti postala sinonimi za zloupotrebu najviših državnih i društvenih položaja – Dragana Đilasa, Tomice Milosavljevića, Olivera Dulića, Dragana Markovića Palme i Nebojše Ćirića – na listi se našao i zabrinjavajuće velik broj lokalnih vlastodržaca, gradonačelnika i predsednika opština, mahom funkcionera Demokratske stranke.

 

Tomica Milosavljević visoki funkcioner Dinkićeve NVO „Ujedinjeni regioni Srbije(URS) i nekadašnji ministar zdravlja zajedno sa Predragom Konom, šefom radne grupe koja je pratila epidemiološku situaciju i Svetlanom Vukajlović, tadašnjom direktorkom Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (RZZO), bio je saslušan zbog sumnji da je učestvovao u zloupotrebama prilikom nabavke Novartisovih vakcina protiv svinjskog gripa.

Istragu je pokrenulo Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal. Najveći deo odgovornosti u ovom slučaju svaljen je na RZZO što je rezultovalo hapšenjem Svetlane Vukajlović i prtoiv koje je podignuta optužnica. Tužilaštvo je Milosavljevića i Kona predložilo kao svedoke u tom postupku. RZZO je krajem 2009. sklopio ugovor sa „Jugohemijom“ koja je uvozila vakcine po ceni od osam evra po dozi.

Iste te vakcine su kod drugog proizvođača u tom trenutku bile gotovo duplo jeftinije. Srbija je prvobitno naručila tri miliona doza ove vakcine, a gotovo 600.000 nikada nije upotrebljeno. Prema pojedinim procenama državni budžet je prilikom ove nabavke oštećen za 1,6 miliona evra.

 

Nebojša Ćirić poslao je Savetu za borbu protiv korupcije potpuno zatamnjen ugovor o zajedničkom ulaganju Srbije i Fijata.

 

Taj drski aparatčik iz Dinkićeve NVO nije samo prekršio Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, već je to uradilo na izrazito ciničan način, poručujući građanima da odbija i samu ideju demokratske kontrole.

 

Zatim je i slagao javnost da tražena dokumentacija sadrži poslovne tajne i detalje tehničke prirode. Ipak, Ćirić zajedno sa Oliverom Dulićem, o čijem je štetočinskom radu bespotrebno trošti prostor, poneo je NALED-ovu titulu reformatora godine..

 

Na udaru DRI, pored Dragana Đilasa našli su se gotovo svi što sadašnji što bivši direktori predškolskih ustanova kojima je gradonačelnik Beograda šakom i kapom delio budžetski novac.

 

Optužnice su podignute i protiv drugih gradonačelnika, uglavnom funkcionera vladajućih stranaka: Veroljuba Stevanovića (URS), gradonačelnik Kragujevca; Dragana Markovića Palme, predsednika Jedinstvene Srbije i gradonačelnika Jagodine; Miloša Simonovića (DS), gradonačelnika Niša; Ljubiša Simović (DS), gradonačelnik Kraljeva; Predrag Umičević (DS), gradonačelnik Smedereva; Peter Knezi (SVM), predsednik opštine Bečej; Miloš Milošević (DS), gradonačenik Šapca; Boško Ničić (Pokret „Živim za Krajinu“), gradonačelnik Zaječara; Igor Pavličić (DS), gradonačelnik Novog Sada; Bojan Pajtić (DS), predsednik Vlade AP Vojvodine i Desimir Pavlović (DS), gradonačelnik Kruševca.

Kompletan spisak možete videti ovde. 

 

#Geto Srbija

Materijal:eNovine

 1. vukan08
  23. фебруара 2012. у 09:46

  Drago mi je što je DRI pokrenula ovakav postupak ,mnogi su smatrali sebe nedodirljivim ali pokazaće se vreme ,i pokazaćemo građanima da sve mora izaći na videlo i da treba da odgovaraju za svoje postupke ,a prvo bi sudstvo trebalo kontrolisati da ne bi došlo do nekog ispusta u rešavanju presuda,normalno oduzeti im što su stekli nezakonito .još jednom pozdravljam ovaj gest i volio bi da DRI – ne pogreši da časno izvršavaju svoje zadatke i predmete. Smederevac

  Свиђа ми се

 2. Mile
  26. фебруара 2012. у 00:09

  Evo malo dokaza koji ce smestiti Djilasa i ekipicu tamo gde joj je i mesto.

  Ovo sam nasao na zvanicnom sajtu internacionalne asocijacije javnog transporta.

  Click to access 101_serbia.pdf

  Skidajte i saljite dalje. Ovde se vidi da su 30 tramvaja platili 82 miliona Evra. Pa od cega su tramvaji gospodine Djilas? Od zlata kada svaki kostapo 2,5 miliona evra !!!

  Ovo je za dozivotnu robiju. Razglasite dalje. U samom ugovoru se vidi da su i u ovom poslu ucestvovale firme koje stoje iza bus plus-a.
  Bolje ih hapsite dok nije narod izasao na ulicu jer onda ce biti kasno. Onda za sve ide sudjenje po kratkom postupku.

  Свиђа ми се

 1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: