Почетак > ШОКАНТНО > OČISTIMO SRBIJU: DULIĆ, ĐOKOVIĆ I RINIGIER OČISTILI BUDŽET !

OČISTIMO SRBIJU: DULIĆ, ĐOKOVIĆ I RINIGIER OČISTILI BUDŽET !

19. фебруара 2012.

 

Izveštaj Državne revizorske institucije o reviziji godišnjeg finansijskog izveštaja Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja za 2010. godinu na ubedljiv način je potvrdio ranije iznete navode Koalicije za nadzor javnih finansija o teškim finansijskim zloupotrebama u ovom ministarstvu, saopštila je Koalicija za nadzor javnih finansija.

 

  Srdjan Djokovic U.S. Open -Day 15

Oliver Dulić,                                             Srđan Đoković, biznismen.

ministar za sve i svašta.            

 

Državna revizorska institucija je na nedvosmislen način utvrdila da su odgovorni u Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja i Fondu za zaštitu životne sredine u brojnim slučajevima prekršili Zakon o javnim nabavkama i Zakon o budžetskom sistemu. Takvim protivzakonitim postupanjem, srpskim javnim finansijama pričinjena je šteta koja se meri desetinama miliona dinara.

 

„Koalicija za nadzor javnih finansija smatra da se samo procesuiranjem i kažnjavanjem odgovornih mogu sprečiti zloupotrebe i korupcija koji dolaze iz samog vrha vlasti. Zbog toga, još jednom pozivamo tužilaštvo da na bazi činjenica utvrđenih od strane organizacija građanskog društva i Državne revizorske institucije protiv aktuelnog ministra Olivera Dulića i drugih odgovornih lica pokrene odgovarajuće krivične postupke.

 

Ukoliko i ovoga puta bude izostala reakcija nadležnog tužilaštva, građanima Srbije biće upućena jasna poruka da ni očigledno i od strane nadležnih državnih organa utvrđeno pustošenje i ruiniranje javnih fondova nije predmet interesovanja srpskog pravosuđa, kao i da su vladini službenici i njihovi saradnici iznad zakona i izvan domašaja pravde“, piše u saopštenju Koalicije.

 

Među brojnim slučajevima kršenja Zakona o budžetskom sistemu i Zakona o javnim nabavkama koji su utvrđeni u pomenutom izveštaju od strane Državne revizorske institucije su i nabavka usluge izrade veb portala „Očistimo Srbiju“, promocija akcije „Očistimo Srbiju“ tokom održavanja teniskog turnira „Serbia Open“ i istraživanja iz oblasti zaštite životne sredine:

 

 

Nabavka usluge izrade veb portala „Očistimo Srbiju“: 

 

 

Utvrđeno je da je izvršeno plaćanje usluge za izradu softvera u iznosu od 2.561.000 dinara bez dokaza o kvalitetnom izvršenju usluge, odnosno bez pisanog dokaza da je poslovna promena nastala i ugovoren posao izvršen. Ispostavljeni račun nije dokaz da je usluga izvršena u ugovorenom kvalitetu i obimu, odnosno nije dokaz o nastalom poslovnom događaju.

 

Promocija akcije „Očistimo Srbiju“ tokom održavanja teniskog turnira „Serbia Open“: Utvrđeno je nekoliko nepravilnosti.

 

Da je konkursna dokumentacija i ponuda nepotpuna, jer ne sadrži sve obavezne elemente konkursne dokumentacije u postupcima javnih nabavki što nije u skladu sa članom 2. stav 1. tačka 6. i članom 8. Pravilnika o obaveznim elementima konkursne dokumentacije u postupcima javnih nabavki;

 

Da komisija za sprovođenje postupka javne nabavke nije izvršila poređenje po elementima ugovorene usluge, odnosno radova sa tržišnim cenama kako bi obezbedila da ugovorena cena ne bude veća od uporedive tržišne cene što nije u skladu sa članom 24. Zakona o javnim nabavkama;

 

– Da ugovor o poslovnoj saradnji zaključen između “Family Sport“ d.o.o. Beograd i “News-Wall“ d.o.o Beograd nije dokaz o isključivom pravu zakupa oglasnog prostora i ekskluzivnom pravu za prodaju oglasnog prostora tokom održavanja ATP turnira, Ministarstvo nije sprovelo postupak javne nabavke usluga promocije akcije „Očistimo Srbiju“ u skladu sa članom 20. Zakona o javnim nabavkama;

 

– Da je “News-Wall“ d.o.o Beograd uslugu promocije akcije “Očistimo Srbiju“ tokom održavanja ATP turnira “Serbia Open 2010“ u iznosu od 19.790.000 dinara, odnosno 23.481.000 dinara sa PDV-om započeo pre ugovora, jer su radovi morali biti okončani do početka održavanja turnira, odnosno 01.05.2010. godine, što nije u skladu sa članom 56. Zakona o budžetskom sistemu;

 

– Da je predmet ugovora nabavka usluge promocije akcije “Očistimo Srbiju“ tokom održavanja ATP turnira “Serbia Open 2010“, nije nabavka usluga očuvanja životne sredine, već nabavka usluge informisanja javnosti i odnosi sa javnošću – konto 423420, zbog čega ista nije pravilno planirana i iskazana u iznosu od 19.790.000 dinara, odnosno 23.481.000 dinara sa PDV-om, zbog čega je precenjen rashod usluge očuvanja životne sredine – konto 424611, a potcenjen rashod usluge informisanja javnosti i odnosi sa javnošću – konto 423420 za isti iznos.

 

Istraživanja iz oblasti zaštite životne sredine: Utvrđeno je da je Ministarstvo zaključilo ugovor sa preduzećem „Ringier DOO“, u iznosu od 47.200.000 dinara sa PDV-om, bez ispunjenosti uslova za primenu člana 7. stav 1. tačka 13. Zakona o javnim nabavkama što nije u skladu sa članom 20. Zakona o javnim nabavkama i članom 57. Zakona o budžetskom sistemu.

 

#Geto Srbija

Materijal:eNovine

Категорије:ШОКАНТНО Ознаке:, , , ,
 1. 19. фебруара 2012. у 23:16

  Odličan članak! Veliki pozdrav, mislim da ću da vam “ispiraterišem“ ovo i postavim na moj sajt. Valjda se nećete ljutiti 🙂

  Свиђа ми се

 2. 19. фебруара 2012. у 23:40

  Bravo!

  Свиђа ми се

 3. Pavle
  21. фебруара 2012. у 10:45

  U ovakvoj ludnici od zemlje i u situaciji kada su sve stranke lopovcine i najveci neprijatelji ove drzave i naroda jedini izlaz je opsti bojkot izbora a zatim i svih zakona koji ne odgovaraju gradjanima kao i bojkot placanja svih racuna, dugova i kamata u bankama.
  Ovo za posledicu ima izlazak na ulicu i obracunavanje sa lopovima mimo nepostenog i koruimpiranog sudstva i policije.
  Revolucija i nacionalizacija i oduzimanje stranim privatnicima svih firmi koje su kupljene nelegalno namestenim tenderima i po nizim cenama od realnih. Otkazivanje bilo kakvog kontakta i saradnje sa MMF-om i svetskom bankom kao i bojkot placanja dugova i kamata jer su njihovi cinovnici poslati u nasu drzavu i oni su nas zaduzili tako da su njihovi ljudi napravili dug pa onda jedino oni mogu i da ga vrate.
  Detaljna analiza porekla imovine svih gradjana Srbije i oduzimanje svega za sta se nema dokaza o postenoj zaradi.
  Zatvaranje tako utvrdjenih svih lopova i oduzimanje kompletne imovine njima i njihovim porodicama kao i otkazi onima koji su preko stranackih linija dobili posao.
  Zabrana clanovima stranaka da mogu da vode bilo koju drzavnu firmu ili budu u upravljackom odboru.
  Ukidanje stranaka i vracanje u socijalizam sa besplatnim skolstvom, zdravstvom i sportom. Bira se samo jedan covek koji ima ogromnu vlast ali ispod njega i parlament sa ljudima izabranim na izborima.
  Pored priliva ogromnih sredstava oduzimanjem od lopova, smanjivanjem broja zaposlenih ukidanjem agencija i glupih randih mesta napravljenih samo da bi porodice clanova stranki imali posao, dodatne prihode stvoricemo legalizacijom marihuane, uvodjenjem zakona za legalno uzgajanje i prodaju u coffe shop-ovima, uvodjenje jos 10tak velikih muzickih festivala sa razlicitom tematikom u vecim gradovima Srbije (Beograd, Nis …), i naravno uvodjenje Paypal-a i pomoc svima koji zele da se bave zaradom preko interneta cime bi se povecao BDP vise od 500%
  Ima toga jos mnogo sto se moze uraditi ali i ovo je dovoljno za pocetak da se stane na noge i ne dozivi Grcki scenario.

  Свиђа ми се

 1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: