Почетак > СВЕТ > BRITANCI PRIPREMAJU TEREN ZA NAPAD NA IRAN !

BRITANCI PRIPREMAJU TEREN ZA NAPAD NA IRAN !

18. фебруара 2012.

 

U scenariju viđenom već previše puta u zadnje dve decenije, Iran se optužuje za razvoj nuklearnog oružja.

 

 

Ovakvu priču videli smo već nekoliko puta u zadnje 22 godine, od uspešnog PR poteza kuvajtskih vlasti koje su ostavile milione dolara agenciji Saatchi & Saatchi nakon što ih je okupirao Sadam Husein. Svetske novine utrkuju se u izmišljanju scenarija i satanizaciji Irana, a udica na koju javnost treba da se upeca je nuklearno oružje.

U scenario se lepo uklopio britanski ministar spoljnih poslova William Hague koji je u razgovoru za današnji Daily Telegraph izjavio kako je jasno da Iran razvija nuklearno oružje, i ako uspe u tome na Bliskom Istoku će doći do opasnog širenja nuklearnog naoružanja.

Pomalo neobična izjava, kad se zna da jedino Izrael u tom regionu ima nuklearno oružje i kad dolazi od čoveka koji svoje spoljno-političke probleme sa Argentinom rešava slanjem nuklearne podmornice sa istim takvim bojevim glavama na Malvine (Folklande).

 

Uz to, najavljuje i mogućnost novog hladnog rata, jer Iran je jedina zemlja uz Rusiju koja stoji uz Bašira Al-Asada u Siriji, pomažući sirijskom predsedniku u borbi protiv revolucije koja nikako ne uspeva dozvati NATO avione u pokušaju „uvođenja demokratije“.

 

#Geto Srbija/Metro

Advertisements
Категорије:СВЕТ Ознаке:, ,
%d bloggers like this: